Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1375
events: 1
images: 9268
youtube videos: 447
Files: 18
Groups: 1

Sääntötarkennuksia alkavalle kaudelle

user image 9.06.2022
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Omaa sääntötietämystään pääsee testaamaan kokeella

Sääntötarkennuksia alkavalle kaudelle

Suomen Paintball-liiton SM-liiga ja 1. divisioona aloittavat kautensa lauantaina Vierumäellä. Poikkeuksellisesti kapteenien kokous pidettiin jo etukäteen etänä torstai-iltana. Sen yhteydessä käytiin läpi kierrosta ja erityisesti sääntöjä.

Säännöt perustuvat tuttuun tyyliin euro-NXL:n sääntökirjaan, mutta Suomessa käytettäviä poikkeuksia on jälleen kirjattu ylös. Pieniä eroja löytyy aika monesta kohtaa, joten kannattaa tutustua tarkemmin (linkki alla).

Suurimpana pelaajille ennen kierrosta toimenpiteitä aiheuttavana juttuna taitaa tulla kaikkien tarrojen kieltäminen boxeista, mutkista ja pelipulloista. Tämä tietysti helpottamaan tuomarointia siinä mielessä, että tarrat voivat joissain tapauksissa näyttää osumilta.

Tulossa on myös pelipullojen tarkastus, joten toivottavasti sen puolen asiat ovat paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten.

Sääntökoe


SPBL on myös julkaissut tuomareiden koulutuksessa käytetyn sääntökokeen kaikkien pelaajien käyttöön. Vastaukset saa lauantaina kisapaikalla pelejä edeltävässä kokouksessa.

Linkkejä:

 

Tags