Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1387
events: 1
images: 8939
youtube videos: 455
Files: 18
Groups: 1

Tampa Bay Damage Lone Star Openin voittoon

user image 2.05.2022
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Layoutista riitti puhetta

Tampa Bay Damage Lone Star Openin voittoon

Tampa Bay Damage palasi voittokantaan NXL:ssä lyömällä Edmonton Impactin jatkoajan jälkeen 1 vs 1-matseihin menneessä finaalissa Teksasissa järjestetyssä Lone Star Openissa. Varsinainen peliaika päättyi pisteisiin 3-3 ja viiden minuutin jatkoajan lopussa Impact oli erittäin lähellä voittoa, mutta summeri jäi painamatta, joten ratkaisu haettiin sitten kaksintaisteluista.

Voitto oli Damagelle pitkän tauon jälkeen erikoisen makea, vuosikymmenen tauon jälkeen isoimman pokaalin kohottaminen ilmaan pyyhkii pois aika ison joukon matkan varrella kohdalle osuneita ongelmia. Vaikka kakkossija varmasti harmittaa, niin Impact taas menetti talvitauolla ison tukun pelaajia, joten tällainen tulos jo kauden toisessa turnauksessa kertoo että uudelleenrakennus on onnistunut loistavasti ja veikkailut siitä että joukkue olisi entinen voi myös unohtaa.

Pro-sarjan kärki:

  1. Tampa Bay Damage
  2. Edmonton Impact
  3. Houston Heat
  4. NRG Elite

Tämän kierroksen tulokset menivät mukavasti ristiin kauden avauksen kanssa, jonka neljän kärjestä kukaan ei päässyt tällå kertaa semifinaaleihin asti. Toki sarjatilanteen seuraamista vaikeuttaa se, että tämä oli ensimmäinen kauden kahdesta open-kisasta, joista pro-joukkueet saavat vain paremman tuloksen sarjataulukkoon, joten joillekin tiimeille huono kierros saattaa pyyhkiytyä pois myöhemmin. Nyt kärjessä kuitenkin ovat Impact, Damage ja Houston Heat. Piste-erot ovat kuitenkin varsin pienet, eli mitään ei tässä vaiheessa kautta ole ratkaistu.

Kenttä


Turnauksen isot puheenaiheet olivat tietysti kentän julkistaminen vasta tapahtumassa (eli ”blind layout”) jota ei pro-turnauksissa ole tehty aikoihin. Sitten vielä se, että layout oli totaalisena yllätyksenä vielä käänteinen peilikuva, joka sai yhden jos toisenkin pelaajan aivonystyrät solmuun.

Kuinka paljon kumpikin asia sitten vaikutti tuloksiin on luonnollisesti arvailujen varassa. Kieltämättä kun sunnuntailta jäivät pois sekä San Diego Dynastyn että San Antonio X-Factor, niin jäähän asia vaivaamaan ja syytä koitetaan löytää. Joukkueet kuitenkin olivat etukäteen katsottuna tiukimmassa alkulohkossa, josta menivät jatkoon Los Angeles Infamous ja Tampa Bay Damage, joten kovat joukkueet olisivat joka tapauksessa tippuneet. Tähän vaikutti myös se, että viidestätoista pro-tiimistä jatkoon meni kahdeksan normaalin kymmenen sijaan.

Mukavaa vaihtelua kenttä kuitenkin kaiken kaikkiaan turnaukseen toi, joten nähtäväksi jää käytetäänkö vastaavaa jatkossakin. Ehkäpä tällaiset erikoisuudet jäävät pysyvästi open-tapahtumiin.

Linkkejä:

 

Tags