Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1220
images: 7059
youtube videos: 449
Files: 8
Groups: 1

Haastattelussa maajoukkueen kapteeni Juha Helppi

8.10.2019
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Yli 40-vuotiaiden maajoukkue kisasi Amsterdamissa

Haastattelussa maajoukkueen kapteeni Juha Helppi

Suomelta oli ensimmäistä kertaa maajoukkue mukana yli 40-vuotiaiden sarjassa, joka järjestettiin syyskuun lopulla Amsterdamissa NXL-turnauksen yhteydessä. Joukkue eteni mainiosti alkusarjasta jatkoon ja mahdollisuuksia olisi ollut pidemmällekin ilman varsin mielenkiintoista tuomarointipäätöksiä.

Paintball.fi haastatteli kapteeni Juha Helppiä turnauksen jälkeen:


Kimmo Kainulainen: Takana on Suomen ensimmäinen osallistuminen yli 40-vuotiaiden maajoukkueturnaukseen Amsterdamissa, mikä on fiilis nyt viikko tapahtuman jälkeen? Ketä kaikkia oli lopulta mukana kentällä saakka?

Juha Helppi: Mukava tapahtuma oli! Tappio jenkeille kismittää edelleen, vaikka totuuden nimessä kyllä me selkeinä altavastaajina matsiin lähdimme. Mukana olivat:

  • Juha Helppi C
  • Olli Helppi
  • Juha Huotari
  • Janne Huovinen
  • Jerry Infante
  • Mika Klemola
  • Tuomas Manninen
  • Pasi Muurinen
  • Kai Siltala

yli40vmaajoukkue2019.pngMinkälainen fiilis joukkueella oli ennakkoon? Asetettiko tiimin kesken minkälaisia tavoitteita?

Suurempia tavoitteita ei ollut. Lohkokaavio oli meille melko hankala, kun lohkossamme oli kovaksi tiedetty Venäjä, jonka jatkopaikkaa pidettiin varmana. Näin ollen neljästä muusta tiimistä Suomi, Iso-Britannia, Kroatia ja Portugali yksi pääsisi jatkoon. Mikäli jatkoon pääsisi lohkokakkosena, niin puolivälierissä olisi vastassa heti USA, olettaen että he voittavat oman lohkonsa.

Alkusarjasta kolme voittoa ja yksi tappio, jolla pääsi komeasti jatkoon. Tuliko peleissä yllätyksiä?

Ensimmäisessä pelissä Iso-Britanniaa vastaan useampi pelaaja selkeästi puristi kahvaa, vaikka kokemusta näillä vuosilla on yllin kyllin. Meillä oli turnauksessa yksi kentällinen, joka muodostui kolmesta tällä kaudella liigaa DT:ssä ja kahdesta tällä kaudella divaria Räyhässä pelanneesta pelaajasta. Toisessa kentällisessä pelasi kaksi pelaajaa Polarista ja kaksi Räyhästä sekä yksi täydennys aina toisesta kentällisestä. Ajatus oli peluuttaa kentällisiä vuoron perään, mutta päädyin ensimmäisessä pelissä Iso-Britanniaa vastaan istuttamaan kakkoskentällistä neljän pelatun pisteen jälkeen (peli oli 2-1 briteille, yksi piste oli no point). Käytännössä tiesimme että ensimmäinen peli oli voitettava jos jatkoon haluaa. 

Hävisimme vielä seuraavan pisteen, mutta sitten kolme seuraavaa pistettä menivät hienosti meille ja 4-3 voitto taskuun! Seuraava vastus Portugali kaatui yllättävän helposti 4-0 ja Kroatiakin 4-1, vaikka he voittivat ensimmäisen pisteen. Venäjää vastaan oli tasaisia pisteitä, mutta pienet asiat käänsivät pelin heille lukemin 1-4. Näin ollen pääsimme lohkokakkosina jatkoon. Lopputurnauksessa peluutettiinkin sitten tasaisesti molempia ketjuja vuoron perään, kuitenkin niin että ykkösketju aina aloitti pelin.

yli40v_yht.JPG

Neljännesfinaalissa vastaan tuli sitten USA, kuinka peli eteni?

Ensimmäiset pari pistettä voitimme aika nopeasti. Ensimmäisessä Olli pääsi läpi telttalaidasta ja pudotti neljä viidestä jenkistä. Toisessa pisteessä jenkit luovittivat jouduttuaan heti alakynteen. Kolmas piste oli pidempi, kaksi DT:n pelaajaa pidätteli viittä jenkkiä varmaan pari minuuttia ennen kuin taipuivat.

Neljännessä pisteessä pääsimme hyvin hyökkäämään. Räyhän Jerry pääsi telttalaidasta pitkälle saaden tärkeitä pudotuksia. Olimme hetken jopa 2 vs 1 miesylivoimalla. Viimeinen jenkki sai pudotettua Jerryn ja päätyi 1-1 tilanteeseen Kaitsua vastaan kun kellossa oli reilu pari minuuttia jäljellä. Kaitsu ei valitettavasti löytänyt kentältä jenkkiä, jolla oli enää muutama kuula boksissaan. Ne kuulat ammuttiin lopulta metristä Kaitsun takaraivoon noin minuuttia myöhemmin.

Viimeisessä pisteessä peliaikaa oli reilu minuutti. Noin pari kymmentä sekuntia ennen loppua molemmat joukkueet alkoivat puskemaan yhtä aikaa. Etenin itse snakelaidan tiileltä eteenpäin ampuen yhtä etenevää jenkkiä kylkeen kun hän katsoi toiseen laitaan. Kyseinen pelaaja kuitenkin kääntyi ja ampui takaisin jatkaen juoksuaan. Pysähdyin paikalleni ja samalla joku muukin jenkki huomasi mut ampuen lisää. Sillä hetkellä luulin että jenkeille on vähintään 1 for 1 rangaistus tai ansaittu 2 for 1 rangaistus tulossa, mutta mitään ei tullut. Jäljellä olleet kaksi jenkkiä juoksivat läpi pudottaen kaksi viimeistä Suomen pelaajaa ja liputtivat kun kello näytti nollaa. Luulimme ajan loppuneen ennen liputusta kun kellossa oli nolla, mutta näin ei kuulemma ollut. Piste jenkeille ja katkera tappio Suomelle. Mainittakaan että ampumani jenkki myönsi pelin jälkeen meille spinnanneensa kun tuomiot oli jo jaettu.

Kokonaisuutena silti mukava turnaus, suosittelen!

yli40v_1.jpg

Olosuhteet paikan päällä sattuivat sitten sateisemmat kuin Suomessakaan olisi ollut tarjolla, kuinka paljon kentän liujuuntuminen ehti vaikuttaa pelaamiseen torstaina ja perjantaina?

Melko vähän olosuhteet meidän peleihimme vaikuttivat. Liikkuminen oli toki vaikeampaa kun kenttä oli liukas. Ehkä eniten vaikutusta oli Venäjää vastaan, koska peli pelattiin sateessa ja kuulat lensivät minne sattuivat. Meillä oli tarkoitus pelata 10man turnaus sunnuntaina, mutta peruutimme sen koska meillä oli samana iltana lento ja kentät olivat yhtä liejua. Olisimme mahdollisesti joutuneet jättämään turnauksen kesken ehtiäksemme lennolle. 

yli40vmaajoukkue_ottelutulokset2019.png

Minkälainen fiilis tapahtumasta jäi järjestelyjen suhteen? Kansallislaulut yms. rituaalit jo tietty poikkeavat normiturnauksista.

Avajaisseremonia oli ihan jees, tosin se olisi mukavampi ennen pelejä eikä ensimmäisen päivän pelien jälkeen kun 12/20 tiimiä on jo pudonnut kisasta pois.

Samaan aikaan järjestettiin myös naisten ja nuorten maaotteluturnaukset, ehtikö niitä seurata omien pelien ohessa? Suomesta joukkueita mukaan ensi vuonna niihinkin?

Jonkin verran ehti seurata, lähinnä niitä jotka olivat juuri ennen omia pelejä. Keli oli vaan sen verran huono, että se rajoitti seuraamista, peinttiä kun ei ole kiva sateessa pelata eikä katsella.

Kiitokset haastattelusta ja ensi vuonna uusiksi? :)

Kiitos kun teet näitä! Mahdollisesti uusiksi ensi vuonna, vähän riippuen ajankohdasta.  Jos turnaus on keväällä niin se on suomalaisille huono, aika harvoilla on yhtään treeniä alla. Vähän tätä vuotta aikaisempi ajankohta olisi kuitenkin ehkä kelien puolesta mieluisampi vaihtoehto. Eli katsotaan koska ja missä turnaus on ja sitten mietitään! 


Linkkejä:

WhatsApp Image 20191007 at 14.12.31.jpeg

WhatsApp Image 20191007 at 14.15.06.jpeg

Tags