Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1247
images: 7539
youtube videos: 456
Files: 9
Groups: 1

Suurpelin 2020 ilmoittautuminen käynnistymässä

user image 4.06.2020
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Harrastepelit

Muutoksia pelisysteemiin

Suurpelin 2020 ilmoittautuminen käynnistymässä

Lauantaina elokuun 1. päivänä Jämsässä järjestettävän Suurpelin ilmoittautuminen on käynnistymässä perjantaina 5.6.2020. Jämsän Paintballin Anssi Mennala kertoo, että kevään koronaongelma on heitellyt kapuloita suunnitelmiin, mutta nyt ilmoittautuminen saadaan alkuun.

Vallitsevan tilanteen vuoksi aiottuihin järjestelyihin tulee muutoksia siten, että joukkueiden yhteisestä lepoalueesta luovutaan ja tiimeille tulee kolme tukikohtaa eri puolilla kenttää. Näin tukikohta-alueille saadaan tarpeellisen mukaiset väljät tilat. Alustavasti tukikohtien paikoiksi on ajateltu Kuivurin ympäristöä, kisakenttää sekä Lentokentäntien risteystä, jolloin kaupunkialue jää sopivasti kaikkien tavoiteltavaksi.

Kolmen tukikohdan pelisysteemissä pelataan kaikki kaikkia vastaan-systeemillä, eli viime vuosilta tuttu yksi puolustaa vuorollaan-systeemi jää nyt tauolle. Alustavasti joukkueet kamppailevat eri puolilla kenttää olevista kellopaikoista. Pelisysteemistä tulee sillä lailla tuttu niille jotka olivat mukana jo niinä vuosina, kun ympyränmuotoista peli-aluetta ei vielä käytelty. Kolmella eri suunnalla olevat tukikohdat estävät sitä että yksi joukkue jäisi jumiin omaan aloitukseensa, kun pistepaikat ovat enemmän kentän keskustassa ja sumputtaminen ei ole mielekästä, kun kolmas osapuoli keräilisi pisteitä, jos kaksi joukkuetta keskittyy toisiinsa liian tiiviisti.

Koronan aiheuttamat ongelmat on huomioitu myös ilmoittautumislomakkeessa. Lomakkeeseen voi jättää tilinumeronsa tai voi myös valita jättääkö ilmoittautumisen sisään ensi vuotta varten, jos niin huonosti kävisi että viranomaiset päätyisivät kesän mittaan vielä kiristämään tapahtumien järjestämisrajoituksia. Näin peruutustapauksessa ei tarvitse kysellä eikä ilmoitella mitään, vaan asiat hoituvat automaattisesti.

Linkkejä:


Pistekelloja ei ole viime vuosien Suurpeleissä käytelty, mutta nyt ne siis tekevät paluun. Kuvassa mallia vuodelta 2012, jolloin pelattiin peräti neljällä eri värillä.

sp2012kello1.jpg

 

Tags