Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1494
events: 1
images: 9093
youtube videos: 587
Files: 18
Groups: 1

SM-liigan ja 1. divisioonan sarjataulukkokatsaus 2023

user image 15.09.2023
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Luvassa kunnon vääntö mitaleista

SM-liigan ja 1. divisioonan sarjataulukkokatsaus 2023

Suomen Paintball-liiton SM-liiga ja 1. divisioona saavat lauantaina päätöksen Pirkkalan kierroksella, jossa mitaleille on reilusti potentiaalisia ottajia, kun peräti viisi kärkijoukkuetta on vain kahden pisteen päässä toisistaan. Tässä katsausta sarjataulukkoon ennen ratkaisupelejä.

Sarjataulukko ennen päätöskierrosta:

2023_smliiga.PNG

Lohkojako Pirkkalassa:

A-lohko B-lohko C-lohko
Dream Team Waasankadun Palloseura Trivoga
Fieldfighter Fusion Urho Musta
Raakakone BOS Paintball Urho Purple
Raakakone Div Fusion Black Fusion Red

Aiempiin vuosiin nähden mahdollisuus pudota alempaan jatkosarjaan on tällä kaudella aiheuttanut aikamoisia yllätyksiä ja voi tehdä myös isoja muutoksia liigan sarjataulukkoon viimeiselläkin kierroksella, joten potentiaalisia mitalikolmikoita on aikamoinen nippu. Tässä on keskitytty lähinnä joukkueiden mahdollisuuksiin kultamitalien nappaamisessa.

(Virheet ihan mahdollisia, tiimit tsekatkaa omat tilanteenne.)

SM-liiga

Dream Team on muita vastaan mestari, jos vain on Pirkkalan finaalissa, mutta jos siellä vastassa on Waasankadun Palloseura, niin silloin DT:n pitää myös voittaa finaali. DT-Trivoga finaaliparilla Trivoga pääsee tasoihin voittamalla, mutta silloinkin kierrossijoitukset vievät mestaruuden Turkuun.

Waasankadun Palloseura on mestari muiden tekemisistä riippumatta, jos voittaa Pirkkalassa. Jos on finaalissa kakkonen, niin mestaruus tulee jos vastassa on joku muu kuin DT tai Trivoga.

Trivoga ottaa mestaruuden, jos voittaa Pirkkalassa ja finaalissa vastassa on joku muu kuin Dream Team.

Urho Musta on mestari, jos voittaa Pirkkalassa ja DT on korkeintaan kolmantena.

Fusion on mestari, jos voittaa Pirkkalassa ja WPS on korkeintaan kolmantena ja DT korkeintaan neljäntenä. Jos DT olisi kolmantena, niin pisteet ja sijoitukset menisivät tasan, jolloin laskettaisiin kummalla on enemmän voittoja keskinäisistä peleistä kauden aikana.

Fieldfighterilla on vielä matemaattiset mahdollisuuden mestaruuteen. Se vaatisi voittoa Pirkkalassa ja DT:n sijoittumista korkeintaan kuudenneksi, WPS:n sijoittumista viidenneksi, Trivogan/Urhon Mustan sijoittumista korkeintaan neljänneksi ja Fusionin sijoittumista korkeintaan kolmanneksi, eli jonkun alempana olevan tiimin pitäisi ottaa vielä ylemmän loppusarjan kakkospaikka. Tähän olisi tietysti alkutahdit annettu, jos tällä kaudella ”kuoleman lohkoksi” muodostuneesta A-lohkosta menisivät jatkoon Fieldfighter ja Raakakone ja DT putoaisi alempaan sarjaan.

Raakakoneelle mahdollisuus menee vielä hankalammaksi. Kierrosvoitto pitäisi tulla ja DT:n sekä WPS:n pitäisi pudota alempaan jatkosarjaan, Fieldfighter saisi olla korkeintaan kolmas ja muiden taulukossa ylempänä olevien pitäisi sijoittua sitten sopivasti. Ja lisäksi jonkun alempana olevan joukkueen pitäisi ottaa vielä Pirkkalan ylemmän sarjan kakkossija. Teoreettista siis.

Yhdistettyjen alkulohkojen sarjasysteemissä on hankaluutensa, mutta tästä taitaa kyllä tulla mielenkiintoisin päätöskierros vuosiin :).


1. divisioona

Pirkkalan kapteenien kokouksen päätöksen mukaan ennen Pirkkalaa sarjataulukossa seitsemän ylintä joukkuetta sijoittuvat lopullisessa taulukossa SM-liigaan ja loput viisi siis 1. divisioonaan. Divisioonan pisteet ovat silloin näin ennen Pirkkalaa:

2023_1divisioona.PNG

Näin ollen ykkösdivisioonan kultamitaleissa on parhaiten kiinni BOS Paintball, joka on parin pisteen karkumatkalla Urho Purpleen nähden. Mahdollisuus että joku divisioonan joukkueista nousee Pirkkalassa ylempään jatkosarjaan voi sotkea taulukkoa, koska se pudottaa aina jonkun liigajoukkueen lisää alempaan jatkosarjaan.  Ylemmän jatkosarjan paikka ei kuitenkaan tuo sillä lailla reilusti enemmän pisteitä divisioonan taulukkoon, koska divisioonajoukkueet saavat siitä saman 16 pistettä kuin alemman jatkosarjan voitosta, joten aika monimutkaista.

Sarjavoittoon BOS Paintballin pitää siis sijoittua korkeintaan yhden pykälän Urho Purplen taakse. Jos eroa on kaksi sijoitusta, niin jäädään tasapisteisiin ja vertaillaan sijoituksia. Jos molemmat menisivät Pirkkalassa ylempään jatkosarjaan (ja saisivat siitä 16 divaripistettä molemmat), niin BOS on silloinkin sarjavoittaja.

Urho Purplelle kultamitaleihin vaaditaan siis BOSsia paremmin sijoittumista ja muille kisaajille toive siitä että useampikin joukkue tulisi vielä tiimien väliin.

Fusionin Black ja Red ovat tasoissa kuusi pistettä Urho Purplen takana, joten eron kurominen divarihopeaan on mahdotonta, kun divaripisteitä tulee Pirkkalasta viimeiseksi jääneellekin 11 kappaletta ja maksimi on 16. Pronssimitalit ovat sitten kolmen kauppa, Raakakoneen divaritiimin ollessa kolme pistettä Fusion-kaksikkoa jäljessä. Red ja Black kisaavat toisiaan vastaan ja samalla toinen silmä Raakakone Divin suuntaan, joka saisi sijoittua korkeintaan kaksi pykälää korkeammalle.

Linkkejä:

Tags