Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1344
events: 1
images: 9432
youtube videos: 440
Files: 18
Groups: 1

Sarjataulukkokatsaus ennen kauden päätöstä Pirkkalassa 2021

user image 9.09.2021
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Molemmissa sarjoissa kutkuttavan tiukat tilanteet

Sarjataulukkokatsaus ennen kauden päätöstä Pirkkalassa 2021

Suomen Paintball-liiton SM-liigan ja 1. divisioonan kausien päätös Pirkkalassa lähestyy ja näyttäisi että tämä koronan varjossa pelattu vuosi saadaan kuin saadaankin pelattua kokonaisuudessaan komeasti lävitse. Kentillä tilanteet ovat vaihdelleet sikäli mukavasti ja pisteet menneet niin sopivasti ristiin, että mestaruudet saadaan ratkoa kentällä eikä olisi ihme vaikka ratkaisut tulisivat nimenomaan viimeisessä finaalipelissä.

Tässä katsausta sarjataulukkoihin ennen Pirkkalan päätöstä. Virheet ihan mahdollisia, joten laskeskelkaa omat tilanteet tarkkaan itsekin :).


spbl2021vmakipk32.jpg

SM-liigassa mitalit ovat kolmen kauppa, kun Dream Team on 28 pisteessä, Waasankadun Palloseura pisteen jäljessä ja Trivoga taas pisteen Waasankadusta. Nämä joukkueet ovat olleet kolmen kärjessä joka turnauksessa vähän eri järjestyksissä, joten tilanne on pysynyt tiukkana.

Jos DT ja Waasankatu ovat Pirkkalan finaalissa, niin sen voittaja vie myös mestaruuden. DT:n voittaessa turnauksen joukkue ottaa kahden pisteen eron, Waasankadun voittaessa päädytään tasapisteisiin ja myös turnaussijoitukset ovat tasan, jolloin toinen tie-break tuo sitten mestaruuden, eli viimeisimmän turnauksen sijoitus.

Trivogan kultamitalijahti onnistuisi esimerkiksi siten, että joukkue kohtaisi Waasankadun finaalissa ja voittaisi (tasapisteissä ja sijoitukset tasan, eli jälleen viimeisimmän turnauksen sijoitus ratkaisisi) ja DT sijoittuisi neljänneksi tai huonommin. Jos Trivoga voittaisi Pirkkalassa, niin DT:lle riittäisi mestaruuteen kolmas sija, jolloin DT:n kaksi turnausvoittoa ratkaisisi tasapisteissä.

Mestaruuden kannalta erittäin paljon merkkaa siis kuka kohtaa kenet jo semifinaalivaiheessa, joten pistetaulukkoa taidetaan tuijotella tarkkaan ennen alkusarjan viimeisiä matseja. Neljän parhaan pelien ulkopuolelle jääminen Pirkkalassa olisi tietysti katastrofi kelle tahansa kärkikolmikosta.

Urho on sarjataulukossa neljäntenä 20 pisteessä, kuusi pistettä Trivogaa jäljessä, joten pronssille pääsy vaatisi kierrosvoittoa ja Trivogan jäämistä viimeiseksi. Viimeisestä eli seitsemännestä sijasta saa neljä pistettä, joten kirkkaammille mitaleille ei ole enää matemaattisiakaan mahdollisuuksia. Nelospaikasta sen sijaan joukkue kisaa Trivoga Silverin ja Helsinki Cyclonen kanssa. Sijoituksen varmistamiseen Urholle riittää kun joukkue päätyy Pirkkalassa korkeintaan yhden sijan Trivoga Silverin alapuolelle ja korkeintaan kolme sijaa Cyclonen alapuolelle.

Mitaleille Trivoga Silverillä tai Cyclonella ei ole matemaattisesti enää mahdollisuuksia, jos kaikki joukkueet vain pelaavat Pirkkalassa (yllättävät poisjäännitkään eivät toki näin koronamaailmassa ole mahdottomia). Tiimit taitavatkin keskittyä kauden parhaan sijoituksen jahtaamiseen ja sitten tsekataan lopputilanne kisojen jälkeen. Neljän kärkeen pääseminen ja muiden epäonnistuminen voivat vielä muuttaa loppujärjestystä.

Seitsemäntenä liigan sarjataulukossa on Polar Paintball, joka on neljä pistettä Cyclonesta. Sijoituksen parantaminen vaatii siis reilusti kauden parasta sijoitusta ja Cyclonen kompurointia.


spbl2021vmakirumble12.jpg

Ykkösdivisioonassa tilanne on tasaisempi ja myös isommat sijoitusten muutokset ovat mahdollisia, kun mukana on yhdeksän joukkuetta ja viimeisestä sijasta saa vain kaksi pistettä, joten jonkun tiimin isolla epäonnistumisella muiden on mahdollista kiriä eroa kiinni. Kolmen kierroksen jälkeen peräti kahdeksan joukkueista on pelannut ainakin kertaalleen semifinaaleissa ja kolme joukkuetta on yltänyt kierrosvoittoon, joten sillä lailla pelit ovat menneet mukavasti ristiin.

Divarin ykköstilassa parhaiten on kiinni ensimmäistä vuottaan pelaava Reisijärvi Rumble, jolle riittää sarjavoittoon kolmostila Pirkkalassa riippumatta muiden tekemisistä. Kahden pisteen päässä olevan PH Young Gunsin sarjavoittoon joukkue tarvitsee Rumblen jäämisen kolmen sijan päähän jotta piste-ero syntyy, tasapisteissä turnaussijoitukset antavat voiton Rumblelle. Jos Rumble jää kauemmaksi, niin Cyclone VDO:ta vastaan PH:lle riittää yhden sijoituksen häviäminenkin.

Cyclone VDO on kaksi pistettä Young Gunsia jäljessä, joten kultamitaleita varten joukkue tarvitsee Pirkkalasta esimerkiksi voiton ja Young Gunsin jäämisen kolmanneksi sekä Rumblen jäämisen kuudenneksi.

Neljäntenä sarjataulukossa oleva, Vierumäen kierroksen voittaja BOS Paintball on kärkeä viisi pistettä jäljessä, joten kultamitaleihin tiimi tarvitsee kaikkien edelläolijoiden jäämistä taakse ja kunnon erojakin. Ottamalla toisen turnausvoiton putkeen BOS ottaisi kärkipaikan jos Rumble jää vähintään kuudenneksi ja Young Guns neljänneksi. Himmeämmille mitaleille mahdollisuudet ovat tietysti paremmat.

PH Relics on viidentenä 18 pisteessä ja ero pronssitilaan on nyt kolme pistettä, joten hyvällä onnistumisella ja VDO:n sekä BOSsin epäonnistuessa mitalit ovat vielä mahdolliset. Pisteen päästä takaa uhkaavien Räyhän ja Urho Purplen lyömiseksi pitäisi pysyä Pirkkalassa Räyhää edellä ja Urhoa vastaan riittää yhden sijan häviäminenkin, jos Urho ei ota voittoa tai kakkossijaa.

Kuudentena oleva Räyhä otti kauden avausvoiton, mutta on sen jälkeen kyntänyt heikommilla sijoituksilla. Paluu kärkikamppailuihin voisi nostaa sijoitusta vielä reilustikin ja pronssimitaleihin eroa on neljä pistettä, joten mahdottomia nekään eivät ole.

Urho Purple on Räyhän kanssa tasapisteissä, joten sama pätee heillekin. Keskiryhmässä viisi joukkuetta on viiden pisteen sisällä, joten muutokset loppusijoituksiin ovat aika todennäköisiä.

Vatos Locos on seitsemän pisteen päässä pronssimitaleista, joten mahdollisuudet ovat aika teoreettiset. Voitto Pirkkalasta ja sen jälkeen aika monen tiimin pitäisi sijoittua juuri oikein. Loppusijoituksen parantamiseen on kuitenkin mahdollisuuksia, pääsy semifinaaleihin olisi erinomainen alku siihen.

Divarissa perää pitää Old Hobos, jolla on Vatosiin eroa seitsemän pistettä ja muut ovat karanneet ulottumattomiin. Lopputilanteen parantaminen on siis aika vaikeaa, vaatien sijoittumista Pirkkalan kärkikaksikkoon ja Vatosin jäämistä tuloslistan peräpäähän.

 

 

Tags