Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1433
events: 1
images: 7193
youtube videos: 495
Files: 18
Groups: 1

Ruotsin Metsäliiga käynnistyy jälleen

user image 24.03.2022
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Tulossa kolme turnausta

Ruotsin Metsäliiga käynnistyy jälleen

Ruotsissa herätellään jälleen koronatauon jälkeen henkiin paikallista metsäliigaa, eli Swedish Woodland Mastersia. Viime vuonna ei kisailtu ja 2020 ehdittiin järjestää yksi turnaus, mutta nyt on luvassa kolmen osakilpailun mittainen kausi.

Suomalaisittain sarja sijoittuu vähän hankalasti Skåneen, eli eteläiseen Ruotsiin ja sielläkin ollaan vielä sitten siellä kauemmalla, eli länsirannikolla, mutta kyllähän sitä nykyaikana perille pääsee, jos halua löytyy, eikä tässä vaiheessa ole tietoa onko kotimaan Metsäliigaa tulossa. Kisat alkavat jo vappuna Fleningessä Helsinborgin lähellä, keskimmäinen turnaus on kesäkuun alussa Äspingessä ja päätösosakilpailu elokuun alussa Saxtorpissa.

Järjestäjä kertoo, että joukkuekokona on viisi pelaajaa ja mennään seitsemän minuutin peleillä. Mutkarajoituksena on ”Mekanisk Classic,” eli mennään samoilla systeemeillä kuin kotimaankin Classic-turnauksissa, eli käytössä joko mekaaniset värikuula-aseet, tai sähköiset joiden tulinopeutta rajoitetaan maksimissaan 5,5 kuulaan/sekunti. Kotimaan sarjoissa tyypillistä kuularajoitusta ei kuitenkaan ole.

Ruotsissa oli aikoinaan erittäinkin aktiivisia kisasarjoja ja joukkueita enemmän kuin Suomessa, mutta samaan tyyliin kuin meilläkin tiimimäärät lähtivät sitten laskuun. Aktiivisimmat ruotsalaiset tiimit ovat kuitenkin koko ajan kiertäneet Millenniumia ja nyttemmin NXL:ää vaikka kotimaan kisat kuihtuivatkin. Kokonaan ei siis kisapelaamista kuitenkaan ole länsinaapurissa lopetettu, jokohan tässäkin olisi uutta nousua?

 

Tags