Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1494
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9095
Youtube-videot: 588
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Vierumäen kierroksen lohkojaot ja otteluohjelma 2023

user image 8.06.2023
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball
paintball.fi

SM-liigassa ja 1. divisioonassa sekoitetut alkusarjat

Vierumäen kierroksen lohkojaot ja otteluohjelma 2023

Suomen Paintball-liiton kausi alkaa Vierumäen Urheiluopistolla lauantaina pelattavalla turnauksella, jolloin pyörähtävät käyntiin SM-liiga sekä 1. divisioona. Sunnuntaina sitten pelataan pitkän tauon jälkeen paluuta tekevä 2. divisioona.

Perinteisesti kauden alun lohkojaot on tehty siten, että mennään edellisvuoden tulosten mukaan ja uudet joukkueet sitten täytteeksi arvalla. Nyt joukkuemäärä on kuitenkin niin alhainen, että on päädytty pelaamaan liigan ja divisioonan yhteiset alkusarjat, joista sitten joukkueet jaetaan ylempään (SM-liiga) ja alempaan (1. divisioona) loppusarjaan. Liigaan tuli seitsemän ja ykkösen viisi ilmoittautumista, mikä olisi tehnyt lohkopelaamisesta mahdollisimman hankalaa, joten tällä lailla karsimalla saadaan kuusi joukkuetta kumpaakin. Sekoitettuja alkusarjoja ei ihan hetkeen ole käytetty, mutta eivät ne täysin tuntemattomia ole kuitenkaan.

Joukkueet arvottiin lohkoihin hieman soveltaen siten, että viime kauden kärki ei joutunut samaan lohkoon ja jotta sisarjoukkueita ei peluuteta ensimmäiseksi vastakkain.

Lohko A Lohko B Lohko C
Dream Team Urho Musta Trivoga
Urho Purple Fusion Red BOS Paintball
Waasankadun Palloseura Raakakone Div Raakakone
Fusion Black Fieldfighter Fusion

Joukkueiden kisakunto on aika arvailujen takana, joten ihan kiinnostavaksi menee. Ylempään jatkosarjaan ja liigapaikkaan pääsevät kiinni lohkojen kaksi parasta, joten kolmen matsin alkusarjoissa ei ole paljoa varaa virheisiin. Tasapistetilanteiden käsittely kannattaa varmaan käydä kapteenien kokouksessakin läpi erikseen :).

Otteluohjelma:

spbl2023vmkilohkot.jpg

Jani Leskinen
08/06/23 16:12:05 @jani-leskinen:

Päivän aikataulu sallii sen että mikään ottelu ei voi päättyä tasapeliin. Peliajan päättyessä tasapisteisiin pelataan 4min jatkoaika. Mikäli sekin päättyy pisteittä pelataan 1-on-1 otteluita 1min peliajalla tarpeellinen määrä kunnes toinen joukkue voittaa.

Mikäli voittopisteet (voitto 3p, häviö 0p) ovat tasan ensin katsotaan keskinäisen pelin voittaja joka menee siis sijoituksissa edelle. 

Pisteet nollautuvat kun siirrytään alkusarjasta loppusarjaan. Samoin päivän aiemmat pisteet eivät vaikuta sijoitusotteluun.

Mikäli keskinäistä peliä ko. sarjavaiheessa ei ole mennään ao. säännön mukaan: 

In the event of a tie in a non-head-to-head round, ties will be broken, in order, by:•Head-to-head competition amongst the tied teams (A team wins if they won every head-to-head match played among tied teams and are better in remaining tiebreakers against a tied team they did not play.If no team wins, a team loses if they lost every head-to-head match played among tied teams and are worse in remaining tiebreakers against any tied team they did not play).

•Point Margin in all games played amongst tied teams(only applies if tied teams have all played each other).

•Point Margin in all games played.

•Least points scored against in games played among tied teams (only applies if all tied teams played each other).
25

•Least Points Scored against in all games played.

•Greatest time remaining in games won among tied teams (only applies if all tied teams played each other).

•Greatest time remaining in all games won.

•Least time remaining in games lost among tied teams (only applies if all tied teams played each other).

•Least time remaining in all games lost.

•Seed into the tournament


Tagit