Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1375
events: 1
images: 9033
youtube videos: 447
Files: 18
Groups: 1

NXL Mid-Atlantic Major 2022 viikonloppuna

user image 16.06.2022
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Kausi jatkuu tiukassa tilanteessa

NXL Mid-Atlantic Major 2022 viikonloppuna

National Xball Leaguen kauden kolmas turnausviikonloppu lähestyy ja perjantaista sunnuntaihin pelataan Mid-Atlantic Major Royersfordissa Pennsylvanian osavaltiossa itärannikolla. Turnaus on kauden toinen Major-tapahtuma ja osallistujamäärä on sen mukaan kivunnut yli 200 joukkueen. Perinteisesti tämä tapahtuma on osunut suomalaisittain hankalasti juhannuksen kohdalle, mutta seuraamisen kannalta mukavasti ainakin tänä vuonna kalenteria on rukattu aikaisempaan.

Pro-sarja sai edelliskierroksella Tampa Bay Damagesta uutta tulta, kun joukkue nousi voittoon vuosikymmenen tauon jälkeen. Sarjataulukko on mukavan tasainen, eikä mikään tiimi päässyt neljän kärkeen molemmissa turnauksissa, joten toivotaan että taisto jatkuu samanlaisena loppuvuoden. Sarjataulukossa johtopaikkaa pitää nyt Edmonton Impact, kakkosena on Damage, kolmantena Houston Heat ja neljäntenä San Diego Dynasty.

Women’s NXL


Mukana on jälleen myös naisten pro-sarja WNXL, jota ei edellisessä Open-turnauksessa ollut. Tällä kaudelle mukana on vain kuusi joukkuetta, mutta sarja on kerännyt reilusti huomiota ja laajennuksesta on jo ollut puhetta. Sarja tarjoaa lajista kiinnostuneille naisille ja tytöille esikuvia, joten toiveissa on että laajennus onnistuu :).

Latin Saints


Isolla rahalla (tai lupauksista siitä) talvella kasattu Latin Saints on edelleen osallistujalistalla, mutta varsin muuttuneena. Joukkueen rahoitus katosi johonkin ensimmäisen kierroksen jälkeen, joten amerikkalaiset pro-pelaajat ovat sen jälkeen siirtyneet muualle. Rosterissa ei tähän turnaukseen ole ainuttakaan pro-luokituksen pelaajaa ja valtaosalla on D2-merkintä, joten kyyti saattaa olla jatkossa varsin karua.

Ensimmäiseltä kierrokselta napatut huippupisteet voivat kuitenkin jo yksinäänkin varmistaa tältä kaudelta sellaisen kokonaissijoituksen ettei sarjasta putoamisesta ole vaaraa, mutta nähtäväksi jää miten kausi saadaan vietyä läpi. Säännöt ja käytännöt tuntuvat olevan vähän joustavat, mutta pysyäkseen sarjassa joukkueen pitäisi olla mukana kaikissa Major-turnauksissa vuoden mittaan, poissaoloja ei katsota hyvällä. NXL:n pro-sarjan paikoilla on rahallistakin arvoa, joten voi käydä myös niin että tiimiä pidetään hengissä siten että paikka saadaan myytyä.

Linkkejä:

 

Tags