Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1512
events: 1
images: 9478
youtube videos: 641
Files: 19
Groups: 1

G.I. Sportzin yritysjärjestelyt näyttävät mahdollistavat toiminnan jatkamisen

user image 27.10.2020
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kauppa ja teollisuus
paintball.fi

Korona aiheuttaa ongelmia monella tasolla

G.I. Sportzin yritysjärjestelyt näyttävät mahdollistavat toiminnan jatkamisen

Koronavuosi on aiheuttanut ongelmia yrityksille, eikä pahin paniikki keväällä suinkaan jättänyt paintball-firmojakaan rauhaan. Pelaamisen vähentyminen johti siihen, että pitkin maapalloa toimiva valmistaja ja tukkumyyjä G.I. Sportz ajautui vaikeuksiin ja asetettiin konkurssiin 29 miljoonan dollarin velkojen vuoksi. 

G.I. Sportz on kasvanut viime vuosina niin massiiviseksi, että yrityksen kaatuminen olisi aiheuttanut aikamoisia muutoksia. Ehkäpä isoimpana nimenä G.I. omistaa Tippmannin brändin, mutta samaan ryppääseen on kasaantunut aikamoinen nippu muitakin valmistajia.

Toiminta ei kuitenkaan näyttäisi päättyvän kokonaan, vaan yrityksen pääpaikalla Kanadassa yritysjärjestelyt näyttäisivät menevän niin, että yritykset tai liiketoiminta myydään vastaperustetulle Kore Outdoor-yritykselle, jonka omistavat suunnilleen samat tahot kuin GI:n aiemminkin. Eli velkojat saavat ainakin osan rahoistaan takaisin ja toiminta pääsee jatkumaan.

Yhdysvaltain puolella olevat yritysryppään firmat taas ovat hakeutuneet Chapter 15-menettelyyn, joka suojaa niitä kunnes USAsta katsoen ulkomailla tapahtuvat järjestelyt on saatu päätökseen.

Firmojahan toki kaatuu ja ajan kanssa markkinat kyllä täyttyvät juuri sen mukaan miten on kysyntää. GI:n systeemit ovat kuitenkin niin suuret, että jos esim. värikuulien valmistukseen tai tukkumyyntiin tulisi ongelmia, niin niitä ei aivan äkkiä paikattaisi muiden valmistajien kautta, joten sillä lailla tästä tapauksesta taidettiin päästä säikähdyksellä.

Tulevaisuudesta ei toki tiedä mihin suuntaan toiminta sitten kehittyy, tällainen järjestely pistää toki miettimään mitä ollaan tekemässä, joten toiminnan rönsyjä saatetaan karsia ja keskittyä sitten niihin alueisiin, jotka nähdään kannattavimmiksi. Toivoa toki sopii että koronan aiheuttamat ongelmat eivät sotke ensi vuotta kokonaan. 

Linkkejä:

Tags