Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1494
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9093
Youtube-videot: 587
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Koronavirus peruuttaa tapahtumia

user image 28.02.2020
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball
paintball.fi

Aasiassa päädytty jo paintball-turnauksen siirtoon

Koronavirus peruuttaa tapahtumia

Ympäri maailmaa leviävä koronavirus COVID-19 aiheuttaa niin urheilu- kuin muidenkin tapahtumien järjestäjille päänvaivaa. Ensi alkuun vaikutuslistalla ovat luonnollisesti isommat, kansainvälistä matkustamista aiheuttavat tapahtumat. Mm. Kiinan F1-osakilpailu on päädytty peruuttamaan. Tosin kun sen verran isoista rahoista on kyse, niin ei olisi ihme jos tapahtuma pyrittäisiin järjestämään myöhemmin kauden aikana.

Paintball-puolella Malesiassa on jo päädytty peruuttaamaan/siirtämään ProShar EPS 2020-sarjan ensimmäinen, helmikuulle aiottu kierros.

Urheilumaailmassa suurimpana pelkona on tietysti Tokion kesäolympialaisten kohtalo, joka on määrä pitää heinä-elokuussa. Kisat toisivat Japaniin kymmenisen tuhatta urheilijaa ja ison joukon joukkueiden muuta henkilöstöä sekä tietysti kaikki kisaturistit kirjaimellisesti maailman joka kolkalta, joten se toimisi väkisin aktiivisen taudin tehokkaana levityspaikkana.

Suurimmat vaikutukset on tähän mennessä nähty Aasian puolella, mutta leviävän viruksen pelko vaikuttaa toki jo muuallakin. Kaikenlaiset isommat messut ovat häviäjien listalla, kun niin yritykset kuin tavalliset ihmisetkin alkavat välttää isoihin joukkotapahtumiin osallistumista. Urheilutapahtumia saatetaan myös järjestää ilman katsojia, jotta televisiointi sentään onnistuu.

Paintball-sarjoista Yhdysvalloissa NXL:n kausi alkaa jo ensi viikolla Las Vegasissa, joten siihen koronavirus ei taida ehtiä vaikuttaa, vaikka tautia onkin jo tavattu USA:n mannermaalla. Mukaan on lähtemässä yli 220 joukkuetta, joten korona ei ole tainnut siellä vielä ketään pudottaa pois.

Euroopan puolella NXL sen sijaan on aloittamassa Espanjassa huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna, joten valitettavasti Manner-Euroopaan levinneellä taudilla on enemmän aikaa vaikeuttaa sen järjestämistä.

Muualla kuin Kiinassa on kuitenkin taidettu nähdä vasta alkutahdit siitä mitä kaikkea tapahtuukaan, joten toivoa sopii että leviäminen jäisi mahdollisimman pieneksi.

Tagit