Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1245
images: 7535
youtube videos: 456
Files: 9
Groups: 1

Suurpeliin uudenlainen lisätehtävä 2019

user image 9.08.2019
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Harrastepelit

Maastosta keräillään ”purkkeja”

Suurpeliin uudenlainen lisätehtävä 2019

Reilun viikon päästä järjestettävän Suurpelin lopullinen kartta on julkaistu ja luvassa on myös uutta lisätehtävää. Muutoin pelisysteemit menevät hyvin pitkälti alkuperäisen suunnitelman mukaan eikä lippujen paikoissa tai rajanvedoissa ole isoja yllätyksiä. Kenttää kierretään ennakkotiedon mallin mukaan myötäpäivään ja yhteistyössä pelaavat kaksi joukkuetta pyrkivät hyökkäämään vuorollaan yksin puolustavaa joukkuetta vastaan kolmessa erässä. Pisteitä putoilee vallattujen lippujen mukaan ja enempi aina parempi.

”Purkkitehtävä”


Uudenlaisessa extratehtävässä hyökkäävään joukkueeseen lisätään muutama valkoisella käsivarsinauhalla eroteltu pelaaja. Näiden pelaajien pitää etsiä merkityistä karttaruuduista valkoisia purkkeja/astioita ja viedä ne tietyn lipun läheisyyteen ennen kuin se vallataan. Vain valkoisilla nauhoilla varustetut pelaajat saavat koskea lisätehtävän purkkeihin, joita on kaikkiaan siis yhtä monta kuin lippupaikkojakin.

Esim. lipulle viisi vietävä purkki löytyy lippujen 3 ja 4 välistä, eli hyökkäävä joukkue ehtii etsiä purkkeja sen jälkeen kun varsinainen rintama on mennyt kohdasta ohi. Purkkien löytymisen jälkeen ne pitää sitten saada ajoissa vietyä rintaman kärkeen. (Tästä vähän poikkeuksena ensimmäisen lipun purkki, joka tietysti tulee peliin saman tien kun peli alkaa.)

Aina puolustajien puolella pelaava musta osasto puolustaa purkkeja. Purkit ovat siis tavallaan vähän syrjässä pelin normaalilta etenemisreitiltä ja tarjoavat lisäpelattavaa normaalin lipunvaltaamisen höysteeksi. Purkkien paikkoja ei ole merkitty karttaan tarkasti, vaan ne löytyvät merkityltä alueelta vähän eri kohdista eri erissä.

Muista purkeista hyökkääjälle irtoaa 25 pistettä/kpl jos ne saadaan ajoissa lipun lähelle, mutta Lentokentältä löytyvä ja Vajalle vietävä purkki on sadan pisteen arvoinen. Maksimipisteet sivutehtävästä ovat näin 275 pistettä (7 * 25 pistettä + 1 * 100 pistettä). Muutoin pisteytys menee viime vuotisen mallin mukaan, jolloin joukkueet keräsivät pisteitä 1600-2400 väliltä, joten lisäpisteiden osuus on reilun 10 %:n luokkaa. Viime vuonna peli ratkesi historiallisen tiukalla kolmen pisteet erolla, joten sivutehtävänkin pisteitä kannattaa kerätä.

Netti-ilmoittautuminen on käynnissä ja tätä kirjoittaessa on vielä pari päivää aikaa, tai sitten pelipäivänä portilla. Osallistujaluvut ovat jo päälle kolmensadan :):

Linkkejä:

sp2019kartta.jpg 

Tags