Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1509
events: 1
images: 9469
youtube videos: 632
Files: 19
Groups: 1

Kakkosdivisioona tulee, onko joukkueita?

user image 20.01.2023
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Suunnittelu kannattaa aloittaa nyt

Kakkosdivisioona tulee, onko joukkueita?

Pitkän tauon jälkeen Suomen Paintball-liitto tähtää kaudelle 2023 kakkosdivisioonan henkiinherättämiseen. Iso kysymys tietysti on, riittävätkö joukkueet mielekkään sarjan pelaamiseen?

Toivoa sopii, sillä kilpailullisesti tarvetta alemmalle sarjalle olisi. Sarjapelaamisen aloittaminen 1. divisioonasta, niin kuin viime vuosina olisi joutunut tekemään, ei ole juuri innostanut, ellei kyseessä ole jo pelaavien tiimien sisarjoukkue, jotka tietysti saavat tukea kokeneemmilta. Täysin uudella joukkueella pitkään pelanneiden sekaan lähteminen on selkeästi ollut sellainen kynnys, jota ei olla haluttu ylittää.

Eri puolilla maata käyntiin saatu junioritoiminta on jo kantanut hedelmää uusien joukkueiden osallistumisilla irtoturnauksissa, joten siltä puolelta näyttäisi olevan tulossa mukavasti osallistujia, toivottavasti enemmän kuin osataan toivoakaan :). Aivan uusien joukkueiden lähteminen mukaan olisi kuitenkin sellainen juttu, joka voisi nostaa sarjan ja innostuksen yleensä aivan uusille tasoille. Suomen oloissa sarjatasojen saaminen kahdeksan tai kymmenen tiimin kokoisiksi olisi erinomainen saavutus. Se toisi vastustajiin sellaista mukavaa vaihtelua, jotta turnaukset eivät mene saman kaavan mukaan. Ja sitäkään vaikutusta ei pidä aliarvioida, että kun turnauspaikalla on enemmän väkeä, niin tapahtumat ovat luonnostaan viihdyttävämpiä.

Liiton vuosikokous ajoittuu tänä vuonna maaliskuun alkuun, joten nyt on hyvä aika alkaa suunnitella tulevaa kautta. Onko teidän seurallanne nyt suunnitelmissa kakkosdivariiin osallistuminen?

Tags