Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1489
events: 1
images: 9033
youtube videos: 560
Files: 18
Groups: 1

Sarjataulukkokatsaus ennen kauden päätöskierrosta 2022

user image 9.09.2022
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Ratkaisupelit lauantaina Pirkkalassa

Sarjataulukkokatsaus ennen kauden päätöskierrosta 2022

SM-liigan ja 1. divisioonan kaudet lähestyvät päätöstään ja tilanteet ovat onneksi sellaiset, että viimeisellä kierroksellakin joudutaan pelaamaan ihan tosissaan, jotta mitalit löytävät oikeaan osoitteeseen.

Alla katsausta molempien sarjojen tilanteeseen ennen Pirkkalan ratkaisupelejä. Arviot kirjoiteltu sen perusteella, että mukana ovat turnauksen pelilistoihin merkityt joukkueet, toivottavasti selvitään ilman yllätyspoisjääntejä. Virheet ihan mahdollisia :).

Koronarajoitusvuosien jälkeen tämän vuoden palkintojenjako pidetään jälleen illalla kierroksen jälkeen omana tapahtumanaan kentän läheisyydessä sisätiloissa. Luvassa on voittajien juhlintaa ja lisäksi liitto palkinnee myös muutaman lajin parissa ansioituneen ”peinttiveturin. ”


spbl2022knummidt1.jpg

SM-liigassa Turun Dream Team pitää kärkipaikkaa ja on etulyöntiasemassa mestaruutta ajatellen. Vaikka ero kakkosena olevaan Waasankadun Palloseuraan ei ole kuin kaksi pistettä, niin tiukassa tilanteessa se antaa aika edun. Pirkkalassa DT:lle riittää finaalipaikka ketä vastaan vain, silloin he ovat mestareita. Jos he eivät pääse finaaliin, niin mestaruus tulee vielä alemman finaalin voitollakin, vaikka Waasankatu ottaisi turnausvoiton. Mahdollista on myös sekin, että DT, Waasankatu ja Trivoga päätyvät kaikki tasapisteisiin. Tasapisteissä DT voittaa aina sekä Waasankadun että Trivogan, kaksi kierrosvoittoa ja kolmossija antaa edun tie-breikeissä.

Waasankadulle ja Trivogalle mestaruustoiveet eivät siis sillä lailla ole kokonaan omissa käsissä, vaikka joukkueet voittaisivat kaikki pelinsä, niin muiltakin tarvitaan apuja. Heidän kannaltaan parasta tietysti olisi, jos DT jäisi alkusarjan jälkeen ulos semifinaaleista, mutta sen varaan ei tietysti oikein kannata laskea. Todennäköinen reitti voisi olla DT:n kohtaaminen ja voittaminen semifinaalissa ja sitten voitto finaalista, jonka jälkeen sitten laskettaisiin riittävätkö pisteen.

Lisää sekoitusta mitalikamppailuun tuo pitkin kautta peliään parantanut Urho, joka on pisteen Trivogaa perässä neljäntenä. Mestaruuteen mahdollisuus on teoreettinen, mutta muista mitaleista pronssi voisi olla mahdollinen, jos Pirkkalasta irtoaa finaalipaikka ja Trivoga tai Waasankatu jäisi alempaan loppusarjaan.  

Trivoga Silver on tavallaan keskikastissa yksinään viidentenä. Täydellisellä onnistumisella mitaleille on vielä mahdollisuudet, mutta muiden pelit saisivat mennä sitten todella sopivasti ristiin. Listalla alaspäin putoamiselta joukkue on turvassa, joten sen puoleen tiimi saa pelata totaalisen vapautuneesti. Välieriin pääseminen sotkisikin sitten muiden mitalikamppailua kivasti :).

Räyhä on kuudentena yhdeksällä pisteellä, yksi missattu kierros painaa pisteissä aika tavalla. Eroa on niin paljon, että sijoituksen parantaminen on mahdotonta, joten tärkeää on tietysti pysytellä kuudentena. Virolaistiimit Tallinn Thunder ja Ronyx ovat olleet mukana vain yhdellä kierroksella, joten kauden kokonaispisteet ovat tietysti matalat. Tällä tietoa Ronyxin pitäisi pelata lauantaina, jolloin sijoituksen pitäisi nousta Thunderin ohi, mutta Räyhän tavoittamiseen tarvittaisiin sitten turnauksen kolmossijaa, jos Räyhä jää viimeiseksi Pirkkalassa.


spbl2022lprbos01.jpg

Ykkösdivisioonassa kärjen tilanne on kutkuttava. BOS Paintball, PH Young Guns ja Urho Purple ovat kaikki pisteen päässä toisistaan, joten kaikki ratkeaa Pirkkalassa. Tiimit ovat ottaneet kaikkien kolmen edellisen turnauksen kolme kärkipaikkaa, joten ihan todennäköisesti niin voi käydä nytkin.

Joukkueet voivat ihan hyvin päätyä kaikki vaikka tasapisteisiinkin Pirkkalan jälkeen, jos Urho voittaa kierroksen, YG on kakkosena ja BOS kolmantena. Silloin Urho Purple ottaisi kultamitalit kahden kierrosvoiton turvin.

Jos finaalissa ovat BOS ja Young Guns, niin silloin finaalin voittaja ottaa myös kauden kärkipaikan. Samoin jos finalistit ovat Young Guns ja Urho Purple. Jos viimeisessä matsissa pelaavat BOS ja Urho Purple, niin BOS ottaa kultaa, vaikka häviäisikin.

Vatos Locos on ollut joka kierroksella neljäntenä, joten kärkikolmikon takimmaiseen Urho Purpleen on tullut eroa neljä pistettä. Kultamitaleihin on matemaattiset mahdollisuudet, mutta koko kärjen pitäisi jäädä sopivassa järjestyksessä tuloslistan viimeisiksi, joten ihan niin paljon ei sentään taida tapahtua. Jos Pirkkalasta irtoaisi finaalipaikka, niin mitaleille olisi kuitenkin vielä mahdollisuus, toki sekin vaatisi sen että joku kärjestä kompuroisi totaalisesti.

Viidennestä sijasta eteenpäin piste-erot ovat sen verran suuret, että mitaleille sieltä ei enää ole mahdollista nousta, joten pelit ovat vääntöä keskinäisestä järjestyksestä. Viidentenä on Old Hobos, joka on pelannut kauden tasaisimmin, vaikka paikkaa välieriin ei olekaan avautunut. Täydellisellä pelillä Hobos voisi viedä tavoittaa Vatos Locosin, jos sillä puolella tulee totaalinen epäonnistuminen.

Pisteen päässä Hobosista on PH PaintBusters, jonka kokonaissijoitus kärsi Lappeenrannan kierroksen rosteriongelmista. Viimeiselle kierrokselle on jälleen tulossa normaalimpi yhdistelmä pelaajia, joten kisaaminen sijoituksista pääsee taas käyntiin.

Seitsemäntenä ja kahdeksantena ovat Raakakoneen Atomi ja Vety pisteen erolla. Vety jää pois Pirkkalasta, joten seuran keskinäinen paremmuus selviää jo sillä. Atomilla on kahden pisteen takamatka PaintBustersiin, joten mahdollisuudet sijoituksen parantamiseen ovat olemassa. Viimeiselle kierrokselle ei ole kasattu mitään erikoista, vaan rosterissa tiimillä on alkukauden malliin yhdistelmänä puolet kokeneempia sekä toinen puoli tänä vuonna aloittaneita junioreita, jotka ovat esiintyneet mallikkaasti.

Reisjärvi Rumble on sarjataulukossa yhdeksäntenä kolme pistettä Vedystä, joten ensimmäisenä tavoitteena voisi olla vaikka loppusijoituksen parantaminen. Siihen tarvitaan neljä pistettä, eli seitsemäs sija Pirkkalasta. Kolmella pisteellä pääsee tasoihin, mutta silloin Vety menisi edelle tie-breikillä.

Vedyn jäädessä pois yhdeksänneksi tiimiksi tulee tilalle Urho Red. Rosterissa on ennakkotietojen mukaan sekoitus vanhempaa kaartia sekä junnuja, joten tiimi voi tietysti sotkea lopputuloksia mukavasti :).

Jappe
09/09/22 12:14:48 @jappe:

URHO!


Tags