Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1498
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9167
Youtube-videot: 593
Tiedostot: 19
Ryhmät: 1

Paintballin naismaajoukkueen pelaajavalinnat julkaistu

user image 21.07.2023
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Maajoukkue
paintball.fi

Myös naisten joukkue ensi kertaa mukana

Paintballin naismaajoukkueen pelaajavalinnat julkaistu

Suomen Paintball-liiton maajoukkuevalintojen julkaiseminen jatkuu ja nyt on vuorossa naisten maajoukkue, joka lähtee kisoihin nuorten U16-tiimin tapaan ensimmäistä kertaa. Pelaajia on mukana Fusionista, Raakakone Unitystä ja Urhosta. Maaotteluturnaus järjestetään Ranskan Dreuxissa elo-syyskuun vaihteessa.

Naisten maajoukkuepelit pelataan viiden pelaajan joukkuein, mutta rosterissa saa olla maksimissaan kaksitoista pelaajaa, eli kahdenkin ketjun peluuttaminen on sen puoleen mahdollista. Pelimuotona on maajoukkueturnauksessa nyt vakiona oleva Race-to-4, eli ensin neljä pistettä saavuttava joukkue voittaa, tai pistetilannetta katsotaan kymmenen minuutin peliajan jälkeen. Kuulalimitti on samoin vakio kaikissa maajoukkuesarjoissa, eli pelataan boxillisella + kahdella bulkillisella värikuulia per pelaaja per piste.

Naisten turnaus pelataan yhdessä miesten ja yli 40-vuotiaiden sarjan kanssa keskiviikkona ja torstaina 30.-31. elokuuta ennen NXL-turnauksen alkua.

Naisten sarjassa on ollut mukana parhaimmillaan kahdeksan joukkuetta, mutta koronarajoitusten jälkeen määrät putosivat. Viime vuonna mukana olivat Norjan, Ukrainan, Ranskan ja Iso-Britannian joukkueet, joista Ranska vei mestaruuden kaatamalla finaalissa Britannian.

Naisille oli jonain vuosina myös erillinen kolmen pelaajan joukkuein pelattava sarja, jonka tarkoituksena oli mahdollistaa uusille maajoukkueille helpompi lähtö mukaan, mutta näyttäisi että siitä on luovuttu. Naisten maajoukkueturnausta ei myöskään pidä sotkea nykyisin pelattavaan erilliseen WNXL:ään, eli Womens NXL:ään. Samoja pelaajia toki varmasti löytynee molemmista sarjoista.

Linkkejä:

maajoukkuenaiset2023.jpg 

Tagit