Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1512
events: 1
images: 9478
youtube videos: 641
Files: 19
Groups: 1

Suurpelin sääntöjä ja aikataulut 2022

user image 3.08.2022
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Harrastepelit
paintball.fi

Erien aloitus ja respaaminen muuttuu

Suurpelin sääntöjä ja aikataulut 2022

Jämsässä lauantaina 13. elokuuta järjestettävä Suurpeli lähestyy ja järjestelypuolella on saatu säännöt sekä päivän aikataulu viimeisteltyä ja karttaankin on tullut pieniä lisäyksiä. Paikalle pääsee klo 8 jälkeen aamulla ja ensimmäinen erä pitäisi saada alkuun puoli yhdeltätoista. Tässä vähän katsausta ja muistinvirkistystä, kaikkien osallistujien kannattaa toki lukea säännöt ajatuksella.

Erien aloitus


Tämän vuoden Suurpelissä on kuusi erää, joiden aloitus menee eri lailla kuin aiemmin. Erien alussa kaikki pelaajat – myös puolustajat – ovat hyökkääjien tukikohdan rajalla. Puolustajat pääsevät kentälle viisi minuuttia ennen hyökkääjää ja pääsevät siirtymään puolustusasemiin. Näin puolustajien ei tarvitse juosta kenttää ympäri ja asemiin pääsy onnistuu samalla lailla erästä toiseen vaikka iltapäivällä ollaankin varmaan jo enemmän väsyksissä.

Pelaamisen alkaessa puolustajien pitää olla vähintään hyökkääjän tukikohdan sinisen linjan kauemmalla puolella tai heidät eliminoidaan. Aloituksen jälkeen joukkueet respaavat tuttuun tyyliin vain omien tukikohtiensa porttien kautta.

Peliin palaaminen eli respaaminen


Tämän vuoden pelissä erät ovat aiempaa lyhyempiä joten eliminoitumisen jälkeen peliin palaaminen muuttuu hieman. Aiemmissa peleissä ovat olleet käytössä ns. respa-aallot, mutta nyt pelaajat voivat tukikohdassa käytyään palata peliin sitä mukaa kun ovat valmiina.

Lisätehtävä


Lippujen valtaamisen lisäksi hyökkäävällä joukkueella on lisätehtävä. Joka erässä puolustavan joukkueen apuna toimivan pienen mustan tiimin pelaajat vievät karttaan merkityille kahdelle metsäalueelle (Gemini ja Haedus) kaksi pientä leluponia, joita tiimi puolustaa. Hyökkää pitää etsiä ne ja viedä omaan tukikohtaansa saadakseen lisäpisteet. Ponien paikka vaihtuu joka erässä.

Ajoneuvot ja PST


Pelissä käytetään tänä vuonna yhtä autoa, joka on puolustajan käytössä niissä erissä missä tiimi aloittaa tukikohdasta kaksi. Auto on aiemmistakin peleistä tuttu Pajero. Se pääsee kentälle kolme kertaa.

Vastaavasti hyökkäävillä joukkueilla on sitten PST-pelaajia, jotka ainoastaan pystyvät eliminoimaan auton pelistä ampumalla sitä johonkin kyljistä löytyvään punaisella teipillä merkittyyn eliminointiruutuun PST-kuulilla. Tavallisilla kuulilla autoja ei saa turvallisuussyistä ampua, ikkunat menisivät äkkiä umpeen.

Linkkejä:

Kuvista klikkaamalla ne avautuvat omaan ikkunaansa:

sp2022kartta.jpeg

sp2022aikataulu.jpeg

sp2022saannot1.jpeg

sp2022saannot2.jpeg

Tags