Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1360
events: 1
images: 9096
youtube videos: 441
Files: 18
Groups: 1

UPBF sulkee venäläisjoukkueet pois

user image 1.03.2022
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Samanlaisia määräyksiä tullut monissa lajeissa

UPBF sulkee venäläisjoukkueet pois

Ukrainan tapahtumien vuoksi paintballin kansainvälinen kattojärjestö United Paintball Federation (UPBF) on ilmoittanut kieltävänsä venäläisten joukkueiden osallistumisen toistaiseksi, samalla lailla kuin monissa muissakin urheilusarjoissa. Määräys koskee sekä seura- että maajoukkueiden osallistumista UPBF:n alaisiin kisoihin. Mitä kaikkea tämä sitten käytännössä tarkoittaakaan on kuitenkin vähän epäselvää, kansallistenkin liittojen toiminta ympäri maailmaa on sillä lailla vielä alkutekijöissään ja tilanne tulee yllättäen, että mitenkähän kukin katsoo olevansa UPBF:n alainen.

Amerikkalainen kaupallinen sarja National Xball League järjestää isoimmat kisat sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa, eikä ainakaan tätä kirjoittaessa ole vielä ilmoittanut vastaavasta boikotista. Pro-sarjassa pelaava venäläinen Moscow Red Legion on ainakin vielä vajaan parin viikon päästä Floridassa pelattavan Sunshine State Major-turnauksen tiimilistalla, mutta tämä toki voi muuttua hetkessä.

Maajoukkueturnaukset ovat kuitenkin selkeästi UPBF:n alaisia, joten siellä määräys taitaa purra kovimmin. Venäläisjoukkueet ovat olleet varsin vahvoja maajoukkueturnauksissa, maa voitti vuonna 2018 kaikki sarjat ja on pelannut miesten finaalissa ainakin viimeisissä kolmissa kisoissa, joten jos tilanne jatkuu tällaisena syksyyn saakka, niin kyllähän se näkyy Pariisin tapahtumassa syyskuussa.

Urheilun ja politiikan sekoittaminen on aina arka aihe, mikä nähtiin vastikään olympialaistenkin yhteydessä järjestetyistä poliittisista boikoteista. Tämä se ole paintballissa mitenkään eri asia, joten päätös on aiheuttanut sekä kannatusta että kritiikkiä kommenteissa.


UPBF stands with Ukraine bans Russian teams


The UPBF have today decided that all Russian teams, whether national representative teams or club teams, shall be suspended from participation in any UPBF sanctioned competitions until further notice.

Paintball is fully united and in full solidarity with all the people affected in Ukraine. We hope that the situation in Ukraine will improve urgently so that paintball can again be an instrument for unity and peace amongst people.

 

Tags