Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1342
events: 1
images: 9397
youtube videos: 440
Files: 18
Groups: 1

Suurpeliin uusi pelimuoto 2021

user image 19.07.2021
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Harrastepelit
paintball.fi

Kolmella joukkueella jatketaan

Suurpeliin uusi pelimuoto 2021

Jämsässä elokuun ensimmäisenä lauantaina järjestettävä Suurpeli lähestyy. Järjestelyistä vastaavan Jämsän Paintballin Anssi Mennalan mukaan pelisysteemi on alustavasti tänä vuonna sellainen, että viime vuosien malliin jatketaan kolmella joukkueella, mutta pelataankin kuusi erää.

Pelimuoto muuttuu siten, että kukin kolmesta joukkueesta puolustaa kahdesti ja hyökkää neljä kertaa ja erät ovat aiempaa lyhyempiä. Puolustava joukkue on yksinään ja hyökkäävät joukkueet pelaavat yhteen.

Vanhan kisakentän alue huoltorakennuksen luona toimii kaikkien joukkueiden tukikohtana. Korona-aikaan sopien pelaajat voivat pitää tavaransa autoissaan, joten tiheästi kasaantumista yhteen paikkaan ei sillä lailla tule.

Kenttää ei käytetä ympyränmuotoisena, vaan se on idealtaan hevosenkengän muotoinen, eli joukkueet pääsevät kentälle sen päistä. Kenttää pelataan päivän mittaan molempiin suuntiin siten, että hyökkääjien kohteena on joko kaupunki tai Kuivuri, joten hyökkääjät pääsevät kentälle joko Ylämetsän puolelta tai Vanerikentän puolelta Kuivurin suuntaan. Vaja jää kulkureitillä suunnilleen puoleen väliin, joten se toiminee monen kohtaamisen näyttämönä.

Hyökkääjien tavoitteena on vallata lippuja ja jos he onnistuvat pääsemään viimeiselle lipulle, niin erä päättyy, eikä sitä aloiteta uudestaan. Pisteitä tulee joka lipusta riippuen siitä kuinka nopeasti sen valtaaminen onnistuu, joten sillä lailla saadaan aikaan eroja, jotta voittajat selviää esim. siinä tilanteessa, että kaikki erät päättyisivät hyökkääjien onnistumiseen.

Suurpelin ilmoittautuminen on käynnissä ja tätä kirjoittaessa ollaan jo kolminumeroisissa luvuissa :).

Linkkejä:

suurpeli2021_alustavat_suunnat.jpeg

Tags