Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1375
events: 1
images: 9268
youtube videos: 447
Files: 18
Groups: 1

Euroopan NXL käynnistyy Saksan osakilpailulla

user image 27.05.2022
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Vain pro-sarja pelataan

Euroopan NXL käynnistyy Saksan osakilpailulla

National Xball Leaguen sarjat ovat Euroopassa kärsineet koronarajoituksista reilusti pahemmin kuin USA:ssa, mutta tänä viikonloppuna päästään pelaamaan Saksassa Solmissa Frankfurtin lähistöllä. Yhdysvaltain puolella kisat alkoivat jo maaliskuussa, mutta Atlantin tällä puolen koronan varjossa tehdyt suunnitelmat johtivat tänä vuonna siihen, että NXL alkaa normista reilusti myöhässä. Eurokentillä pelataan näillä näkymin kolmen osakilpailun verran ja niistä kahdessa ensimmäisessä ovat mukana vain pro-joukkueet.

Käytännössä järjestäjät ovat siis joutuneet varovasti suunnittelemaan sen mukaan että sarjaa pidetään nyt vain jonkinmoisessa tekohengityksessä, jolloin mahdollinen uusi korona-aalto ja sen tuomat rajoitukset eivät sitten sotkisi 100+ joukkueen tapahtumaa. Syksyksi toivotaan sitten semmoista tilannetta, että pystyttäisiin pelaamaan täysimittainen turnaus, jossa mukana olisivat myös maajoukkueet.

Näin ollen kisapaikalle on nyt matkannut 21 joukkuetta, jotka toivottavasti saavat pelattua turnauksen ilman ongelmia. Listojen perusteella amerikkalaisten pro-joukkueiden osallistumiskielto lienee edelleen voimassa, mutta Camp Pendleton Raiders on kuitenkin mukana rapakon takaa. Muissa tiimeissä on mukana jokunen jenkkiläinen pro-pelaaja, mutta ei ihan entiseen malliin. Venäläiset joukkueet puuttuvat vallitsevan tilanteen vuoksi, mutta muutoin tiimejä on ympäri Eurooppaa, Ruotsista Joy Division ja Norjasta Ronholt Blast.

Joukkueiden voimasuhteet ovat arvailun takana, treenaaminen ja turnausten järjestäminen on sujunut eri maissa varsin eri tavoilla rajoitusten ollessa voimassa. Ennakkoon jos pitäisi veikkailla, niin eiköhän ainakin ranskalainen Tontons ole jälleen mukana kärkikahinoissa.

Ensimmäisessä osakilpailussa on Suomesta mukana Miro Rainio pelaamassa saksalaisen Droogs Frankfurtin riveissä. Ennakkotietojen mukaan Droogsin alkusarjan pelit pelataan seuraavasti (huom Saksan aika on tunnin Suomea jäljessä):

droogs.jpg

Peleistä pitäisi olla tulossa ilmainen nettistreami, mutta lähetyksen aikatauluista (tai päivistäkään) ei ole vielä tietoa:

Muita linkkejä:

  • otteluaikataulut ja tulokset Matsien ajat viitteellisiä, aikataulut joustavat molempiin suuntiin. Yläreunan pudotusvalikoista voi rajata näytettäviä tuloksia sarjojen, kenttien tai vaikka vain yhden joukkueen mukaan
  • www.nxlpaintball.com sarjan kotisivut

 

Tags