Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball
paintball.fi

Massiivisin turnaus koskaan

National Xball Leaguen kausi on saatu päätökseen World Cup-turnauksessa Floridassa, joka rikkoi jälleen ennätyksiä, sivusarjojenkin tiimit mukaan laskien päästiin massiiviseen 675 joukkueeseen. Finaalissa kohtasivat San Diego Dynasty ja Edmonton Impact, joiden tiukka vääntö päätyi Dynastyn 3-2 voittoon.

World Cupin pro-sarjan kärjen tulokset:

1. San Diego Dynasty
  2. Edmonton Impact
  3. Toulouse Tontons
  4. Baltimore Revo

Dynasty vei näin kauden kolmannen turnausvoitonsa, ollen kolmantena kahdessa muussa tapahtumassa. Sarjan mestaruus varmistui Dynastylle jo ennen finaalia, kun pahimmat kilpakumppanit Tampa Bay Damage ja Houston Heat putosivat turnauksesta aiemmilla playoff-kierroksilla.

Latin Saints jäi taulukossa viimeiseksi ja tämänhetkisen tiedon mukaan putoaa sarjasta. Tilalle tulossa semi-pro-sarjan voittanut PaintballFIT.com, joka joka voitti kauden kaikki viisi turnausta.

Vatos Locos

Suomesta mukana oli ylivieskalainen Vatos Locos, jonka pelasi lauantaina viiden pelaajan sarjassa viitosdivisioonassa. Siellä voittoja tuli kahdeksasta alkusarjan pelistä viisi, jolla jatkopaikka olisi auennut, mutta yksi voitoista merkittiin vahingossa vastustajalle. Yrityksistä huolimatta virhettä ei saatu korjattua ja tiukassa lohkossa neljä voittoa ei sitten riittänyt jatkoon. Loppusijoitus 32. viidestäkymmenestäkahdesta joukkueesta.

Sen verran järjestäjienkin puolelta tilannetta ymmärrettiin, että lohdutukseksi tarjottiin paikka kolmen pelaajan sarjassa. Siellä alkusarjan kahdeksasta pelistä tuli neljä voittoa ja yksi tasapeli, jotka oikeuttivat lohkon neljänteen sijaan ja jatkopaikkaan. Playoffeissa vastaan tuli puertoricolainen Reapers, joka valitettavasti vei voiton ja pelit päättyivät siihen. Loppusijoitus jossain välillä 13-24, joukkueita Indermediate D4 3vs3-sarjassa oli kaikkiaan 45.

Uuden pelimuodon testausta

Ennen varsinaisen turnauksen alkua keskiviikkona pelattiin 7-3 Exhibition-testiturnaus. Siinä testattiin uudenlaista pelimuotoa, jossa pelattiin vain kolme erää per ottelu ja pisteytystä oli laitettu uusiksi. Tapahtumassa oli jaossa 8000 dollarin palkinto, jolla kai varmisteltiin sitä, että tiimit ottivat sen tosissaan. Voiton vei New York Extreme, joka voitti finaalissa Brooklyn Bearsin.

Uusi pelimuoto tarvinnee vielä säätöä, puolessa kentässä ollut kolmen pisteen arvoinen summerinappula ei oikein tarjonnut sitä mitä odotettiin ja pelaajat ohittivatkin sen toisinaan painamatta sitä ollenkaan. Nettikeskustelut tuppaavat menemään nykyään varsin kärjistetyiksi ja siellä testiä on tupattu lyttäämään, mutta hyvä sentään että jotain uutta yritetään ja testataan. Ja ehdottomasti parempi näin päin, että puhutaan nimenomaan testistä eikä suinkaan muuteta perinteisiä sarjoja kerralla uusiksi :).