Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1419
events: 1
images: 7641
youtube videos: 483
Files: 18
Groups: 1

SPBL:n tilastoja 2022

user image 5.10.2022
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Kaikki ottelut nippuun

SPBL:n tilastoja 2022

Suomen Paintball-liiton kausi on jälleen päättynyt, joten on aika perinteiselle tilastojen kasaamiselle.  Yhteenkoottuna listoissa joukkueet ovat lopullisen sarjatilanteen mukaisessa järjestyksessä ja vaakariveiltä löytyvät joukkueen koko kauden otteluiden yhteenlasketut tulokset sekä eri sarakkeista tiettyä vastustajaa vastaan pelattujen pelien yhteenlasketut tulokset.

Tilastot aukeavat klikkaamalla omaan ikkunaansa isompana versiona. Virheet jälleen ihan mahdollisia, käsinkirjoitettujen tuloslistojen tulkitseminen on välillä haastavaa :). Tilastot löytyvät jatkossa myös sarjataulukkojen yhteydestä:


2022_smliiga_tilastot.PNG

Mestaruuden ottanut Dream Team erottuu SM-liigassa edukseen, 22 voittoa, yksi tasuri ja vain yksi tappio koko kaudelta kertovat selkeää kieltä dominoinnnista. Tehtyjen ja hävittyjen pisteiden ero on myös massiivinen 73-22, muut jäävät aika kauaksi taakse.

Liigassa ottelutulokset menevät tällä kertaa muutoin varsin samoin kuin sarjataulukkokin, siellä missä oli tiukkaa sarjapisteissä, niin tuloksetkin ovat lähellä toisiaan, toki pientä hajontaa löytyy. Urho, Trivoga ja Waasankadun Palloseura ovat hyvin lähellä toisiaan. Waasankadulla toki painaa viimeisen kierroksen jääminen kesken, sieltä tulleet pari luovutustappioita olisivat voineet kääntyä voitoiksikin.

Liigassa kaikkiaan tilastoja sotkee osallistumisten rikkonaisuus, poisjääntejä oli poikkeuksellisen paljon normaaliin kauteen nähden. Tämä sotki myös normaalia pelijärjestelmää, kun yhdellä kierroksella pelattiin yksinkertainen sarja ja siihen päälle finaalit ilman normaaleja semifinaalipelejä.


2022_1divisioona_tilastot.PNG

1. divisioonassa kärkikolmikko on omilla luvuillaan, tehtyään myös varsin samanlaisen eron muihin sarjapisteissäkin. PH Young Guns, Urho Purple ja BOS Paintball pelasivat kolme ensimmäistä kierrosta siten, että kukin otti yhden kierrosvoiton ja muut podium-paikat kiersivät samassa porukassa, joten sinne päästessä myös otteluvoittoja tuli sen mukaan. Old Hobos ja Urho Red sitten sotkivat tämän järjestelyn viimeisellä kierroksella, mutta toki kärki on omilla voittoluvuillaan.

Listasta erottuu selkeästi Vatos Locos, jolla on kauden neljänteen sijaan nähden huomattavan vähän voittoja ja paljon tappioita, kun alempana tuloksissa olevillakin on enemmän voittoja. Tämä selittyy sillä, että joukkue pärjäsi kauden kolmessa ensimmäisessä turnauksessa tarpeeksi hyvin alkusarjoissa päästäkseen jatkoon, mutta hävisi sitten kaikki semifinaalit ja finaalit. Jatkopeleihin selviytyminen toi siten vähintään aina neljännen sijan ja sarjapisteitä.

Ykkösdivisioonan listassa näkyy jälleen myös pelisysteemin ongelma, joka kaipaisi säätöä. Vaikka tiimit olivat mukana kaikilla neljällä kierroksella, niin Urho Purple ja PH PaintBusters eivät kohdanneet kertaakaan. Samoin löytyy useampikin pari, jotka pelasivat vain yhden matsin koko kauden aikana. Toisessa ääripäässä päässä löytyy sitten useampikin pari, jotka kohtasivat viidesti kauden aikana. Toki tämä on turnausmuotoisen lajin ongelma, aika ei riitä joka kerta kaikkia vastaan pelaamiseen, jota tällä kaudella pahensi vielä kärkinelikön pelaaminen keskenään semifinaaleissa kolme kertaa putkeen.

Isommissa kymmenien joukkueiden turnauksissa kaikkien tiimien keskinäinen kohtaaminen kauden aikana on aika mahdottomuus. Kotimaan sarjoissa tiimimäärät eivät kuitenkaan tapaa nykyisin nousta yli kymmenen, joten tähän voisi ajatella systeemiä, jolla varmistettaisiin kaikkien tiimien keskinäiset pelit. Esimerkiksi kauden kahden ensimmäisen kierroksen alkusarjojen vastustajien päättäminen jo ennen kauden alkua. Toki poisjäännit voisivat tämänkin sotkea.

 

WALKOINEN WOIMA
06/10/22 23:25:32 @walkoinen-woima:

Eipä taida paljon olla seliteltävääWinkDT rokkaa!!!


Tags