Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

News: 1337
events: 1
images: 9353
youtube videos: 440
Files: 18
Groups: 1

Suurpelikentän muutokset etenevät Jämsässä

user image 19.07.2019
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Harrastepelit
paintball.fi

Suurimmat muutokset Kuivurin lehdossa

Suurpelikentän muutokset etenevät Jämsässä

Tämän vuoden Suurpeli on jo neljän viikon päässä ja sen kentän muutokset Jämsän Paintballin pelialueella alkavat olla hyvällä mallilla, kertoo pelinjärjestelyistä vastaava Anssi Mennala. Alueella on tehty reilusti maansiirtotöitä ja Kuivurin lehto sekä Kuivurin kentänpuoleinen alue ovat muuttuneet reilusti.

Kuivurin lehto on perinteisesti ollut aika epätasainen, mutta nyt aluetta on tasoitettu ja tuotu reilusti uutta pohjamateriaalia ja suojia, joten pelaaminen muuttuu ja nopeutuu reilusti. Alueen tasoittamisen ansiosta Suurpelissä pystyy nyt ajamaan autoilla koko kentän ympäri, joten sen puoleen ei pitäisi ole luvassa rajoituksia niin kuin viime vuonna.

suurpeli2019_004.jpg

Kuivurin edustaa ja ympäristöä on myös muuteltu reilusti ja tuotu maata lisää, nyt Konttikentän puolelta pääsee nk. lämpökopin ovesta suoraan sisään ilman kiipeilyoperaatioita. Kuivurin ja Vajan mäen väliin on myös ilmestynyt aikamoinen maavalli, mutta vielä ei ole tietoa onko se mukana Suurpelissä vai ei.

suurpeli2019_001.jpg

suurpeli2019_002.jpg

suurpeli2019_005.jpg

Kenttää kierretään myötäpäivään


Peli-idea on entisellään viime vuoteen nähden, eli hyökkääjät pyrkivät kiertämään kenttää mahdollisimman pitkälle tai vaikka useamman kierroksen, edeten lippupaikalta toiselle. Kenttää kierretään myötäpäivään ja aloituksessa hyökkääjät ovat Kuivurin lehdossa ja puolustajat kaupungissa. Vastapäivään kentällä kulkeminen on tietysti kielletty.

Kenttä on rajattu siten, että huoltorakennus ja Kisakentän alue ovat pois käytöstä, eli tavallaan kierretään O:n muotoisella kentällä, jossa pelistä pois rajattu alue O:n sisällä on Konttikenttä ja osa Välimetsää. Näin kaupungin alue tulee pitkästä aikaa kokonaan pelikäyttöön, viime vuosinahan siellä on ollut pelaajien lepoalue.

Respapaikka on Konttikentän Välimetsän puoleisessa päässä. Sieltä pelaajat päästetään kentälle siihen suuntaan mikä pelitilanne kulloinkin on, joko huoltorakennuksen suuntaan tai Vajalle päin. Siniset linjat suojaavat respaa siten että pelaajat pääsevät kentälle sisään. Eli vastustaja ei saa tulla sinisen linjan yli kohti respapaikkaa, mutta saa ampua sen yli.

Respasuunnat vaihtuvat sitten sen mukaan kuinka pitkälle hyökkääjä onnistuu etenemään ja mistä lipusta kulloinkin taistellaan. Pelaajien ei sinällään tarvitse kantaa aiheesta huolta, pelinjärjestäjät ohjaavat joukkueet oikeaan suuntaan respapaikalla. Respasuuntien vaihtumisen hetkillä toki kannattaa olla tarkkana, ettei vastustaja pääse yllättämään selkäpuolelta.

Isona muutoksena lepoalueen vaihtuminen Kuivurille


Tänä vuonna ja ensimmäistä kertaa pelaajien lepoalue viedään kokonaan katon alle Kuivurirakennukseen. Parkkialueelta on sitten minimaalinen matka siirtää tavarat ja messuteltat tulevat rakennuksen ulkopuolelle, joten kaikki tarpeellinen on samassa paikassa.

Viime vuosista poiketen lepoalue ei siis ole kentän sisällä ja sikäli pelaaminen muuttuu aika tavallakin, koska siellä käyvät pelaajat joutuvat kulkemaan kentän läpi päästääkseen kentän keskukseen respapaikalle. Normaalisti tämä ei toki paljoa vaikuta, mutta niillä hetkillä kun vääntöä käydään respan ja Kuivurin välisessä maastossa, niin kentän yli siirtyminen toki taitaa vaatia vähän väistelyä, joten sillä lailla pitää opetella vähän uutta :).

Linkkejä:

Tags