Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1247
images: 7539
youtube videos: 456
Files: 9
Groups: 1

Ultimate Shootout – 1 vs 1 -turnaus

user image 4.06.2020
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Summereita ja savuefektejä

Ultimate Shootout – 1 vs 1 -turnaus

Koronapandemian kanssa pahasti kamppaileva Yhdysvaltain kisapaintball saa uutta ilmettä Ultimate Shootout–turnauksen uudenlaisesta peliformaatista. Siinä pelataan ajalle sopivasti väljästi kahden pro-pelaajan välisiä kamppailuita, joissa pelaajat keräävät pisteitä peräkkäin pelattavissa lyhyissä peleissä ja voittajat etenevät sitten turnauskaaviossa eteenpäin.

Ultimate Shootoutissa pisteitä saa vastustajan eliminoinnista (1 piste) sekä kentän keskiviivalla olevien summerinappien painamisesta (3 pistettä per summeri). Lisäksi vaihtelua tuo bonussummeri (+1 piste), joka paljastuu vasta sekunteja ennen aloitusta, pakottaen pelaajat sopeutumaan ja muokkaamaan suunnitelmiaan viime hetkellä. Katsojia avittamaan napin painalluksien jälkeen ilmoille lähtee myös savupilvi. Tietokonepeleistä tuttu Kill Streak-bonus (+3 pistettä/eliminointi) aktivoituu jos toinen pelaaja onnistuu eliminoimaan vastustajan kolme kertaa putkeen. Yksi peli päättyy aina heti pelaajan eliminoitumiseen, eli summereita ei voi sen jälkeen käydä painelemassa.

Peliaikaa ei ole, vaan matsi päättyy kun toinen pelaaja saavuttaa 20 pistettä, joten pelejä pelataan ennalta arvaamaton määrä riippuen siitä kuinka hyvin pelaajat onnistuvat keräämään pisteitä summereiden painamisesta. Pistesysteemistä johtuen molemmat pelaajat voivat päästä kahteenkymmeneen pisteeseen samaan aikaan, jolloin tasatilanteessa pelataan sitten lisäpeli (tai useampiakin), kunnes matsi ratkeaa.

Pelit pelataan normaalia kisakenttää pienemmällä alueella ja yksittäiset pisteet ovat nopeita ja lyhyitä, koska summereiden ja suojien sijoittelu käytännössä pakottaa etenemään, jotta saisi pisteitä kasaan. Äkkiseltään yhden matsin katselussa kieltämättä tulee jo hieman toiston makua, pelaajilla ei ole kovin paljoa eri vaihtoehtoja. Asiaa toki avittaa reilusti jos pelaajiin sattuu tuttu hahmo, jota on seurannut aiemmin ja jonka haluaa menestyvän.

Kaikkiaan Ultimate Shootout on mielenkiintoinen kokeilu ja oikeastaan ihan rakennettu kuvaamisen ehdoilla, toisin kuin perinteiset kisapelit. Vaikka matsit esitetäänkin viikon välein, niin ne kuvattiin kerralla yhdessä tapahtumassa, joten formaattiin ei sillä lailla tule äkkiä muutoksia. Voisi kuitenkin kuvitella että tässä on sellainen systeemi jota voi rohkeasti kehittää tapahtumasta toiseen.

Ensimmäinen matsi Mark Johnsonin (ac: Diesel) ja Demetrius Niniosin (San Antonio X-Factor) välillä on katseltavissa ilmaiseksi, mutta muut jaksot näyttäisivät tulevan maksumuurin taakse gosports.comissa.

Ultimate Shootout videolla, matsi alkaa 21 minuutin kohdalta:

Tags