Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1519
events: 1
images: 9720
youtube videos: 665
Files: 19
Groups: 1

Suomen Paintball-liiton vuosikokouksen tuloksia 2023

user image 19.03.2023
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Seuratoiminta
paintball.fi

Tuleva kisakausi alkaa muovautua

Suomen Paintball-liiton vuosikokouksen tuloksia 2023

Suomen Paintball-liiton vuosikokous järjestettiin sunnuntaina maaliskuun 19. päivä etäkokouksena. Liiton puheenjohtajana jatkamaan valittiin Jani Leskinen (Urho). Hallituksessa jatkamaan valittiin Kai Siltala (Dream Team), Panu Kujala (BOS Paintball), Jonathan Dahl (Vatos Locos), Niko Hyytiäinen (PH Paintball) ja Jarno Hiltunen (Dream Team). Uutena tulee mukaan Jonna Lehto Aurora Unitystä.

Varsinaisen vuosikokouksen esityslistan lisäksi keskusteltiin myös tulevan kisakauden järjestelyistä ja varsinkin uusien sarjatasojen muodostamisesta. Yleinen mielipide oli vahvasti sen mukainen, että 2. ja 3. divisioonat pitäisi saada käyntiin keinolla millä hyvänsä, jotta uusien joukkueiden mukaanpääsy helpottuisi. Tätä pyrittäneen mahdollistamaan siten, että 2. divisioonaan (ja mahdolliseen kolmoseen) voivat osallistua uusia pelaajia tukemaan myös kokeneemmat, mutta siten että joutuvat pelaamaan tiukemmilla mutka- ja kuularajoituksilla. Lisäksi keskusteltiin sellaisesta mahdollisuudesta, että esim. alle 16-vuotiaat voisivat pelata vapaasti ykkös- ja kakkosdivisioonassa molemmissa, jolloin uusien juniorijoukkueiden aloittaminen helpottuisi, kun saman seuran vähän kokeneemmat junnut voisivat avittaa myös uudempia pelaajia. Samoin voitaisiin toimia myös muodostumassa olevan naisjoukkueen kanssa. Tarkemmat yksityiskohdat sorvautuvat hallituksen toimesta kevään mittaan.

Kakkos- ja kolmosdivisioona pyrittäisiin järjestämään niin, että mukaan pyritään saamaan ainakin kahdeksan joukkuetta. Kaksi ensimmäistä kierrosta pelattaisiin kaikkien näiden joukkueiden kesken, jolloin tasoerot alkavat näkyvä. Kauden jälkipuoliskolla joukkueet sitten erotettaisiin tulosten mukaan kakkoseen ja kolmoseen ja ratkottaisiin sarjojen lopputulokset. Siitä olisi sitten parempi lähteä rakentamaan seuraavan vuoden sarjoja.

Kierrosten aiemmin ehdotettuihin päivämääriin ei tullut muutoksia, eli näillä näkymin SM-liiga ja 1. divisioona pelaisivat lauantaisin 10.6., 8.7., 5.8. ja 16.9. ja 2. divisioona aina perään sunnuntaina. Kierrospaikkakuntina mainittiin Vierumäki, Lappeenranta, Espoo ja Pirkkala. Kausi alkaisi Vierumäellä ja päättyisi Pirkkalaan, keskimmäisten kierrosten järjestys jäi vielä epävarmaksi.

Osallistumismaksujen ensimmäinen osa/ilmoittautuminen tullenee maksuun huhtikuussa. SM-liigassa ja 1. divisioonassa koko kauden osallistumismaksu olisi 1600 eur/joukkue.

Vakuutuksellinen pelaajalisenssi tulee tälläkin kaudelle tarjolle, mutta se ei tule pakolliseksi.

 

 

Tags