Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1385
events: 1
images: 8815
youtube videos: 453
Files: 18
Groups: 1

Suurpelin kartta ja pelimuoto 2022

user image 26.07.2022
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Harrastepelit
paintball.fi

Luvassa on kuusieräinen peli

Suurpelin kartta ja pelimuoto 2022

Suurpeli lähenee ja pelin kartta on julkaistu, joten tiimit pääsevät suunnittelemaan kuka enemmän ja kuka vähemmän J. Mähinät keskittyvät toki tuttuihin maastoihin Jämsän Paintballin kentillä, mutta tälläkin kertaa varsinainen pelissä käytettävä alue on jälleen rajattuna hieman erilailla ja peli kulkee uudella tavalla.

Sikäli mennään tuttuun malliin, että hyökkääviä värejä on aina kaksi ja yksi joukkue puolustaa vuorollaan. Hyökkääjien tehtävänä on vallata lippupaikat järjestyksessä. Uutta on se, että kenttää pelataan päivän mittaan molempiin suuntiin. Pelialue on U:n muotoinen ja ensimmäisissä kolmessa erässä hyökkääjät lähtevät tukikohdasta Vanerikentän läpi kohti Kuivuria.

Kolmen erän jälkeen pelisuunta sitten vaihtuu, eli hyökkääjä pääsee kentälle U:n toisesta päästä ja silloin ensimmäisenä kohteena on F:llä merkitty lippupaikka kaupungin pohjoispäässä. Erät ovat 45 minuuttia pitkiä ja ne päättyvät joko aikaan tai jos hyökkääjä saa viimeisen lipun vallattua, eli erää ei aloiteta alusta.

Lipun valtaaminen tapahtuu siten, että hyökkääjän pelissä olevan pelaajan pitää koskettaa lippua yhtäjaksoisesti 20 sekuntia, jota tuomarit seuraavat. Jos ote irtoaa tai pelaaja saa osuman, niin 20 sekuntia alkaa aina alusta. Kun lipun valtaus onnistuu, niin tuomarit siirtävät sen sitten seuraavalle lippupaikalle.

Tuttuun tyyliin tukikohtien pysyvät siniset linjat suojaavat tukikohdasta kentälle tulevia (eli vastustaja ei saa ylittää niitä, mutta linjan yli saa ampua) ja lisäksi kentällä on Välimetsässä vielä yksi puolustajan sininen linja, joka poistuu kun lippu B tai D saadaan vallattua (hyökkäyssuunnasta riippuen). Tällä estetään se, että hyökkääjä pääsisi viimeisille lippupaikoille jo pelin alkuvaiheessa.

Hyökkääjät saavat pisteitä sen mukaan montako lippua saavat vallattua ja bonuksia aina sen mukaan minkä verran erää on jäljellä kunkin lipun kaatuessa. Puolustajat taas saavat pisteitä sen mukaan, montako lippua jää valtaamatta erän päättyessä.

Puolustajat pääsevät kentälle viisi minuuttia ennen kuin hyökkääjät päästetään irti, eli kohtuullisella vauhdilla ehtii sitten asemiin :).

Linkkejä:

Kartasta klikkaamalla se avautuu omaan ikkunaansa:

suurpeli2022kartta.jpeg

Tags