Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1501
events: 1
images: 9245
youtube videos: 602
Files: 19
Groups: 1

Suurpelin kartta ja pelimuoto 2023

user image 3.08.2023
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Harrastepelit
paintball.fi

Kahdeskymmenes Suurpeli lähestyy

Suurpelin kartta ja pelimuoto 2023

Jämsässä lauantaina 12. elokuuta pelattava Suurpeli alkaa olla jo todella lähellä, joten pelin yksityiskohtia on lyöty lukkoon.

Hyökkäys-puolustus


Pelissä on jälleen kolme joukkuetta, joista yksi puolustaa vuorollaan ja kaksi muuta hyökkäävät yhteistuumin. Eriä on kuusi, eli kukin joukkue puolustaa kahdesti ja hyökkää neljä kertaa. Kenttää pelataan molempiin suuntiin, eli hyökkääjät pääsevät huoltoalueelta kentälle joko ykkösellä tai kakkosella merkittyyn suuntaan. Tuttua touhua aiemmista peleistä.

Puolustajat pääsevät kentälle viisi minuuttia ennen kuin hyökkääjät päästetään irti. Aktiivista hyökkäysaikaa on 40 minuuttia per erä.

Uutena juttuna puolustajalla on tukenaan ”respatikku,” eli liikkuva respa-asema, joka on sijoitettuna aina aktiivisesta lipusta seuraavalle lippupaikalle. Eli esimerkiksi kun hyökkääjät tavoittelevat Kuivurilla olevaa lippua, niin respatikku on Vajan lippupaikalla. Kun Kuivuri vallataan ja Vajan lippupaikka aktivoituu, niin respatikku siirtyy Välimetsän lippupaikalla ja niin edelleen.

Puolustajat voivat respatikkua koskettamalla palata peliin käymättä tukikohdassa, eli pelaajille on näin selkeää hyötyä keskittyä seuraavan lippupaikan maastoon. Tällä pyritään välttämään sitä, että liput lähtisivät ns. rullaamaan, eli että hyökkääjä saisi lippuja napattua sillä lailla sarjassa, ettei puolustaja ehdi reagoida ollenkaan, niin kuin on joskus sattunutkin.

Puolustajalla on lisäksi apunaan ajoneuvo, jota voi käyttää kolme kertaa per erä.

Pisteytys


Hyökkääjät saavat jokaisesta vallatusta lipusta 25 pistettä + pisteen jokaisesta minuutista joka on valtaushetkellä erästä jäljellä. Jos kaikkien kuuden lipun valtaus onnistuu, niin hyökkääjät saavat lisäksi bonuksena yhden pisteen jokaisesta jäljelle jääneestä peliajan minuutista.

Lisätehtävänä hyökkääjällä on etsiä Röllimetsään sijoitettu ”keräilyponi,” jota puolustajan apuna toimiva musta osasto vahtii. Sen viemisestä omaan tukikohtaan hyökkääjät saavat 25 pistettä.

Puolustava joukkue saa 50 pistettä erän lopussa valtaamattomista lippuasemista.

Linkkejä:

Karttaa klikkaamalla se aukeaa isompana versiona omaan ikkunaansa

suurpeli XX s1.jpg

Tags