Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1237
images: 7331
youtube videos: 450
Files: 8
Groups: 1

Houston Heat turnausvoittoon ja X-Factor mestariksi NXL:n World Cupissa 2019

11.11.2019
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

X-Factorille tänä vuonna ensimmäiset pro-turnausvoitot ja mestaruus

Houston Heat turnausvoittoon ja X-Factor mestariksi NXL:n World Cupissa 2019

National Xball Leaguen Yhdysvaltain kauden päättävä World Cup on pelattu Floridassa ja sarjassa päädyttiin uuteen mestariin, kun San Antonio X-Factorin ykkössija selvisi. Mestaruus sinetöityi sunnuntaina vasta finaalissa, kun turnausta edeltävä sarjajohtaja X-Factor joutui jännittämään lopputulosta katsomon puolella, hävittyään semifinaalissa Houston Heatille ja sijoittuen turnauksessa kolmanneksi (jenkki-NXL:ssä ei pelata pronssipeliä).

Finaalissa kohtasivat Houston Heat ja Red Legion, joiden tasaisessa mittelössä ratkaisu meni viimeiselle sekunnille. Tasatilanteessa 6-6 Legioona yritti ratkaista peliä ennen ajan loppumista raivokkaalla hyökkäyksellä, jonka tuloksena joukkue pääsikin painamaan summeria kirjaimellisesti viimeisellä sekunnilla, mutta kun sitä ennen annettu rangaistus saatiin setvittyä meni ratkaiseva piste sitten Houston Heatille, joka otti näin World Cupin voiton toisena vuonna putkeen.

Näin sarjan mestaruus meni sitten X-Factorille ja hopea Red Legionille. Pistetilanne oli niin tiukka, että jos Legioona olisi voittanut finaalin, olisivat he ottaneet myös mestaruuden, joten sarjan mielenkiintoisuuden puolesta pelit menivät siis suunnilleen niin jännittävästi kuin vain mahdollista.

World Cupin pro-turnauskärki

  1. Houston Heat
  2. Moscow Red Legion
  3. San Antonio X-Factor
  4. ac Dallas
  5. San Diego Dynasty
  6. Seattle Uprising
  7. Tampa Bay Damage
  8. Edmonton Impact

Suomesta mukana oli Old Hobos, joka osallistui sunnuntaina pelattuun kolmen pelaajan Novice 3-Man -sarjaan. Lopputuloksena oli alkulohkon kahdeksas sija ja loppusijoitus oli 46.

Mielenkiintoinen layout


Kaikkiaan turnaus oli mielenkiintoista seurattavaa. Kenttälayoutissa oli jätetty ns. normaali snake-suoja pois ja käytetty snaken beameja kentän keskiviivalle sijoitettujen isojen suojien kanssa. Beamejä käytettiinkin sitten reilusti näkösuojana ryömiessä, joka on normaalisti snaken ulkopuolella erittäin harvinaista. Kapeiden tölkkisuojien sijoittaminen aloituslevyn eteen ja vahvoja kulmasuojien puute teki myös puolustamisen erittäin vaikeaksi, joten joukkueet joutuivat pelaamaan kentällä vähän eri tapaan kuin normaalisti tai kärsimään seurauksista.

Linkkejä:

 

Tags