Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1495
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9097
Youtube-videot: 590
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Paintballin yli 40-vuotiaiden maajoukkuevalinnat 2023

user image 28.07.2023
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Maajoukkue
paintball.fi

”Pappamaajoukkue” mukana toista kertaa

Paintballin yli 40-vuotiaiden maajoukkuevalinnat 2023

Kotimaisen paintballin tämän vuoden maajoukkuevalinnat päättää yli 40-vuotiaiden joukkue, joka lähtee liikkeelle kahdeksan pelaajan voimin. Sarja on Euroopassa nimetty suomalaisittain erittäin hassusti termillä Veterans, vaikka kyseessä on siis 40-vuotta täyttäneille suunnattu maajoukkue, ei pidä sotkea mitenkään sotaveteraanien toimintaan. Ehkäpä Yhdysvalloissa näissä yhteyksissä käytettävä ”Masters” olisikin parempi termi. Osallistumisen ikäraja on asetettu syntymävuosien mukaan samaan tyyliin kuin nuorten sarjoissakin, eli riittää kun pelaaja täyttää tänä vuonna neljäkymmentä.

Miesten sarjan ohella yli 40-vuotiaiden sarja on osoittautunut suosituksi ja parhaimmillaan mukana on ollut parikymmentäkin joukkuetta. Suomen joukkue on ollut mukana tätä ennen kerran vuonna 2019, selviten jatkopeleihin ja seitsemännelle sijalle kaikkiaan kahdestakymmenestä joukkueesta. Mestaruuden vei tuolloin Ukraina, joka löi finaalissa Ranskan.

Viime vuonna mukana oli koronan jälkeisessä epävarmassa ajassa kymmenen maata ja voiton vei Ranskan joukkue. Tälle vuotta voinee odottaa jälleen isompaa osallistujamäärä.

Linkkejä:



Maajoukkueturnaus European Championship of Paintball pelataan Ranskan Dreuxissa elo-syyskuun vaihteessa NXL-turnauksen yhteydessä. Yli 40-vuotiaiden pelit sijoittuvat ennakkotietojen mukaan keskiviikolle ja torstaille 30.-31. elokuuta. Pelit pelataan viidellä kenttäpelaajalla ja kymmenen minuutin peliajalla. Pelimuotona on maajoukkueturnauksissa nyt vakiona oleva Race-to-4, eli ensin neljä pistettä saavuttava joukkue voittaa tai pistetilannetta katsotaan kymmenen minuutin peliajan jälkeen. Kuulalimitti on samoin vakio kaikissa maajoukkuesarjoissa, eli pelataan boxillisella + kahdella bulkillisella värikuulia (nk. M500-sääntö) per pelaaja per piste. Tulinopeuden maksimi on normaali vakio 10,5 kuulaa/sekunti.

yli40vmaajoukkue2023.jpg

Tagit