Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1483
events: 1
images: 8848
youtube videos: 559
Files: 18
Groups: 1

Kauden puolivälin sarjataulukkokatsaus 2022

user image 5.08.2022
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Sekä liigassa että divarissa kärki on tasapisteissä

Kauden puolivälin sarjataulukkokatsaus 2022

Suomen Paintball-liiton SM-liigassa ja 1. divisioonassa on ehditty pelata kaksi kierrosta kauden neljästä turnauksesta. Tuleva viikonloppuna päästään jälleen tositoimiin kesätauon jälkeen, kun liitto järjestää ensimmäistä kertaa koskaan kierroksen Lappeenrannassa, jota isännöi Saimaan Paintball-Urheilijat. Tässä katsausta sarjatilanteisiin ennen puolivälin ylitystä:

SM-liiga


Kahden kierroksen jälkeen sarjan kärjessä ovat tasapistein Dream Team ja hallitseva mestari Waasankadun Palloseura kahdeksallatoista pisteellä. Tämä kieltämättä vähän yllättää, ainakin jos jutut DT:n pienistä treenimääristä eivät ole vain hämäystä :). Kolmospaikkaa pisteen kärkeä perässä pitää Trivoga, joka otti voiton Vierumäellä, mutta jäi neljänneksi Kirkkonummella. Kärjen väännöt ovat olleet tasaisia, joten jos avainpelaajien poisjääntejä ei tule, niin luvassa lienee jälleen mielenkiintoinen kierros.

Keskikastissa Urho on neljä pistettä kärjestä ja Trivoga Silver taas pisteen Urhon takana. Molemmat ovat kertaalleen murtautuneet neljän parhaan joukkoon ja semifinaaleihin, joten mahdollisuudet päästä hyvänä päivänä finaaliin saakka ovat olemassa, mikä tietysti sekoittaisi sarjatilannetta mukavasti.

Poisjääntien pistemenetyksistä kärsivät Räyhä ja Ronyx ovat viidessä pisteessä molemmat ja jo varsin kaukana muista, joten päällimmäisenä tavoitteena lienee toistensa voittaminen loppukaudella.

Iso asia kaudelle lähdettäessä tietysti oli Helsinki Cyclonen molempien joukkueiden poisjäänti. Cyclone on ollut liiton sarjoissa mukana 90-luvulta saakka (vuoden 2006 kauneusvirhettä lukuun ottamatta, jolloin tiimi keskittyi eurosarjoihin), voittaen mestaruuden useamman kerran, joten aikamoinen aukkohan siitä jää. Cyclonen pelaajia toki on siirtynyt muihin joukkueisiin, mutta eipä vastaavaa mahtiseuraa tilalle aivan äkkiä rakennetakaan.

SM-liigaa ovat tänä vuonna riivanneet ja järjestelyjä sotkeneet poisjäännit. Ensimmäisellä kierroksella virolainen Ronyx jäi yllättäen pois ja Kirkkonummella turkulainen Räyhä missasi kierroksen ensimmäiseen kertaan sitten vuoden 2005, toki onneksi sillä lailla etukäteen että pelilistat ennätettiin tehdä uusiksi. Toivottavasti loppukausi saadaan pelata täysin tiimein.

2022_smliiga.PNG


spbl2022knummi1divpk5.jpg

1. divisioona


Ykkösdivisioonan voimasuhteet olivat ennen kauden alkua aika arvauksen varassa. Räyhä siirtyi liigaan ja viime vuoden divisioonan voittanut Reisjärvi Rumble taas jätti nousematta, koska useampi pelaaja on tälle kaudelle estynyt, toivottavasti palaavat riviin taas tulevaisuudessa.

Vanhojen joukkueiden lisäksi mukana ovat lappeenrantalaisen Raakakoneen joukkueet Vety ja Atomi, joissa on mukana niin aivan uusia pelaajia kuin myös koko joukko kokeneita muualta siirtyneitä. Lisäksi seura on käyttänyt talven aktiiviseen reball-harjoitteluun, joten tyhjän päältä sielläkään ei lähdetty liikkeelle.

Kauden puolivälissä kärjessä ovat tasoissa (19 pistettä) BOS Paintball ja PH Young Guns, jotka ovat molemmat voittaneet yhden kierroksen ja hävinneet toisessa finaalissaan, joten varsin tasaista on ollut :). Urho Purple taas on ottanut kolmossijan kahdesti ja Vatos Locos nelossijan niin ikään kahdesti, joten neljän kärki on erottunut vähän omaksi ryhmäkseen.

PH PaintBusters on jäänyt molemmilla kierroksilla viidenneksi, joten myös pitää myös hallussaan selkeää viitospaikkaa sarjassa kahdellatoista pisteellä. Viiden sarjakärki on siis aina ollut kierroksilla viiden parhaan joukossa, joten sillä lailla ykkösdivari on tähän mennessä jakaantunut kahteen osaan, vaikka piste-ero ei niin suuri olekaan.

Salolainen Old Hobos pitää kuutospaikkaa yhdeksällä pisteellä, joten sillä lailla mahdollisuudet sijoituksen parantamiseen ovat hyvin olemassa, jos joukkue onnistuisi pääsemään semifinaaleihin asti.

Saimaan Paintball-Urheilijoiden joukkueet Raakakone Atomi ja Raakakone Vety ovat peräkkäin kahdeksassa ja kuudessa pisteessä, Reisjärvi Rumble taas yhdeksäntenä viidellä pisteellä. Vaikka kärkeen onkin matkaa, niin keskinäisten sijoitusten kanssa voi vielä käydä kuinka vain. Rumble kuuluu saavan kolmannelle kierrokselle takaisin yhden viime vuoden avainpelaajistaan, joten otteet voivat muuttua.

2022_1divisioona.PNG 

 

Tags