Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1483
events: 1
images: 8848
youtube videos: 559
Files: 18
Groups: 1

Dynasty NXL-kauden avausvoittoon 2023

user image 12.03.2023
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Viihdyttävä finaali

Dynasty NXL-kauden avausvoittoon 2023

National Xball Leaguen kauden avaus Floridassa päättyi viime kauden päätöksestä tuttuun tilanteeseen, sillä finaalissa olivat vastakkain jälleen San Diego Dynasty ja Tampa Bay Damage. Odotetun hitaan vääntämisen sijaan Floridassa nähtiin aidosti viihdyttävä finaali.

Dynasty dominoi matsin alussa loistavalla breikkiammunnalla, Damage pääsi pelaamaan viidellä pelaajalla vasta neljännessä pisteessä. Damage pysyi kuitenkin matsissa mukana käännettyään 5 vs 2-tilanteen. Pahaan väliin osuneen rangaistuksen vuoksi tilanne kuitenkin kääntyi Dynastylle pistein 4-2. Seuraavassa pisteessä Dynasty puolestaan otti rangaistuksen, mutta onnistui pitämään summerinsa turvassa kun Damagen piti ajan loppuessa väkisin puskea piippuihin. Voitto Dynastylle siis pistein 4-2.

Sunshine State Major-turnauksen pro-sarjan kärki:

  1. San Diego Dynasty
  2. Tampa Bay Damage
  3. Edmonton Impact
  4. New York Xtreme

Kaikkiaan turnaus ei tarjonnut kovin isoja yllätyksiä, sellaisena voisi kai pitää AC Dieselin ja Red Legionin putoamisia sunnuntain jatkopeleistä. Huippupelaajista kasatun AC Dieselin kohdalla toki taidettiin odottaa playoffeihin pääsyä, mutta toisaalta pitää sitä kärkinimienkin saada paketti kasaan ennen kuin tulosta alkaa tulla.

Finaalissa pelattiin kohtuullisen vauhdikkaita pisteitä, mutta kaikkiaan kentän snake-puolen isojen suojien asettelusta johtuen layout osoittautui varsin hitaasti pelattavaksi. Alkusarjassa pelattiin paljon vain neljän tai viiden pisteen pelejä ja sunnuntaiaamun playoffeissa New Orleans Hurricanes vei Los Angeles Infamousia peräti vain 1-0. Keskiviivan ylittäminen oli varsin riskialtista ylivoimallakin ja kun snake-suojakin tavallaan loppui kesken eikä tarjonnut etenemismahdollisuuksia, nähtiin paljon varovaista ja odottavaista peliä.

NXL:n Pohjois-Amerikan kausi jatkuu Teksasissa huhtikuun lopussa pelattavalla kierroksella.

Linkkejä:

 

 

Tags