Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1494
events: 1
images: 9090
youtube videos: 587
Files: 18
Groups: 1

Tiimihaastattelussa 019 Porvoosta

user image 29.02.2024
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Uusi joukkue mestaruusjahtiin

Tiimihaastattelussa 019 Porvoosta

Suomalaisen kisapaintballin joukkueisiin saadaan tulevalla kaudella mukaan uusi nimi, kun Porvoo ponnistaa jälleen kisakartalle 019 joukkueella. Tiimi on uusi, mutta mukana tuttuja kasvoja rakentamassa uutta tulemista ja suunnitelmissa on myös divisioonajoukkueiden kasaamista. Paintball.fi pääsi haastattelemaan yhtä puuhamiehistä, Kai-Markus Lilliä alkuvuodesta 2024:Kimmo Kainulainen: Porvoon suunnalta on mitä ilmeisemmin tulossa ensi kaudelle uutta joukkuetta SM-liigaan, mistä on kyse?

Kai-Markus Lilli: Kyllä - ihan oikein. Pitkä-aikainen haave on ollut, että saataisiin Porvoosta taas joukkue suomen kärkikahinoihin. Nyt tuo haave on käymässä toteen. Männävuosina porvoolainen PPW kisaili parhaillaan SM-liigassa ja vielä kauempana menneisyydessä Porvoosta oli useampikin kilpajoukkue (edellämainittu PPW ja Game Over).

Näiden joukkueiden hajottua innokkaimmat aktiivit etsivät itselleen joukkueet ulkopaikkakunnalta. Viime kesänä hetki tuntui sopivalta kutsua porvoolaisia lajin harrastajia yhteen ja tuumia uuden seuran perustamista - näin synnytettiin uusi paintball joukkue 019.

Onko tätä suunniteltu jo pidempään vai viime kauden jälkeen syntynyt suunnitelma?

Porvoolaislähtöinen joukkue on tosiaan ollut pitkäaikainen haave mitä ollaan porvoolaisten kanssa paljon ajansaatossa palloitelleet. Ensimmäisiä keskusteluja on avattu porvoolaisten laji-aktiivien kanssa jo viitisen vuotta sitten, mutta koskaan aika ei tuntunut sopivalta.

Itse pidin viimevuonna välikauden, mutta kesän aikana hinku kentälle kasvoi ja rupesin käärimään hihoja seuran suhteen. Ensi kesänä saankin edustaa kotikaupunkia muiden porvoolaisten kanssa.


Minkälaisia tavoitteita olette asettaneet ensimmäiselle kaudelle?

Joukkueen kanssa on käyty keskusteluja ja kaikki on yhtä mieltä siitä, että potentiaalia löytyy mihin vain. Totta kai me siis lähdemme hakemaan Suomen mestaruutta.

Seuran kannalta haluaisimme kasvattaa pelaajamäärää niin, että saisimme harrastajista ja mahdollisista junioreista ilmoitettua joukkueen kauden viimeisimpiin divaritason turnauksiin.

Onkos suunnitelmissa liigan lisäksi muita turnauksia tai ulkomaan vierailuja?

Emme ole vielä ilmoittautuneet muualle kuin Suomen liigaan. Jos mielenkiintoisia turnauksia on tulossa, niin mahdollisesti osallistutaan.

Joukkueen sisällä on käyty myös keskusteluja ulkomaan visiitissä EU NXL:ään, mutta päätöksiä ei ole vielä tehty.

Ei missään nimessä kuitenkaan olla lähdössä rakentamaan joukkuetta, joka pelaisi säännöllisesti NXL:ää, vaan toistaiseksi tavoitteet ovat täällä Suomessa, mutta tässäkin kohtaa aika näyttää.


Onko tarkoitus treenata jollain tietylla kentällä vai nähdäänkö teitä eri puolilla?

Joukkueharjoituksia on tarkoitus järjestää säännöllisesti Sissoksella, Juvanmalmilla, mutta varmasti tullaan treenaamaan muuallakin kesän aikana. 

Pääkaupunkiseudulla ei hirveästi ole vaihtoehtoja, ja Sissoksen kenttä on Suomen parhaimmistoa, sekä sopivan lähellä kaikille pelaajille.


Onkos suunnitelmissa kisajoukkueen lisäksi paikallistakin toimintaa?

019 on käytännössä vain joukkueen nimi. Joukkueen taustalle on perustettu Uudenmaan Paintball Ry, jonka toiminnan ajatus on mahdollistaa kilpapaintballin harrastaminen eri tasoilla. Niin aikuis- kuin jr. puolella. Meillä on seurassa kovia nimiä opastamaan ja valmentamaan tulevaisuuden pelaajia ja harrastajia.

Suurempi seuratoiminta vaatisi toki jo oman kentän jollaista ei ole suunniteltu… mutta aika näyttää mitä keksitään. Kuitenkaan kaudelle 2024 tuskin saadaan useampia joukkueita, vaan nyt lähdetään vain pelaamaan, pitämaan hauskaa ja kartoittamaan tilannetta. Halu kasvattaa lajin tunnettuutta ja harrastajamääriä on kaikilla seuran aktiiveilla kuitenkin suuri.

Kiitokset haastattelusta ja odotellaan mielenkiintoista kautta :).

Kiitos paljon minun ja uuden seuramme puolesta! Jäädään innolla odottamaan kauden alkua!

Jos paintball aiheista tulee lukijalla meidän suuntaamme kysymyksiä, niin verkkosivumme ovat juuri saatu auki ja sieltä voi ottaa minuun yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta. www.019.fi.

Uuden seuran matkaa pääsee myös seuraamaan Instagramista @019paintball

 

 

 

Tags