Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1494
events: 1
images: 9093
youtube videos: 587
Files: 18
Groups: 1

NXL:n kisakalenterit kaudelle 2023

user image 5.12.2022
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

USAssa 5, Euroopassa 3 turnausta

NXL:n kisakalenterit kaudelle 2023

Sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa kisasarjoja pyörittävä National Xball League on julkaissut ensi vuoden suunnitelmiaan. Aivan kaikkia kisapaikkoja ei vielä ole tiedossa, mutta päivämäärät näyttäisivät olevan lyöty lukkoon.

Eurooppa jatkuu pienempänä


Euroopassa jatketaan tämän vuoden mallin mukaan, eli tulossa on kaksi miniturnausta, joissa pelaavat vain pro- ja semi-prosarjat, sekä kauden päätteeksi yksi isompi turnaus Ranskan Dreuxissa. Keskimmäinen kierros pelataan Englannin Birmighamissa, mutta kauden avauksen pitopaikka on vielä julkaisematon.

NXL on jenkkiomistuksessa, joten vaikuttaisi että Euroopan puolen sarjaa pidetään nyt jonkinlaisessa tekohengityksessä, eikä oteta kummoisia riskejä. Yhdysvalloissa kisat ovat pandemiasta huolimatta olleet isoja eikä rajoituksista ole ollut tämän vuoden puolella enää puhetta. Euroopassa sitten joutuu ottamaan huomioon useampien maiden mahdolliset välillä varsin vauhdikkaatkin päätökset, joten kyllähän turnauksen järjestämispäätös sisältää enemmän harkintaa.

Viimeinen turnaus on jälleen nimellä EU Championships, joten luvassa lienee myös täysi määrä maaotteluturnauksia. Vaikkei NXL tarjoakaan valtaosalle divisioonajoukkueista muuta kauden aikana, niin kyllähän tämä tapahtuma tuo hyvän päätöksen kaudelle ja pitää sarjan sentään hengissä.

Vaikka pelattavaa ei niin hirveästi olekaan tulossa, niin päivämäärien ilmoittaminen näin hyvissä ajoin mahdollistaa sen, että kansalliset sarjatkin pääsevät järjestelemään omia tapahtumiaan ennen vuodenvaihdetta.

nxl euro 2023.jpg

USA:ssa täysi kausi


Yhdysvalloissa luvassa on viisi Major-turnausta, joten pienemmistä Open-tapahtumista on ainakin tällä erää luovuttu. Kausi on kasattu perinteisesti, maaliskuussa aloitellaan Floridassa ja kauden päätös World Cup järjestetään samoin Floridassa marraskuun alussa. Välissä pelataan Teksasissa ja Pennsylvaniassa, neljännen turnauksen, Midwest Majorin, pitopaikan ollessa vielä tuntematon.

NXL on vuosien varrella kokeillut ennakkoluulottomasti kaikenlaista uutta, joten eiköhän ensi vuosikin tuo jotain muutoksia, vaikka Open-turnaukset onkin nyt päätetty lopettaa.  

Ongelmia paratiisissa?


Tämän vuoden World Cupin ilmoittautujamäärä oli suurin koskaan, joten sillä lailla sarjan asiat tuntuvat päällisin puolin olevan kunnossa. Kuinka paljon pelaajia sitten paikalle tuli hurrikaanin aiheuttamien ongelmien takia ei taida olla oikein kellään tiedossa, mutta halukkaita tiimejä ja pelaajia tuntuu kuitenkin olevan.

Isossa operaatiossa kulisseissa tuntuu olevan aina kuitenkin omat ongelmansa. Liekö asiat ovat kärjistyneet jollain lailla sään takia päivällä lyhennetyn Cupin yhteydessä, sillä sarjan tuomaristossa on käynnissä jonkinlainen mielenilmaus ja joukko raitapaitoja ei tällä tietoa taida palata turnauksiin. Lisäinfoja videolla alla:

nxl usa 2023.jpg 

Tags