Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1494
events: 1
images: 9093
youtube videos: 587
Files: 18
Groups: 1

Kakkos- ja kolmosdivisioonan sarjataulukkokatsaus 2023

user image 8.09.2023
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Alempien divisioonien kausi päätökseen sunnuntaina Kirkkonummella

Kakkos- ja kolmosdivisioonan sarjataulukkokatsaus 2023

Uudelleen henkiin heräteltyä 2. ja 3. divisioonaa on tänä vuonna pelattu yhdistetyillä alkusarjoissa ja lisäksi joukkuemäärä on kauden mittaan muuttunut (positiivisesti isompaan suuntaan :) ), joten sarjataulukkokin on varsin villin näköinen, kun joukkueilla on varsin erilaisia määriä turnauksia takanaan.

Tällä tietoa viimeiselle kierrokselle on tulossa jälleen kymmenen joukkuetta, joista kaksi pelaamaan tämän kauden ensimmäistä turnaustaan. Se nostaa kakkosen ja kolmosen koko kauden yhteisen joukkuemäärän kahteentoista, joka keskeltä kahtia jakaen tekisi kuusi joukkuetta molempiin sarjoihin. Tämä ei välttämättä ole ehkä se oikeudenmukaisin systeemi, kun kolmosessa kauden pelannut joukkue saattaakin sitten olla kakkosdivisioonassa lopputuloksissa, mutta katsotaan miten asiassa edetään, kapteenien kokous viimeistään taitaa tuoda selvyyden.

Kolmosen voittaja lienee siis aikamoisen arvailun takana, kun tiedossa ei tarkkaan ole edes sitä, mitkä joukkueet ovat lopullisessa listassa kolmosdivisioonan puolella.

Kakkosdivisioonan kärkitaistoon divisioonien jakamisen sen sijaan ei pitäisi juuri vaikuttaa. Siellä piste-erot ovat päässeet hieman venymään, mutta mahdollisuus pudota 3. divisioonan jatkopeleihin Kirkkonummella pitää mitalitaiston käynnissä ainakin alkusarjan päättymiseen saakka.

Sen verran eroja on kuitenkin syntynyt, että kakkosen kultamitalit menevät aika todennäköisesti jollekin Urho Greenin, Raakakoneen ja Urho Harmaan kärkikolmikosta, aika vaikea uskoa että kaikki putoaisivat alempaan loppusarjaan yhtä aikaa. Muista mitaleista voi sitten hyvinkin syntyä vääntöä, Aurora Unity ja Kirkkonummi Gunners voivat hyvinkin tavoittaa kärkeä, jos siellä sattuu kompastelua alkusarjassa.

PH WMD:lläkin olisi vielä matemaattiset mahdollisuudet 2. divisioonan pronssille kierroksen voitolla, mutta se vaatisi sitten Urho Harmaalta, Auroralta ja Gunnersilta kaikilta sijoittumista todella sopivasti.

Urho Green on kuitenkin selkeästi suosikki, sarjavoittoon riittää Kirkkonummella 2. divisioonan neljäskin sija, jolloin Raakakone pääsisi voitolla tasapisteisiin, mutta Urhon kaksi aiempaa kierrosvoittoa ratkaisevat ensimmäisen tiebreikin.

Mitkä joukkueet sunnuntaina kultamitalit ottavatkin, niin suurin voittaja kakkos- ja kolmosdivisioonan kauden järjestämisessä ja onnistumisessa on kuitenkin koko skene. Alempien sarjojen puute on haitannut uusien joukkueiden mukaan lähtöä kisapelaamiseen, mutta nyt se pahin kynnys on ylitetty hienosti. Toki tänä vuonna on ollut mukana hieman avitusta kokeneempien pelaajien mukanaolon sallimalla, mutta aidosti uusia pelaajia on tänä vuonna nähty enemmän kuin ties kuinka monena aiempana kautena yhteensä. Tästä on hyvä lähteä ponnistamaan seuraavan kauteen.

Linkkejä:

 

Tags