Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1519
events: 1
images: 9720
youtube videos: 665
Files: 19
Groups: 1

Maajoukkueiden tryout lähestyy

user image 19.07.2022
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Maajoukkue
paintball.fi

Pelaajia haetaan kaikkiin sarjoihin

Maajoukkueiden tryout lähestyy

Syksyllä Ranskassa lähestyvään maajoukkueturnaukseen valmistautuminen alkaa tänä vuonna tulevana lauantaina Vierumäellä, jossa haetaan kiinnostuneita pelaajia kaikkiin sarjoihin. Maajoukkueen päävalmentaja Aleksi Peltonen kertoo, että tapahtumassa entiseen malliin testataan pelaajia erilaisten harjoitusten avulla ja tällä kertaa on enemmän painotusta pelaamiseen. Lisäksi käydään läpi miten maajoukkueprojekti ja treenaus etenevät kohti syksyä, reissun yksityiskohtia ja muuta aiheeseen liittyvää.

Halukkaiden pelaajien pitää tietysti olla Suomen kansalaisia ja miesten sekä naisten sarjoissa osallistujia rajoitetaan sukupuolen mukaan. Ikärajallisissa sarjoissa ainakin aiemmin systeeminä on ollut, että yli 40-vuotiaiden sarjaan riittää kun tänä vuonna täyttää 40 tai on vanhempi. Vastaavasti U19- ja U16-sarjoihin pääsee mukaan, jos tänä vuonna täyttää 19 tai 16 vuotta tai on nuorempi.

Joukkueet luonnollisesti kasataan halukkaista pelaajista, joten sillä lailla on tärkeää nostaa oma-aloitteisesti kättä pystyyn ja olla paikalla :).

Eri sääntöjä normiturnaukseen nähden


Maajoukkueturnaukset pelataan hieman eri säännöillä kuin NXL-turnaus tai kotimaan sarjat. Miesten, naisten, yli 40-vuotiaiden ja nuorten U19-sarjoissa pelataan X-ballia viidellä kenttäpelaajalla. Pelimuotona on Race To 4, eli ensin neljään pisteeseen pääsevä joukkue voittaa, tai enemmän pisteitä kerännyt ajan loppuessa. Kuulamäärää on rajoitettu boxiin ja ja kahteen bulkkiin per pelaaja per piste, eli takavuosina Millennium Seriesissä käytössä ollut tuttu M500-sääntö.

Naisten ja nuorten U16-sarjoissa pelataan kolmella kenttäpelaajalla. U16-sarjassa on ainakin aiemmin ollut myös mutkarajoitus, eli pelataan Classic-säännöillä, joten värikuula-aseen pitää olla joko mekaaninen tai sähköisissä tulinopeus pitää rajoittaa 5,5 kuulaan per sekunti.

Ottelusysteemi poikkeaa myös tavallisten turnausten totutusta ja joukkuemäärät vaihtelevat eri sarjoissa voimakkaasti, joten ne säädetään vasta turnauksen alla valmiiksi. Tarve saada alkusarjat pelattua yhden päivän aikana johtaa varsin tiukkaan systeemiin. Esimerkiksi miesten parinkymmenen tiimin turnauksessa oli muutama vuosi sitten vain kaksi alkusarjan peliä, joista sitten siirryttiin pudotuspelivaiheeseen. Eli jokainen matsi on äärimmäisen tärkeä.

Aikatauluja


Tryoutin jälkeen maajoukkueet kasataan ja yhteisiä treenejä järjestetään turnauksen lähestyessä. Itse turnauksen aikataulujen kohdalla maajoukkuepelit menevät hieman eri lailla muuhun tapahtumaan nähden. Varsinainen NXL-turnee pelataan perjantaista sunnuntaihin 16.-18. syyskuuta, kun taas miesten, naisten, yli 40-vuotiaiden ja U16-maajoukkuepelit pelataan jo torstaina ja perjantaina, eli aloitellaan vähän etukäteen muuhun tapahtumaan nähden. U16 ja naisten kolmen pelaajan sarjat taas pelataan sunnuntaina.

Ranskalla voitot viime vuodelta


Viime vuonna Ranska vei voiton miesten, yli 40-vuotiaiden ja U16-sarjoissa, Puola rikkoi täyspotin viemällä nuorten U16-turnauksen. Tapahtumaa jouduttiin siirtelemään koronatilanteen vuoksi, joten kaikkia sarjoja ei saatu silloin järjestettyä.

Linkkejä:

Jesper Raevaara
22/07/22 11:27:33 @jesper-raevaara:

Moi.

Olen tulossa mukaan Try out treeneihin ja voin tuoda mukanani rajoitetun määrän kuulaa treeneihin.
- No Pasaran (keltainen / tumma kuori, lentää hyvin, melko kovaa) 32€/tlk
- G.I. Spotsz 1 Star (keltainen kuori, lentää hyvin, herkkyys hyvä) 38€/ltk

Jos tarvitset palloa, niin laita txt/WA 044-5155054 tai mail jesper@sissos.com pe iltaan 21.00 mennessä.

Terveisin,
Jesper


Tags