Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1247
images: 7539
youtube videos: 456
Files: 9
Groups: 1

Ironmen voittoon Las Vegasin NXL-avauksessa 2020

user image 9.03.2020
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Kalifornialaistiimin vuosikymmenen kuiva kausi päätökseen

Ironmen voittoon Las Vegasin NXL-avauksessa 2020

Rosteriaan talvitauolla uudistanut Los Angelen Ironmen yllätti ja käänsi uuden sivun tiimin historiassa, joukkueen voittaessa Yhdysvaltain kansallisen turnauksen ensimmäistä kertaa vuosikymmenen tauon jälkeen. Las Vegasissa pelatun turnauksen finaalissa vastaan tuli venäläinen Moscow Red Legion, joka oli ennakkosuosikin asemassa, mutta pelaamallahan ne voitot otetaan.

Finaali alkoi Ironmenin tahdissa ja näytti hyvältä kalifornialaistiimin kannalta, tilanne oli heille 3-0 parin nopean ja yhden vähän pidemmän pisteen jälkeen. Legioona pääsi sitten mukaan ja otti pari pistettä, mutta Ironmen piti pakan kasassa, vieden seuraavat kaksi pistettä tilanteeseen 5-2. Sitten jatkettiin vuorotellen, ensin Legioona kavensi ensin pisteisiin 5-3 ja sitten Ironmen vuorostaan otti yhden, tilanteeseen 6-3 kun aikaa oli jäljellä reilut kolme minuuttia.

Ironmen siirtyi puolustukseen kuluttaen kelloa ja pakotti Legioonan hyökkäämään, joka johti sitten luovutuksen kautta tilanteeksi 7-3 Ironmenille. Legioona kavensi seuraavaksi pisteiksi 7-4, mutta aikaa jäljellä vain reilu minuutti. Venäläiset eivät tuttuun tyyliinsä luovuttaneet ja siirtyivät rynnäkkömoodiin, ottaen pisteen vajaassa kolmessakymmenessä sekunnissa, tosin pienoisen torikokouksen jälkeen. Tilanne 7-5, aikaa jäljellä 53 sekuntia. Seuraava rynnäkkö päättyi sitten venäläisrangaistukseen ja peli ratkesi, Ironmenin aloittaessa pitkään odotellut juhlat.

Las Vegasin pro-sarjan kärjen tulokset

  1. Los Angeles Ironmen
  2. Moscow Red Legion
  3. Edmonton Impact
  4. Baltimore Revo

Erittäin nopeasti pelannut kenttälayout vaikutti turnauksen järjestelyihinkin. Suuren pistämäärän takia luonnollisesti myös taukoihin käytetty aika kasvoi, joten perjantaina ja lauantaina päivän viimeiset peliparit jäivät kesken laskeutuvan pimeyden takia ja ne joututtiin pelaamaan seuraavana aamuna, mitä ei ole NXL:ssä tainnut käydä pitkään aikaan. Turnauksia on jouduttu kyllä keskeyttämään mm. tuulivaurioiden takia, mutta valon puute ei ole tainnut ihan äkkiä olla ongelmana. Sunnuntai saatiin kuitenkin pelattua loppuun, mutta finaalissa varjot alkoivat jo kasvaa auringon laskiessa ja kentän snakelaita alkoi jäädä kokonaan varjoon. Pisteitä voitettiin kuitenkin molemmista päädyistä, joten valo ei sillä lailla onneksi vaikuttanut lopputulokseen. Osansa aikaongelmiin taisi tuoda myös pro-kentällä käytössä oleva videotarkistus, joka sitten venytti pelejä kun tuomioita käytiin läpi tiukkojen tilanteiden jälkeen.

Vaijerikamera käyttöön


Nettilähetyksessä käytettiin kivasti uutta korkealla kulkevaa vaijerikameraa, joka toi koko kentän mittaisella liikeradallaan erittäin näyttäviä kuvakulmia, toivottavasti lisäys on pysyvä. Kentän pituussuunnassa liikkuva ja joka suuntaan kääntyvä laite toimi jo nyt mainiosti, vaikka tuskin kameramieskään on vielä aivan sinut sen kanssa, joten hyvältä näyttää.

Ongelmilta ei kuitenkaan kokonaan vältytty, lähetyksessä näytettävät pisteet toimivat pitkin viikonloppua vähän miten sattuu.  Samoin tällä kertaa loistivat poissaolollaan erilaiset pelaajastatistiikat, joita esim. viime vuonna käytettiin yleisesti, joten lähetyspuolella hiki on tainnut virrata ongelmien kanssa painiessa. Kieltämättä aiemmin hyvin toimineiden osasten puuttuminen lähetyksestä yllätti negatiivisesti.

Tontonitkin mukana, tavallaan


Semi-prossa ranskalainen Tontons jatkoi viime vuoden malliin nousten voittoon, tosin pelaten nimellä Camp Factory, voittaen finaalissa Noobiesin pistein 6-2. Nimenvaihdos johtunee tälle vuodelle tulleesta uudistuksesta, joka estää pro-joukkueiden pelaamisen sekä Euroopan että Yhdysvaltain sarjoissa yhtä aikaa, mutta tämä koskee ilmeisesti suoraan vain pro-tasoa, joten Tontoneiden pelaaminen semi-prossa taitaa olla tilanne johon ei oikein oltu valmistauduttu sääntöjä mietittäessä. Voittohaastattelun perusteella Tontoneiden osallistuminen jenkkilän loppukaudelle tuntui kuitenkin olevan vielä vähän epävarmaa, joten nähtäväksi jää mitä tapahtuu.

NXL jatkuu Yhdysvalloissa Teksasissa vappuna, sitä ennen pelataan kuitenkin jo Euroopan kauden avaus Espanjassa huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Linkkejä:

 

Tags