Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1494
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9095
Youtube-videot: 588
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Kuinka liiga ja divarit toimivat muutosten jälkeen?

user image 16.02.2011
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria:
paintball.fi

Suomen Paintball-liitto yllätti julkaistessaan alkavan kauden suunnitelmansa sillä, että SM-liigan joukkuemäärää pudotetaan useamman vuoden käytössä olleesta kahdeksesta tiimistä kuuteen jättämällä ns. sisarjoukkueet jatkossa ulos mestaruustasolta. Kuinka sarjatasojen välinen liikehdintä muutosten jälkeen järjestetään ja kuinka monta tiimiä sarjoissa on vuoden päästä? Paintball.fi kyseli Suomen Paintball-liiton puheenjohtaja Jani Leskiseltä.

Kimmo Kainulainen: Kuinka siirtyminen sarjatasojen välillä jatkossa tapahtuu ja miten sisarjoukkueiden kanssa menetellään?

Jani Leskinen: Muilla sarjatasoilla kuin liigassa voisi olla useampia saman seuran joukkueita. Liigasiirtoja ei ole vielä päätetty ja katsotaan nostetaanko joskus takaisin kahdeksaan joukkueeseen. Tosin yksi syy kuuteen vaihtoon oli se että saadaan täysi "round robin" alkusarja viidellä pelillä per joukkue, eikä enää lohkojaon tuottamia jossitteluja.

Round robin-pelisysteemin etu on kyllä selkeä lohkoihin nähden. Onkos ykkösen voittajalla kuitenkin sitten paikka liigassa seuraavalla kaudella? Meinaan jotta olisihan se hyvä tietää ennen kauden alkua miten nouseminen tapahtuu?

Tätä ei tosiaan ole vielä päätetty, yksi ajatus olisi että jos "ei kakkosjoukkue" sijoittuu 1. - 2. sijalle nousisi se suoraan ja viimeinen liigassa tippuisi. Jos ensimmäinen ei kakkosjoukkue olisi sijoilla 3.-4. olisi mahdollisuus neuvotella liigan viimeisen kanssa paikan vaihdosta.

Tämä siis antaisi mahdollisesti vasten tahtoaan liigassa "roikkuvan" joukkueen pudottautua keräämään uutta vauhtia.

MUTTA tämä on nyt vielä kesken, haluttiin saada nyt vain tärkeimmät tiedot ulos. JA MUTTA jos nostetaankin taas joukkuemäärää niin ehkä siinäkin nousijat sitten ko. tavalla.

Miten sarjatasojen tiimimäärät jatkossa menevät, pyritäänkö johonkin kiinteään määrään, esim. liiga 8, ykkönen 10, kakkonen 12 ja kolmonen avoin?

Mistä näitä oikeasti tietää... viimeiset kolme kautta taidettiin mennä erikoisen tasaisesti. Nyt taas muokataan ja ehkä mennään kolme kautta tai kolmetoista?

Eli kaudesta 2012 ei sillä lailla ole mitään päätöstä/tavoitetta, vaan mennään sitten tilanteen mukaan?

Varmaan tehdään jonkilainen päätös mutta tarkoitan että ikävä kyllä
päätöksistä huolimatta on järkevää ja "pakollista" aina varautua pieniin
muutoksiin vaikka sitä ei toivokkaan.

Tiimien kokonaismäärä näyttäisi putoavan tälle kaudelle hieman. Jos kolmonen jää kahdeksaan joukkueeseen, niin olisiko siellä ajan mahdollista pelata esim. yksinkertainen sarja, tulisi enemmän pelejä?

Saa nähdä tulevatko lähinnä 3. divarista pois jääneet takaisin kun nyt on tietoa enemmän. Toiveena toki on että 3. divari täyttyy 15 joukkueeseen mutta jos ei täyty niin katsotaan. Avoimuudessa on toki haasteena tuon vähintään neljän alkusarjapelin järjestäminen vaikkapa 7, 9, 11 ja/tai 13 joukkueen osallistuessa. Samoin tuota yksinkertaista sarjaa ja muita pelautustapoja katsotaan tilanteen mukaan.

Jos kolmonen jää vajaaksi, niin voiko yksittäisille kierroksille osallistua?

Kolmonen yritetään pitää mahdollisimman helppona osallistua. Mutta pitää
tarkkailla noita määriä että olisi mahdollista toteuttaa.

Tagit