Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1494
events: 1
images: 9090
youtube videos: 587
Files: 18
Groups: 1

Kisakauden 2024 suunnittelua

user image 18.12.2023
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Kisakauden 2024 suunnittelua

Tulevan kauden suunnittelu on saatu Suomen Paintball-liitossa poikkeuksellisen aikaisin käyntiin ja liitto järjesti joukkueiden edustajille alustavan etäkokouksen, jossa haettiin suuntalinjoja ensi vuodelle. Mukana taisi olla väkeä reilusta kymmenestä joukkueesta ja asioita käytiin läpi keskustelun kautta.

Alustavana tavoitteena olisi saada ensi vuodelle liigaan ja 1. divisioonaan mukaan molempiin kahdeksan joukkuetta, jolloin sarjat pelattaisiin erillisinä lauantaisin aamu- ja iltapäivävuoroissa.

Kakkos- ja kolmosdivisioonaan tavoitteena olisi saada maksimissaan 8 + 8 tiimiä. Sarjat pelattaisiin neljällä kenttäpelaajalla ja mahdollisesti sekaisin yhteisellä alkusarjalla sunnuntaisin, samalla lailla kuin tänäkin vuonna, riippuen joukkueiden kokonaismäärästä.

Mahdollisia joukkueita voisivat olla:

joukkueita2024.jpg

Kierrospaikat ja päivämäärät


Kierrospaikoiksi oli kaavailtu samoja kuin tänäkin vuonna, eli viisi kenttää jakaisi neljä liigakierrosta, joten joku olisi aina vuorollaan tauolla tai siellä pelattaisiin 2.-3. divisioonaa.

Sikäli näyttää että toiminta on keskittymässä entistäkin enemmän varsin eteläiseen Suomeen, varsinkin jos kahta liigakierrosta järjestetään jatkossa muutaman kymmenen kilometrin päässä toisistaan. Kenttiä löytyisi nykyisellään myös muualtakin, joten toiminnan laajentaminen pohjoisemmaksi olisi kyllä toivottavaa vaikka yhdenkin 2. ja 3. divisioonan kierroksen verran.

Paikkakunnat:

 • Vierumäki
 • Lappeenranta
 • Espoo/Juvanmalmi
 • Kirkkonummi
 • Pirkkala

Aiemmin julkaistuihin päivämääriin ei näyttäisi olevan tulossa muutoksia, mutta tietysti ne ovat varmistamattomia vielä tässä vaiheessa:

 • 25.-26.5.2024
 • 29.-30.6.2024
 • 3.-4.8.2024
 • 7.-8.9.2024
   


Tuomarointi


Tuomarointikoulutus on tulossa helmi-maaliskuussa.

Sikäli tulevan kauden tuomarointi helpottuu, että jos liiga ja 1. divisioona pelataan aamu- ja iltapäivälohkoissa, niin tuolloin tuomarointiakin voidaan jakaa puolen päivän vuoroihin.

 Maajoukkuetoimintaan uutta organisaatiota


Maajoukkueasioista keskusteltiin pitkästi ja käytiin läpi kauden 2023 maajoukkuepelaajille tehdyn kyselyn tuloksia. Liiton puheenjohtaja esitti maajoukkuetoiminnan järjestämiseksi uudenlaisen organisaatiokaavion, jonka perusteella maajoukkueiden kasaaminen alkaisi jo talvella ja etenisi järjestelmällisesti kevään edetessä tryouttien muodossa. Maajoukkuepelaamisesta ja –toiminnasta kiinnostuneita alettaisiin siinä kerätä jo tammikuussa ja joukkueet saataisiin lopulliseen muotoonsa jo kesäkuussa, eli yhteistreeneille jäisi enemmän aikaa kuin viime vuonna.

maajoukkueorganisaatio.jpgKokous ei sinällään ollut virallinen tai päättävä, vaan sen perusteella liittohallitus alkaa kasata tulevan kauden toimintaa ja asiat alkavat edetä alkuvuodesta 2024. Joukkueilta toivottiin yhteydenottoja liiton hallituksen suuntaan, joten jos vaikkapa uudella tai paluuta suunnittelevalla tiimillä on esimerkiksi tiedossa halu pelata ensi vuonna jossain sarjassa eikä sitä liitossa vielä tiedetä, niin suunnittelun kannalta aikomuskin olisi hyvä ilmoittaa, vaikkei varsinainen ilmoittautuminen olekaan käynnissä.

 

Tags