Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1220
images: 7059
youtube videos: 449
Files: 8
Groups: 1

Sarjataulukkokatsaus paintballin SM-liigaan ja 1. divisioonaan 2019

13.09.2019
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Sarjat päättyvät Vierumäellä viikonloppuna

Sarjataulukkokatsaus paintballin SM-liigaan ja 1. divisioonaan 2019

Suomen Paintball-liiton kauden 2019 päätös lähestyy ja tässä on katsausta sarjataulukoihin ennen ratkaisupelejä Vierumäellä Suomen Urheiluopiston mailla PH Paintballin kentällä.

Arvioissa oletetaan että kaikki liigan kahdeksan divarin kuusi joukkuetta ovat viimeisellä kierroksella mukana, eli saavat vähintään minimipisteet. Virheet ihan mahdollisia :).


spbl2019piikkio_1_021.jpg

SM-liigassa kärkeä pitää helsinkiläinen Waasankadun Palloseura, jolla on voitto ja kaksi kakkossijaa, pisteitä yhteensä 58 kappaletta. Kakkosena pisteen päässä on Turun Dream Team, sijoituksina tähän mennessä ykköspaikka, kakkospaikka ja kolmossija. Kolmatta paikkaa pitää BOS Paintball 1, jolla on voitto sekä nelos- ja viitossijat, yhteispisteitä 53. SM-liigassa kierrosvoitosta saa 20 pistettä ja kahdeksannesta paikasta 13, joten mahdollisuuksia on paljon, mutta Waasankatu ja DT ovat mestarisuosikit.

Jos Waasankatu tai Dream Team voittavat Vierumäellä, niin he vievät mestaruuden muiden tekemisistä riippumatta. Keskinäisiä mahdollisuuksia katseltaessa, jos Waasankatu sijoittuu DT:n yläpuolelle, on Waasankatu mestari. Jos DT sijoittuu kaksi pykälää paremmin kuin Waasankatu, niin DT on aina edellä sarjapisteissä.

Jos taas Dream Team on Vierumäellä kakkosena ja Waasankatu kolmantena, niin sarjataulukossa kaikki menee tasan. Jos Dream Team on kolmantena tai alempana ja Waasankatu sijoittuu yhtä pykälää alemmas (eli pisteet tasan), niin Waasankatu menee aina edelle sarjataulukossa parempien sijoitusten turvin.

BOS Paintball 1:llä on myös vielä pienet mahdollisuudet mestaruuteen. Viiden pisteen ero kärkeen vaatii kuitenkin aika sopivasti meneviä sijoituksia. Jos BOS voittaa Vierumäellä ja Waasankatu sijoittuu kuudenneksi tai huonommin ja vielä samaan aikaan DT sijoittuu viidenneksi tai huonommin, niin BOS on mestari. Jos BOS sijoittuu kakkoseksi, niin Waasankadun pitäisi olla kahdeksas ja DT:n seitsemäs.

Urho on sarjassa neljäntenä 50 pisteellä, eli kahdeksan pistettä kärjestä, joten mestaruus ei ole enää saavutettavissa. Hopeaan on seitsemän ja pronssiin kolmen pisteen takamatkat, joten kauden kakkostilaa varten Urhon pitäisi voittaa Vierumäellä ja DT:n jäädä kahdeksanneksi ja samaan aikaan BOSsin vielä sijoittua neljänneksi tai alemmas. Pronssille Urho tarvitsisi esim. voiton ja BOSsin nelostilan, tai jos Urho olisi kakkosena tai alempana, niin BOSsin pitäisi sijoittua aina neljä sijaa huonommin, eli kuudenneksi tai alemmas.

Trivoga on ennen Vierumäkeä neljännellä sijalla pistein 45, joten mitaleille on vielä pienet mahdollisuudet. Trivogan pronssisija vaatisi kierrosvoittoa ja BOSsin jäämistä kahdeksanneksi.

Sijoilla kuusi ja seitsemän ovat Trivoga Silver ja Helsinki Cyclone tasapisteissä 45. Mitaleille nousu ei näin enää ole mahdollista, mutta sijoitusta voisi parantaa sijoittumalla esim. kolme pykälää paremmin kuin Trivoga.

Liigassa viimeisenä eli kahdeksantena on kotkalainen Polar Paintball, jolle pisteitä on kertynyt 41 kappaletta. Sijoituksen parantamiseen joukkue lähtee neljän pisteen takamatkalta, eli se vaatisi Vierumäeltä minimissään kolmossijaa sekä Trivoga Silverin ja Cyclonen sijoittumista sijoille 7. ja 8.


spbl2019knummi_pk_2_004.jpg

1. divisioonassa kärjen tilanne on selvempi, turkulainen Räyhä on onnistunut voittamaan kauden kaikki kolme turnausta keräten maksimit 36 pistettä, joten eroa seuraavana tulevaan BOS Paintball 2:een on kolme pistettä, kun BOS on ollut yhtä monta kertaa kakkosena. Räyhälle riittää näin sarjavoittoon jopa neljäs tila Vierumäeltä, vaikka BOS voittaisi.

Lisäksi Räyhän viime kauden viimeisestä turnauksesta alkanut voittoputki on nyt neljän turnauksen mittainen, joten lisävoitto nostaisi sen jo viiteen. Ja luonnollisesti kauden kaikkien turnausten voittaminen on varsin harvinaista herkkua muutenkin.

BOSsilla on siis pienet mahdollisuudet kultaan ja hopea on varsin varma, kun kolmantena on PH Generations 29 pisteellä. PH:n nousu hopeamitaleille on aika työn takana, tiimin pitäisi sijoittua huomattavasti BOSsia ylemmäs, esim. PH:n voittaessa BOSsin pitäisi olla viidentenä tai alempana.

Neljättä paikkaa ennen päätöstä pitää ylivieskalainen Vatos Locos 27 pisteellä. Nousu mitaleille vaatisi PH:hon nähden sopivaa parin sijoituksen parempaa lopputulosta Vierumäeltä. Esimerkiksi Vatosin sijoittuessa kakkoseksi PH:n pitäisi olla neljäntenä tai alempana. Jos Vatos taas olisi kolmantena ja PH viidentenä, niin kaikki sarjataulukossa menisi tasan.

Koko sarjan kiertäneistä tiimeistä Old Hobos on viidentenä kolme pistettä Vatosin takana ja viisi pistettä mitaleista, joten takamatka on aikamoinen. Pienen pienet mahdollisuudet pronssiin vielä ovat, voitto Hobosille ja PH:n jääminen kuudenneksi veisi tiimit tasapisteisiin, jolloin Vierumäen ykkössija ratkaisisi pronssin Hobosille. Vatosin pitäisi tällöin sijoittua myös neljänneksi tai huonommin.

Kuudentena sarjassa on Urho Purple, joka on ollut mukana vain Kirkkonummella, joten ei sillä lailla ole mukana sarjapaikoista kisattaessa.


Tags