Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

News: 1337
events: 1
images: 9354
youtube videos: 440
Files: 18
Groups: 1

Kauden 2021 puolivälikatsaus

user image 12.08.2021
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Liigassa poikkeuksellisen tiukka kärki

Kauden 2021 puolivälikatsaus

Kotimaan paintballin kisakausi on puolivälissä ja lauantaina kamppailu jatkuu Vierumäellä kolmannella turnauksella. SM-liigassa tilanne on herkullinen, peräti kolme joukkuetta on sarjataulukossa tasapisteissä, joten voittokamppailu taitanee jatkua aivan kauden loppuun saakka.

Kaikkiaan tämän kauden pelisysteemi on osoittautunut toimivaksi. Pientä kauneusvirhettä aiheuttavat molemmissa sarjoissa parittomiksi jääneet tiimimäärät, mutta voittajan selviäminen semifinaalien ja finaalien kautta on selkeämpi tapa kuin viime vuonna ylempi jatkosarja. Ei tule merkityksettömiä otteluita missään vaiheessa, vaan tiukkaa vääntöä :).

Heikkenevän koronatilanteen vuoksi mahdollista on valitettavasti sekin, että kausi jää kolmen turnauksen mittaiseksi, joten sillä lailla tämäkin kierros voi jo osoittautua ratkaisevaksi. Toivotaan luonnollisesti kuitenkin, että kauden päätöskin pystytään järjestämään aiotusti.


spbl2021knummi-wps-01.jpg

SM-liigassa Waasankadun Palloseura on kärjessä ja jahtaa jo kolmatta perättäistä mestaruuttaan, joten kiertopalkinto voi tänä vuonna saada pysyvän omistajan. Tasapisteissä kuitenkin mennään tässä vaiheessa ja pytylle on muitakin ottajia, Dream Teamillä on samoin voitto ja kolmossija ja Trivogalla kaksi kakkossijaa, joten kaikki on aivan auki lähdettäessä kauden toiselle puoliskolle.

Kun kolme kärkisijaa on mennyt molemmissa turnauksissa samoille joukkueille, ovat muut sitten luonnostaan jokusen pisteen takamatkalla. Urho on joutunut tyytymään neljänteen sijaan kahdesti peräkkäin, joten tuloksen kirkastaminen on taatusti mielessä. Eroa kärkikolmikkoon on neljä pistettä, joten mitali vaatii tunkeutumista kärkeen ja todennäköisesti pitäisi saada sama tiimi pudotettua sieltä molemmilla kierroksilla.

Helsinki Cyclone ja Trivoga Silver ovat molemmat 11 pisteessä, eli eroa mitaleihin on nyt seitsemän pistettä, mikä on aika matka tavoitettavaksi. Urho on paremmin tavoitettavissa kolmen pisteen päässä, joten sillä suunnalla järjestyksen muuttamiseen onkin parempi mahdollisuus. Pääsy semifinaaleihin alkusarjan jälkeen olisi molemmille joukkueille aikamoinen buusti.

Seitsemäntenä on Polar Paintball, jolla on kolmen pisteen ero Cycloneen ja Silveriin, joten eron kurominen kiinni on vielä mahdollista.


spbl2021raumarumble19.jpg

Ykkösdivisioonassa semifinaaleihin on kahden turnauksen aikana päässyt peräti kuusi joukkuetta yhdeksästä, joten sillä lailla sarja on tasainen ja jos kärkitiimien vaihtuvuus jatkuu samaan malliin, niin voidaan nähdä aikamoisia yllätyksiäkin.

Reisijärvi Rumble on kuitenkin kolmeen pisteen karkumatkalla pelattuaan kauden alun selkeästi tasaisimmin voitolla ja kakkossijalla. Finaalipaikat molemmissa jäljellä olevissa turnauksissa varmistavat jo kauden voiton.

PH Young Guns on kolmen pisteen päässä, joten kärkipaikan ottamiseksi Rumblen ohittaminen molemmilla kierroksilla on pakollista ja lisäksi pitää toivoa vielä joukkueita väleihinkin.

Kauden voitolla aloittanut Räyhä on kolmantena, pari pistettä Young Gunsin takana ja viisi pistettä kärjestä, joten kultamitalitoiveet tarvitsevat hyvät sijoitukset Vierumäeltä ja Tampereelta ja Rumblen jonkinmoista kompurointiakin.

Räyhästä alaspäin aina kahdeksanteen sijaan on vain viisi pistettä ja kuusi joukkuetta, joten sijoitusten vaihdokset ovatkin jopa todennäköisiä. Pisteen perässä Räyhää on Cyclone VDO ja Urho Purplella on eroa kaksi pistettä. Vatos Locos ja BOS Paintball ovat kymmenessä pisteessä ja PH Relics yhdeksässä, joten jokaista pistettä lasketaan vielä tarkkaan.

Perää pitää Old Hobos viidellä pisteellä, joten sijoituksen parantaminen vaatinee aikamoista tasonnostoa kauden alkuun verrattuna, ellei sitten tule apuja parin muun tiimin kompuroidessa.

Tags