Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

News: 1307
images: 8545
youtube videos: 491
Files: 13
Groups: 1

NXL:n pro-kausi alkuun viikonloppuna

user image 30.04.2021
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Näyttämönä jälleen Florida

NXL:n pro-kausi alkuun viikonloppuna

National Xball League aloittaa tänä viikonloppuna pro-joukkueiden kautensa Sunshine State Major-turnauksella Floridan Kissimmeessä. Mukana on hieman yli 200 joukkuetta, joten voi kai sanoa että koronatilanne ei enää hirveästi maassa kisaamista hidasta, rokotustahdin nopeus näkyy.

Tätä ennen on jo ehditty pelata yksi amatööriturnaus Teksasissa maaliskuun puolella, joita sarja testaa ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Kieltämättä kuitenkin pro-joukkueiden mukanaolo on se juttu joka kerää huomiota, joten aika moni taitaa pitää tätä kauden varsinaisena aloituksena.

Tapahtumasta on jälleen luvassa nettilähetystä gosports.comissa maksullisena ja todennäköisesti eri päivinä nähdään myös jonkin verran suoraa ilmaista lähetystä somekanavissa. Pelit alkavat perjantaina iltapäivällä Suomen aikaa, alla linkki otteluohjelmaan.

Muutoksia pelaajiin ja valmentajiin


Pro-sarjassa pystyttiin viime vuonna pelaamaan vain kaksi turnausta, joten joukkueita ei sen pohjalta pudotettu sarjasta eikä semi-pro:sta nostettu ketään ylöspäin. Viimeiseltä kierrokselta puuttunut Uprising on jälleen mukana ja heitä värikkäästi paikannut Wild Dogs Latinoamerica näkyy olevan mukana semi-pro-tasolla.

Jos tiimilistat ovatkin pysyneet ennallaan, niin rostereissa sen sijaan on jälleen muutoksia, tosin ehkäpä hieman vähemmän kuin normaalivuosina. San Diego Aftermath on jälleen Mike Hinmanin valmennuksessa ja muutoksen mukana tuli sitten myös koko joukko pelaajavaihdoksia. Toisena isojen muutoksien tiiminä on AC Dallas, joka menetti pelaajia ja tietysti toi uusia tilalle.

Valmentajamuutoksia ovat kohdanneet myös Dynasty, Heat sekä Ironmen. Dynastyn puikkoihin palaa pitkän tauon jälkeen Kevin Bredthauer. Ironmenin päävalmentaja Todd Martinez taas siirtyy Houston Heatiin. Hänen tilalleen Ironmen nostaa ensimmäiseksi pro-naispäävalmentajaksi Nichole ”Nikki” McEversin.

Alkukauteen tuo tietysti lisäjännitystä se, miten eri joukkueet ovat päässeet treenaamaan erilaisten rajoitusten kanssa ja osin vielä vaikuttavatko erilaiset matkustusrajoitukset joukkueisiin. Kanadasta Yhdysvaltain puolelle pelaamaan lähteminen ja palaaminen johtaa ilmeisesti edelleen pitkälliseen karanteeniin, joten nähtäväksi jää pelaako Edmonton Impactin riveissä yhtään kanadalaista.

Viime vuoden mestaruuden vei San Diego Dynasty, mutta tietysti kahden turnauksen ”kausi” ei sillä lailla ole vertailukelpoinen normaaliin. Ykkösiä kuitenkin jahdataan, joten pian nähdään kuinka Dynasty pärjää :).

Linkkejä:

 

 

 

Kimmo Kainulainen
30/04/21 10:08:34 @kimmo-kainulainen:

Pro-tiimien turnausta edeltävää treenailua videolla:


Tags