Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1497
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9167
Youtube-videot: 593
Tiedostot: 19
Ryhmät: 1

Miesten paintball-maajoukkueen valinnat 2023

user image 25.07.2023
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Maajoukkue
paintball.fi

Miesten paintball-maajoukkueen valinnat 2023

Suomen Paintball-liiton miesten maajoukkueen valinnat on julkaista, tällä kertaa liikkeelle lähdetään kymmenen hengen rosterilla. Miesten maajoukkueturnauksia on järjestetty pisimpään ja ne ovat sitä kautta myös muodostuneet suosituimmiksi, osallistujia on ollut parhaimmillaan ennen koronasotkuja reilut kaksikymmentä maata ja ympäri maailmaa suunnilleen kaikilta mantereilta, Antarktista lukuun ottamatta tietysti. Turnausta pelattiin välillä euroturnauksena, mutta nykyisellään avoimena kaikille maille, eli käytännössä se on MM-turnaus. Lajin emämaan Yhdysvaltojen joukkue on ainainen ennakkosuosikki, mutta välillä ykköspaikka on mennyt myös eurojoukkueille, ainakin Ranskalle ja Venäjälle.

Suomestakin on saatu joukkue mukaan useampaan kertaan, parhaat sijoitukset taitavat olla vuosilta 2017 ja 2018, jolloin miehet pääsivät alkusarjoista jatkopeleihin ja sijoittuivat molemmilla kerroilla kuudenneksi. Viime vuonna loppusijoitus oli yhdeksäs kaikkiaan kolmestatoista osallistujasta, USA:n viedessä voiton.

Muistin syövereistä tulee kyllä mieleen myös jokin 2000-luvun alkuvuosi, jolloin tuolloisen eurosarja Millennium Seriesin yhteydessä pelattiin maaotteluita Nations Cupin nimellä, tosin aika paljon pienemmällä valmistautumisella. Tuolloin Millennium-turnaukseen osallistunut Helsinki Cyclone edusti sitten myös Suomea ja taisi taistella tiensä kakkoseksi, muistaakos joku tarkemmin?

Linkkejä:



Maajoukkueturnaus European Championship of Paintball pelataan Ranskan Dreuxissa elo-syyskuun vaihteessa NXL-turnauksen yhteydessä. Miesten pelit sijoittuvat ennakkotietojen mukaan keskiviikolle ja torstaille 30.-31. elokuuta. Pelit pelataan viidellä kenttäpelaajalla ja kymmenen minuutin peliajalla. Pelimuotona on maajoukkueturnauksissa nyt vakiona oleva Race-to-4, eli ensin neljä pistettä saavuttava joukkue voittaa tai pistetilannetta katsotaan kymmenen minuutin peliajan jälkeen. Kuulalimitti on samoin vakio kaikissa maajoukkuesarjoissa, eli pelataan boxillisella + kahdella bulkillisella värikuulia (nk. M500-sääntö) per pelaaja per piste. Tulinopeuden maksimi on normaali vakio 10,5 kuulaa/sekunti.

maajoukkuem2023.jpg

 

 

Tagit