Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1254
images: 7687
youtube videos: 460
Files: 9
Groups: 1

Paintballin maajoukkuesuunnitelmia 2020

user image 15.11.2019
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Naisten ja nuorten joukkueet kasaan ensimmäistä kertaa?

Paintballin maajoukkuesuunnitelmia 2020

Suomalaiset joukkueet olivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana kahdessa paintball-maajoukkueturnauksessa, kun heinäkuussa osallistuttiin miesten turnaukseen Prahassa ja syyskuun lopulla Amsterdamissa yli 40-vuotiaiden sarjaan. Osallistumiset luonnollisesti luovat toiveita jatkosta ja myös siitä, että mukaan saataisiin joukkueita myös naisten ja nuorten sarjoihin.

Paintball.fi haastatteli liiton puheenjohtaja Jani Leskistä ensi vuoden maajoukkuesuunnitelmista:


Kimmo Kainulainen: Suomesta on saatu kasattua erillinen paintball-maajoukkue miesten turnauksiin jo pidempään ja tänä vuonna oltiin mukana myös yli 40-vuotiaiden sarjassa ensimmäistä kertaa. Miltä maajoukkuetoiminta noin liiton puheenjohtajan roolista näyttää?

Jani Leskinen: Puheenjohtaja haluaa vain kiittää maajoukkuevetureita, kuten Miro, Leksi ja Kaitsu, hyvästä työstä! Muistutan että älä kysy mitä liitto voi tehdä hyväksesi, vaan mitä sinä voit tehdä liiton ja lajimme hyväksi. Liiton toimihenkilöt ovat pelaajia kaikki ja pyrkivät toiminnallaan edistämään paintballia Suomessa kaikissa formaateissaan, mutta eivät siihen yksin pysty.

Toivon luonnollisesti että maajoukkuetoiminta kehittyy vastakin ja mukaan tulisivat myös nuorten ja naisten maajoukkueet. Nämä vaativat omia vetureitaan projektien alkuun potkaisuun ja sitten liitto voi pyrkiä tukemaan taustalla esim. sponsorineuvotteluissa ja treenivuorojen sekä valmennuksen kanssa.

Takavuosina Finnkampenin yhteydessä järjestetyt maaottelut ruotsalaisten kanssa sekä Millennium Seriesin Nations Cupit menivät varsin rennolla meiningillä, eli joukkueet kasattiin varsin vauhdikkaasti juuri ennen tapahtumaa tai eurokentillä suoraan niistä jotka olivat kisapaikalla muutenkin. Nyt on kuitenkin menty siihen päin että maajoukkueet kasataan erikseen ja asiakseen turnausta varten. Miltä tämä kehitys vaikuttaa?

Hurjan vakavaa tämä jo on :)

Leikki leikkinä, minusta on hienoa että maajoukkueiden kasaaminen alkaa jo kuukausia ennen koitosta. Parhaassa tapauksessa maajoukkueeseen pyrkiminen tuo pelaajille motivaatiota harjoitella myös talvikaudella ja kisa pelipaikoista nostaa tasoa kaikilla osallistuvilla.

Maajoukkueharjoituksiin osallistuminen antaa jokaiselle paljon uutta ideaa siitä mitä ja miten tulisi treenata ja sitä tietotaitoa viedään omiin organisaatioihin. Terve kilpailu joukkuepaikoista herättää koko pelaajakunnan seuraamaan miten joukkue rakentuu. Kiitos Paintball.fi:n uutisoinnin pääsevät kaikki mukaan näkemään välähdyksiä maajoukkueleireiltä.

Uskon että juuri leiritoimintaa voimme nyt kehittää pidemmälle kaudella 2020 kun osallistuva massa kasvaa käsittämään muita ikäluokkia ja toivottavasti myös kauniimpi sukupuoli. Leireillä voimme koota valmennuksen asiantuntijat paikalle ja kehittyä yhdessä.

maajoukkue2019.jpg

Miesten maajoukkue heinäkuussa 2019 Prahassa


Kuinka näkisit että tästä mennään eteenpäin? Onko minkälaisia mahdollisuuksia nykyjoukkueiden jatkoon sekä naisten ja nuorten joukkueiden kasaamiseen ensi vuonna tai myöhemmin?

Kaikki riippuu mj-työtä tekevistä henkilöistä, miten he jaksavat jälleen innostua. Olen mielelläni henkilökohtaisesti käytettävissä kun keskustellaan maajoukkueharjoituksien järjestämisestä ja varmasti voisimme tehdä yhteistä viestintää potentiaalisille tukijoille. Teen itse jo viikottain treenityötä 10-16 vuotiaiden pelaajien kanssa ja uskon Suomesta ensi kesänä löytyvän ryhmän nuorten kisohin.

Otetaan tämä artikkeli avaukseksi 2020-maajoukkuetyölle ja kutsunkin kaikki aiheesta kiinnostuneet ottamaan minuun yhteyttä ja järjestämme maajoukkueorganisaatiolle kokoontumisen. Itse näkisin että Suomi olisi valmis kolmelle tai neljälle isolle maajoukkueleirille, joissa kasataan paikalle lajimme paras osaaminen ja kokemus.

Kuinkas paljon väkeä tuolla Sissoksen junnutreeneissä on käynyt? Onko siellä minkälainen ikäjakauma? Nuorten maaotteluthan on jaettu iän mukaan U19- ja U16-tiimeihin, joten sillä lailla joukkueitahan olisi mahdollista kasata kaksikin, jos on vain pelaajakuntaa.

Kesällä porukkaa oli yli 20 joka viikko, nyt talvella keskiarvo on noin 12-13 pelaajaa viikottain. Ikäjakauma on melko tasaisesti 10-14v välillä. 15-16 vuotiaita on vähemmän mutta ensi keväänä Sissoksen pelikentällä pääsemme treenaamaan isolla kentällä ja kuulallakin enemmän, niin tämä vanhempi ryhmä kasvanee.

Olen vakuuttunut että ensi kesänä Suomesta löytyisi haluttaessa nuorten joukkue erityisesti kiitos PH-Paintballin pioneerityön junnutoiminnassa.

yli40v_yht.JPG

Yli 40-vuotiaiden maajoukkue Amsterdamissa syyskuussa 2019 Amsterdamissa


Maajoukkuetreenit esim. viikonlopun leireinä tuntuisivat hyvältä ratkaisulta, varsinkin jos/kun osallistujia tulee ympäri maata. Miten näkisit minkä verran niitä voi järjestää tiimien omien treenien  ohella?

Ulkona pelattavia viikonloppuja on Suomessa käytännössä max 30, voisi ajatella että 10% eli 3 olisi maksimi tähän käyttöön. Toivottavasti jälleen tulevaisuudessa saisimme täyden sisäkentän pystyyn.

Mutta myös itse maajoukkueleirit voisi liittää muutamaan turnausviikonlopppuun, lauantaina SPBL ja sunnuntaina treenit, vähentäisi logistisia kustannuksia osalle.

Maajoukkueturnaukset pyörivät nyt vahvasti NXL:n tapahtumien ympärillä, mutta vanhoja Finnkampeneita miettien voisiko tulevaisuudessa kuvitella niiden elvyttämistä? Finnkampen sopivasti ennen NXL:ää ja maajoukkueille treeniä siinä ohessa?

Tätä on syytä miettiä ja kokeilla, ruotsalaiset on ollut vaikea saada innostumaan Suomen matkasta. Lupaan yrittää ensi keväänä jos omat joukkueemme osoittavat kiinnostusta erilliseen turnaukseen.

Kiitokset haastattelusta ja toivotaan että maajoukkuehommat pääsevät vauhtiin ensi vuonna.

Kiitos paljon, ja kuten sanoin pyydän tässä maajoukkuetoiminnasta kiinnostuneita olemaan yhteydessä ja järjestetään kokous.

Tags