Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1512
events: 1
images: 9478
youtube videos: 641
Files: 19
Groups: 1

Saimaan Paintball-Urheilijoiden kenttäprojektit vauhdissa

user image 8.10.2021
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Haastattelut
paintball.fi

Haastattelussa Petri Meuronen

Saimaan Paintball-Urheilijoiden kenttäprojektit vauhdissa

Lappeenrannan suunnalla on paintballin suhteen pistetty tuulemaan, sillä Saimaan Paintball-Urheilijoilla (SPU) on tulessa useampikin kenttäprojekti. Saimaan kanavan varteen on tulossa täysimittaista kisakenttää ja samalla suunnitellaan myös toista ulkokenttää sekä sisäpelimahdollisuutta.

Paintball.fi haastatteli seuran puuhamiestä Petri Meurosta kenttäprojekteista ja tulevaisuudensuunnitelmista:


Kimmo Kainulainen: Lappeenrannassa on saatu sinetöityä uuden kenttäprojektin suunnitelmat ja päästy jo maansiirtohommiin, mitä on tulossa ja minne?

Petri Meuronen: Eli Lappeenrannan Mustolan kaupunginosaan lähelle kauppoja on tulossa uusi Saimaan Paintball Park.  Paikan päällä on valmiina jo rakennettu pelikenttä, joka on Saimaan Paljun vuokrapelikäytössä. Sen viereen Saimaan Paintball-Urheilijat rakentavat uuden kilpakentän, jonka kokonaiskustannus tulee olemaan lähemmäs 27 000 euroa.

Maatöistä vastaa Kuljetusliike Nikkilä jotta tekonurmen alle saadaan oikein tehty pohja. Tämän jälkeen seura tulee asentamaan lähes uuden tekonurmen kentälle, joka on saatu lahjoituksena Lappeenrannan kaupungilta. Kentästä on tarkoitus tehdä Suomen paras kenttä.

Mistä kentän rakentaminen sai alkusysäyksensä?

Alkusysäys lähti varmaan 2020 talvella, kun avopuolisoni ei jaksanut enää kuunnella valitustani siitä kuinka haluan päästä jälleen pelaamaan peinttiä ja hänen kannustamanaan otin yhteyttä PH Paintballin Teroon. Tero kertoi sitten että kannattaa olla yhteydessä lähempänä olevaan Polar Paintballiin. Tein töitä käskettyä ja tarkoitukseni oli käydä vaan muutamissa treeneissä.

No kävin muutamissa treeneissä ja innostus tuli lähteä divariin takaisin pelaamaan ja sinne sitten päädyin. Oli lähellä että en lopettanut peinttiä uudestaan kun taloudellinen tilanteeni meni huonoksi huoltajuuskiistan vuoksi. Mutta onneksi Polarin pelaajat olivat minuun yhteydessä ja sanoivat että tule pelaamaan ja maksat kun pystyt. 

Saimme kauden päätökseen ja tuli syksy ja Vierumäellä Classic-turnaus, jonne sain houkuteltua vanhoja ratsuja mukaan. En tällöin vielä kertonut että minulla on suunnitelmissa pelikenttä Lappeenrantaan. Tuli kevät 2021 ja vanhoja ja uusia pelaajia saatiin mukaan toimintaan. Mietin pelikenttää ja strategiaa miten sen toteutan. Otin yhteyttä Lappeenrannan kaupunkiin ja kerroin tilanteen. Meni noin vuorokausi kun liikuntatoimi tarjosi kenttäpaikkaa ja kertoi että kaupunki voi lahjoittaa tekonurmen. Tässä vaiheessa ei ollut muuta kuin kenttäpaikka ja tekonurmi. 

Myöhemmin asiat vähän tyssäsivät, mutta tapasin Saimaan Paljun omistajan Virtasen Teemun, joka halusi lähteä tekemään yhteistyötä seuran kanssa. Hän kertoi mahdollisen rahoitusmahdollisuuden mihin tartuin kiinni. Samalla suunnittelimme että kenttä on parempi sijoittaa muualle kuin keskelle kaupunkia. Tämän jälkeen seura oli yhteydessä taas Lappeenrannan kaupunkiin missä yksi henkilö otti vastuulleen löytää seuralle hyvä pelipaikka. Hän toimi aktiivisesti ja samalla rahoitus kuviot selkeytyivät ja alkoivat edetä kohti maalia. 


Maantasaustyöt käynnissä

spu2.jpeg

Mistä rahoitus on tulossa?

Rahoitus tulee Leaderiltä, eli aluekehitysrahastosta joka on EU rahaa. Tämän lisäksi on yksityisiä yrityksiä jotka ovat halunneet tukea seuraa merkittävilläkin summilla

Minkälainen systeemi rahoituksen saaminen on ollut?

Yllättävän helppo. Toki aikaa rahoituksen hakemiseen on mennyt monta tuntia ja olen joutunut antamaan selvityksen selvityksen selvityksiä. Mutta olen saanut hyviä neuvoja ja paljon apua rahoituksen hakemisessa. Yksityisen rahan seura keräsin muutamassa tunnissa paikallisilta yrityksiltä.

Missä käytössä tekonurmi aiemmin oli?

Tekonurmi on vajaan vuoden vanha ja on ollut käytössä Lappeenrannan Joutsenon urheilukentällä.


Turffi odottamassa kuljetusta SPU:n uudelle kentälle

turffi.jpeg

Viranomaisten suhtautuminen paintballiin tuntuu vaihtelevan paljon eri puolilla Suomea, miten Lappeenrannassa asiat ovat edenneet?

Lappeenrannassa viranomaiset ovat suhtautuneet todella hyvin paintballiin ja ovat olleet todella avuliaita ja auttaneet paljon seuraa, jotta tänne saadaan se kenttä ja ihmisille lisää harrastemahdollisuuksia. Kukaan kaupungin henkilöistä ei ole ollut vastahakoinen vaan kaikki ovat auttaneet seuraa, olleet tukena ja selvittäneet asioita seuran puolesta. Kukaan ei ole halunnut tehdä ongelmaa mistään asiasta, vaan ratkaisut ovat aina löytyneet kaupungin puolelta.

Mikä on tavoitteena, milloin uudella kentällä päästäisiin pelaamaan ensimmäiset pelit?

Tähän väliin varmaan pitää kysyä mille uudelle kentälle?

Lappeenrannan uudella kentällä tavoitteena on saada ensimmäiset pelit tämän vuoden syksynä. Ja Imatran uudella kentällä myös tämän vuoden syksynä. Imatra on ollut todella tehokas ja avoin idealle ja siellä seuran yhteistyökumppani Tuplakasi-Action on hoitanut seuralle aivan mahtavasta paikasta pelikentän, jonne seura myös pystyttää yhdessä Tuplakasi-Actionin kanssa kilpakentän.

Samaan syssyyn teillä on vielä tulossa sisähalliprojektiakin ihan Lappeenrannan keskustaan. Tämä varmaan lähti käyntiin ulkokentän ansiosta, mitenkäs homma meni?

No jos rehellisiä ollaan, niin sisähalli asia lähti ihan vahingossa liikkeelle. En muista kenen kanssa juttelin puhelimessa kun henkilö epäili, että tuleeko meille sisähalli. Pakko myöntää että sitä selvittelin vähäsen, mutta 4-man Classicin jälkeen maanantaina päätin soittaa kaupungin kiinteistövastaavalle. Aloin jo huolestua kun ei heti vastannut puhelimeen, myöhemmin sieltä soitettiin maanantaina takas ja heti tarjottiin sisähallia ja kysyivät milloin pääsen katsomaan. Torstaina käytiin katsomassa ja päätettiin että tämän seura ottaa. 

Syksy jo etenee, päästäänkö sisällä pelaamaan milloin?

Sisällä päästään pelaamaan näillä näkymin marraskuussa. Ja toivottavasti jengi löytää itsensä Lappeenrantaan jotta saan vähän kättä pidempää kaupungille seuraavaan projektiin.


Armilan koulun liikuntasalia

armilankoulu.jpeg

Etelä-Karjalassa on pelattu peinttiä 90-luvulta saakka, mutta aivan viime vuosina esim. kisapuolella ei ole sillä lailla ollut omaa joukkuetta liiton sarjoissa. Miten kenttäprojekti on vaikuttanut?

Seuran kilpatoiminta tosissaan loppui 2011 ja seuran pelaajia siirtyi muihin suomalaisiin joukkueisiin pelaamaan. Aktiivisia pelaajia Etelä-Karjalaan jäi kuitenkin lähemmäs toistakymmentä, vaikka ei ollut omaa pelipaikkaa. Kenttäprojektin kautta seura tuo Raakakoneen takaisin liiton kierroksille ja mahdollisesti myös toisen joukkueen jo vuonna 2022. Seuran tavoitteena ennen vuotta 2025 on yksi liigajoukkue ja kaksi divarijoukkuetta, joista yksi on täysin juniorijoukkue. 

Seuran yhteistyökumppaneita ovat Saimaan Palju ja Tuplakasi-Action, joiden kanssa seura kehittää Etelä-Karjalaista paintballia. Suurin tukija on ollut kuljetusliike Nikkilä, joka on mahdollistanut kenttäprojektin etenemisen ja sen, että Etelä-Karjalassa päästään pelaamaan peinttiä ja saadaan myös nuoret pelaamaan.

raakakone.jpeg

Minkä verran porukkaa nyt on toiminnassa mukana?

Tällä hetkellä aktiivista porukkaa on noin viisitoista henkilöä ja seura on saanut kahteen Kirkkonummella järjestettyihin turnauksiin paljon uusia harrastajia.

Mitä kaikkea on suunnitteilla ensimmäiselle toimintavuodelle?

Ensimmäisenä toimintavuotena seura tulee osallistumaan liiton järjestämiin tapahtumiin ja järjestämään erilaisia tapahtumia Lappeenranta-Imatra akselilla. 

SPU aloittaa 2022 junnupeintin ja on ollut jo aktiivisesti eri nuorisotoimiin sekä liikuntatoimiin yhteydessä ja näiden kanssa tullaan järjestämään junnupeinttiä Imatralla ja Lappeenrannassa. Tämän lisäksi seura on ollut moneen muuhun nuorisotoimeen yhteydessä ja seuran käsityksen mukaan he ovat kiinnostuneita toiminnasta ja valmiita tuomaan nuoria pelaamaan. Nuoria varten seura on hommannut 16 kappaletta .50 kaliiperisia merkkaimia ja tavoitteena on myös järjestää ensi vuonna junnuillekin kilpaturnaus.

Kiitokset haastattelusta ja onnea matkaan, teillä tuntuu olevan aikamoinen projekti :).

Aina pitää olla projekteja, ja eihän nää projektit tähän ole loppuneet. Ilmoitellaan taas lisää kun asiat varmistuu ja etenee kohti maalia.


[Kuvat: SPU]

Linkkejä:

NopeaHopea
08/10/21 10:39:57 @nopeahopea:

Todella komeaa duunia!!!

Suomipeintin kannalta tilanne näyttää erittäin lupaavalta, kun eri alueilla aktivoidutaan. Tampereella ollaan myös uudelleenkäynnistämässä harrastustoimintaa 10 vuoden tauon jälkeen. Tavoitteet ovat saman suuntaisia SPU:n kanssa.

Tätä menoa I-divari on täynnä ja paine uusien joukkueiden nostamiseen liigaan kasvaa.


Jani Leskinen
08/10/21 11:06:22 @jani-leskinen:

Kiitos tosiaan ihan liiton puolesta aktiivisille toimijoille! 

Tämä homma lähtee meistä kaikista harrastajista liikkeelle. Ihan näin isoja temppuja ei kaikkien tarvitse tehdä, mutta vaikka se yksikin uusi tai palaava pelaaja kaudessa vie lajin uuteen nousuun. 


Pete
09/10/21 20:50:17 @pete:
Hienoa kuulla että Tampere myös heräilee. Tässä pitää laittaa myös liitolle painetta että kakkos divari takas. Ja se pitää muistaa että se alin sarja taso on aina tärkein. Koska sieltä ne uudet pelaajat tulevat lajiin mukaan. Mutta eiköhän me seuraavan liiton kokouksen jälkeen olla viisaampia.

Tags