Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1539
Tapahtumat: 1
Kuvat: 10347
Youtube-videot: 721
Tiedostot: 19
Ryhmät: 1

Suurpeli kahdella joukkueella

user image 31.07.2024
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Harrastepelit
paintball.fi

Suurpeli kahdella joukkueella

Jämsässä lauantaina elokuun 10. päivä järjestettävän Suurpelin järjestelyt etenevät ja nyt pelimuodosta on päästy selvyyteen. Suunnitelmia tekevä Anssi Mennala kertoo, että viime vuosista tutulla hyökkäys- ja puolustus-pelimuodolla jatketaan, mutta tällä kertaa pelaajat jaetaan vain kahteen joukkueeseen. Kokemukset viime vuoden kuudesta lyhyemmästä erästä olivat hyviä, joten samalla lailla jatketaan, eli tiimit pelaavat vastakkain kuudessa 40 minuutin erässä, eli hyökäten ja puolustaen kumpikin kolmasti.

Jämsän Paintballin kaikkia pelikenttiä käytetään sillä lailla monipuolisesti, että aina kahden erän jälkeen puolustettava paikka vaihtuu, joten alueella pääsee temmeltämään monipuolisesti. Puolustajilla on aina määrätyillä paikoilla neljä lippua, jotka kaikki valtaamalla hyökkääjä voittaa erän ja se päättyy. Jos tämä ei onnistu, niin erä päättyy 40 minuutin jälkeen. Kaikki liput ovat pelattavissa kaiken aikaa, eli niitä ei tarvitse vallata järjestyksessä.

Ensin puolustetaan kaupunkia, kolmannessa ja neljännessä erässä puolustajat siirtyvät Vajalle ja sen mäelle ja viimeisessä kahdessa erässä sitten suojellaan Kuivuria.

Kahden joukkueen hyökkäys ja puolustus


Perinteisesti Suurpelin hyökkäystä ja puolustusta on pelattu kahden joukkueen hyökätessä yhteistuumin ja yhden puolustaessa, jolloin ylivoima tavallaan takaa, että hyökkääjä pääsee ylivoiman turvin pikku hiljaa eteenpäin, toki poikkeuksiakin on sattunut puolustajien onnistuessa erinomaisesti.

Nyt kahdella tasavahvalla joukkueella hyökkääjät saavat edun sillä lailla, että heillä on lääkintämiehet jotka voivat parantaa pelaajan kentällä kertaalleen osuman jälkeen, jonka jälkeen voi sitten käydä tukikohdassa ja palata sitä kautta peliin nk. respan kautta. Lisäksi hyökkääjien respa on auki koko ajan, eli kentälle pääsee jatkuvasti. Puolustajilla on lääkintämiehet, mutta vain yksi respa-aalto. Näin kenttä alkaa pikku hiljaa tyhjentyä puolustajista ja hyökkääjät pääsevät etenemään.

Pelin ilmoittautuminen on käynnissä. Aiempiin vuosiin nähden erona on, että jos käytössä on etuseteleitä, niin systeemistä voi valita maksutavaksi ”maksu portilla.”

Linkkejä:

Tagit