Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1385
events: 1
images: 8816
youtube videos: 453
Files: 18
Groups: 1

NXL European Championships Ranskassa

user image 1.09.2021
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Kisat käyntiin koronasta huolimatta

NXL European Championships Ranskassa

Näyttää siltä että NXL saa kuin saakin yhden turnauksen järjestettyä Euroopan puolella tänä vuonna. European Championships pelataan torstaista sunnuntaihin Ranskassa Pariisin lähellä Chantillyssä. Keskiviikko on varattu ilmoittautumiseen ja treenaamiseen, maaottelut alkavat torstaina ja varsinainen turnaus perjantaina, joka päättyy sunnuntaina finaalipeleihin.

Suomesta reissussa kokonaisia joukkueita ei ole, mutta ainakin Waasankadun Palloseuran Miro Rainio on mukana pro-sarjassa pelaavan saksalaisen Droogs Frankfurtin rosterissa. Nimestä huolimatta tiimillä näkyy olevan enemmänkin kaikkia muita kuin saksalaisia pelaajia :).

Kaikkiaan ilmoittautuneita joukkueita on peräti sata, joten sillä lailla sarja taisi välttää pahimman. Toki ollaan kaukana normaalivuoden luvuista, kauden 2019 päätöksessä Amsterdamissa oli päälle 200 tiimiä maajoukkueet mukaan lukien. Nyt osa sarjatasoista on kuitenkin varsin pieniä (esim. semi-prossa on vain kolme joukkuetta), joten saa nähdä miten niitä pelataan.

Iso kysymys tietty on miten kaikki sitten onnistuu koronan kanssa. Jos joku pelaaja sattuu saamaan koronatartunnan, niin siinä voi koko tiimin pelaaminen vaarantua, kun lisäpelaajia ei ihan niin vain saakaan paikalle. Paikan päälle on myös järjestetty koronatestausmahdollisuus ja osallistuminen edellyttää joko negatiivista testitulosta, aiemmin sairastettua tautia tai kahta rokotusta.

NXL-turnauksen lisäksi pelataan myös maaotteluturnauksia, niissäkin tosin joukkuemäärät ovat varsin vaatimattomat ja naisten sarja jää ilmeisesti pois. Miesten sarjassa on sentään mukana yksitoista joukkuetta. Kaikki aiemmin tiimilistoille olleet USA:n joukkueet ovat jääneet pois, joten sillä lailla yksi ennakkosuosikeista puuttuu vähän joka sarjasta.

Nettilähetyksestä ei ole annettu ennakkotietoja, joten nimenomaan nähtäväksi jää tuleeko sitä tällä kertaa.

Linkkejä:

 

Tags