Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1254
images: 7713
youtube videos: 461
Files: 9
Groups: 1

Suurpelin lääkintämiesrooli jää pois

user image 10.07.2020
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Harrastepelit

Lääkintävati taas käyttöön

Suurpelin lääkintämiesrooli jää pois

Suurpelin sääntöihin tulee aika iso muutos, sillä peliä järjestävän Jämsän Paintballin Anssi Mennala kertoo, että varotoimena koronan varalta sääntöjä muutetaan siten, että lääkintämiesrooli jää pois. Näin kentällä ei ole tarvetta mennä muiden pelaajien läheisyyteen, mikä ”lämärien” roolissa olisi normaalisti välttämätöntä.

Lisäksi näin jäävät pois myös pelaajien käyttämät lääkintähihanauhat, jotka päivän mittaan vaihtuisivat pelaajien välillä, kun lääkintämiehet palauttaisivat niitä tukikohtaan ja kierrätettäisiin uudelleen ja uudelleen.

Lääkintämiessääntö on ollut mukana ensimmäisestä Suurpelistä saakka, joten sillä lailla tämä on aika iso muutos, joka koskettaa kaikkia pelaajia jollain lailla. Samoin aika olennaisena osana on ollut lääkintämieskilpailu jää tällä kertaa pitämättä. Siinä on palkittu tehokkaimpia lämäreitä laskemalla päivän mittaan tehtyjen pelastuksien määrät. Innokkaimmat ovatkin osallistuneet peliin kokonaan ilman asetta, keskittyen vain muiden pelaajien pelastamiseen.

Lääkintävati käyttöön


Mutta vaikka lämärit jäävätkin pois, niin jokaisen osuman jälkeen ei kuitenkaan ole tarvetta kävellä tukikohtaan saakka. Takavuosilta otetaan käyttöön ”lääkintävatisääntö,” eli jokaiselle joukkueelle tulee jonnekin päin kenttää piste, jossa käymällä ja osumat putsaamalla pääsee palaamaan peliin. Lääkintävadilla käydään yksi henkilö kerrallaan, jotta sinnekään ei pääse kasautumaan isoa porukkaa.

Lääkintävadit sijoitetaan tukikohtien ja pelin kohteena olevien kellojen väliin, joten sillä lailla ne vähentävät kävelyn tarvetta päivän mittaan. Voiko vastustajan lääkintävateja tuhota ja ovatko ne kaikilla joukkueilla koko ajan käytössä on vielä suunnittelun alla, mutta asiat selkenevät pelin lähestyessä. Lääkintäpaikkaa todennäköisesti merkitään viime vuosilta tutuilla joukkueiden oman värisillä korkeilla lipuilla, joten ne erottuvat hyvin eikä niitä tarvitse etsiskellä.

Aiemmissa peleissä lääkintävatia käytettiin siten, että se oli vain yhdellä joukkueella käytössä jonkin aikaa ja sitä sai siirtää eteen- tai taaksepäin pelitilanteen kehittymisen mukaan. Se avitti erityisesti hyökkäämistä, kun eteenpäin puskevien pelaajien ei tarvinnut kävellä kuin muutama kymmenen metriä taaksepäin putoamisen jälkeen.  

Linkkejä:


Alkuperäinen lääkintävati käytössä vuoden 2007 Suurpelissä. Tänä vuonna sitä käytellään siten että pelaajat putsaavat itse osumansa.

sp2007_onfield_092.jpg

Tags