Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1494
events: 1
images: 9090
youtube videos: 587
Files: 18
Groups: 1

NXL Las Vegas Major ennakko 2024

user image 8.03.2024
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Uusi kausi käyntiin ennätysosanotolla

NXL Las Vegas Major ennakko 2024

National Xball Leaguen uusi kausi pyörähtää perjantaina käyntiin ja sarja palaa useamman vuoden tauon jälkeen jälleen Las Vegasiin Craig Ranch-puiston alueelle Yhdysvaltain Nevadassa. Käytössä ovat ensimmäistä kertaa uudet suojat kentällä ja pro-joukkueissa on tapahtunut jälleen isoja muutoksia niin nimien kuin pelaajienkin keskuudessa.

Mukana on yli 300 joukkuetta, mikä taitaa olla kauden aloituksen ennätys ja muutenkin isoin turnaus koskaan World Cupin ulkopuolella, kun yleensä vuoden ensimmäisessä turnauksessa ollaan oltu n. 230 tiimin tienoilla. Tämä onkin johtanut vähän poikkeuksellisiin aikatauluihin, pelejä aloitellaan alemmissa sarjoissa aamuisin jo kello kuusi, että kaikki ehditään pelata.

Uudet suojat tositestiin


Tälle kaudelle kenttiin lisättiin peräti kahdeksan suojaa, matalia nk. snaken beam-suojia. Näillä tavoiteltaneen pelaajille lisää mahdollisuuksia päästä liikkumaan huomaamatta, varsinkin kun niitä taidetaan jatkossa käyttää myös muuallakin päin kenttää kuin vain perinteiseen tyyliin snake-laidalla.

Lisäksi kauden aloitukseen käyttöön otettiin jälleen ns. käänteisen peilikuvan kenttälayout, jotka ovat jakaneet mielipiteitä voimakkaasti jo valmiiksi, saati sitten nyt ”ylimääräisten” snaken beam-suojien kanssa. Puhetta kentästä siis riittänee, toivottavasti se osoittautuu pelillisesti hyväksi.

nxl2024lasvegaslayout1.jpg

Joukkueissa muutoksia


NXL:n pro-sarjassa on kaksikymmentä joukkuetta ja viime vuoden tiimeistä kokonaan ilman pelaajamuutoksia ovat tainneet talvesta selvitä vain Tampa Bay Damage, New Orleans Hurricanes ja Houston Heat, joka tosin vaihtoi valmentajaansa.

Yleensä kyseessä ovat tietysti pelaajan tai muutaman vaihdokset, mutta DYEn tehdasjoukkue Los Angeles Ironmen vapautti talvitauolla koko viimevuotisen rosterinsa ja on siis kasannut täysin uutta yhdistelmää.

Columbus LVL myytiin ja uusi omistaja, takavuosilta tuttu Todd Adamsan vaihtoi nimen legendaariseksi Chicago Aftershockiksi, johon on sitten kasattu nimipelaajia uutta tulemista tekemään.

MLKings on samoin vaihtanut omistajaa ja uudeksi nimeksi tulee Miami Kings, tosin otteluohjelmissa ainakin tätä kirjoittaessa vielä kummittelee vanha nimi.

Viime kaudelle semi pro-tason voittanut Paintball Fit nousee mukaan pro-sarjaan ja siellä kakkoseksi jäänyt Blast Camp osti sitten NRG Eliten sarjapaikan, eli sarjassa nähdään kaksi tulokasjoukkuetta.

Alkusarjat


NXL:n alkusarjojen lohkot arvotaan osin ja A-lohkosta näyttäisi muodostuvan tämän turnauksen kuolemanlohko, kun mukana ovat Dynasty, X-Factor, Red Legion, ac Diesel ja tulokas Blast Camp. Tuttuun tyyliin jatkoon menevät lohkojen kaksi parasta joukkuetta ja kaksi parasta kolmosta, joten A:sta ulos jää väkisinkin kova joukkue tai kaksikin.

nxl2024lasvegasbrackets.jpg

Linkkejä:

Näkymiä turnausalueelle torstaina:

Tags