Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1385
events: 1
images: 8816
youtube videos: 453
Files: 18
Groups: 1

NXL:n Lone Star Open viikonloppuna Teksasissa

user image 29.04.2022
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Kenttälayoutin kanssa repäistiin kunnolla

NXL:n Lone Star Open viikonloppuna Teksasissa

National Xball Leaguen kauden toinen turnaus, Lone Star Open, pelataan tänä viikonloppuna Giant Party Sportsin kentällä Allenissa Teksasissa Dallasin lähellä. Kaikkiaan mukana on reilut 130 joukkuetta, joten turnaus taitaa olla suurin Open-tapahtuma koskaan, vaikka tietysti jääkin Major-turnausten tiimimäärien varjoon. Xball-pelimuodolla pelattavien pro-sarjan ja divisioonien lisäksi järjestetään myös erilliset kolmen, viiden ja seitsemän pelaajan joukkueiden sarjat.

Tänä vuonna jenkki-NXL:n kisat on jaettu neljään Major-turnaukseen ja kahteen Openiin. Aiemmin Open-kisoissa oli mukana avoin sarja, johon pro-tiimit saattoivat osallistua, mutta siitä ei saanut tulosta sarjataulukkoon. Tänä vuonna sarjataulukkoon saa neljä Major-tulosta sekä yhden parhaan tuloksen Openista, joten pro-joukkueiden mukanaoloon on selkeä kannustin. Tällä kertaa mukana onkin sitten viisitoista tiimiä, kärjestä poissa yllättäen Latin Saints.

Isona juttuna Open-kisoissa kenttälayout julkaistaan vasta kisoja edeltävänä torstaina, joten tiimit pääsevät tutustumaan siihen vasta paikan päällä. Tämä oli takavuosina kisoissa normaalia, mutta nykyään on totuttu siihen että leiskaa pääsee treenaamaan ainakin parina viikonloppuna etukäteen. On mielenkiintoista nähdä miten tämä vaikuttaa pro-sarjan alkusarjan ensimmäisiin peleihin, kuka selvittää ensimmäisenä kentän vahvat puolet. Eroa on myös siinä, että normaaleista NXL:n turnauksista poiketen Lone Starissa pelataan luonnonnurmen sijaan keinonurmella.

Lone Starin leiskassa repäistiin sitten vielä lisäksi niin, että kenttäpäädyt ovat suoran peilikuvan sijaan käännetty peilikuva, joten joukkueilla onkin sitten kunnon pähkinä purtavaksi, vastaavaa kun taidettiin koittaa viimeksi joskus vuosituhannen alkuvuosina. Tämäntyyppinen suojien asettelu taitaa olla eräänlainen koepallo, josta sitten katsotaan voisiko sitä käyttää jatkossakin. Systeemi toisi kyllä vaihtelua, jos se hyväksi havaitaan.

Turnauksesta on tulossa jälleen maksullinen nettilähetys, mutta jos sitä ei halua ottaa, niin somekanaville on yleensä tehty lyhyempiä pätkiä suorina lähetyksinä. Koska mukana ei ole täyttä kahtakymmentä pro-tiimiä, niin kameroiden alla keskuskentällä nähdään myös semi-pro-matseja.

Linkkejä:

nxl2022lonestarlayout3.jpg

nxl2022lonestarlayout1.jpgnxl2022lonestarlayout2.jpg

WALKOINEN WOIMA
29/04/22 22:06:47 @walkoinen-woima:

Kerrankin jotain uuttaWink


Tags