Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1220
images: 7057
youtube videos: 449
Files: 8
Groups: 1

NXL:n kausi 2019 käyntiin Las Vegasissa

7.03.2019
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Talven pelaajamuutokset todelliseen testiin

NXL:n kausi 2019 käyntiin Las Vegasissa

National Xball Leaguen talvitauko on ohi ja uusi kausi pyörähtää virallisesti käyntiin perjantaista sunnuntaihin pelattavan Las Vegas Openin muodossa. Tapahtumaa voi jälleen seurata suoran (ja maksullisen) nettilähetyksen kautta.

Craig Ranch –puistossa järjestettävään tapahtumaan on tulossa tätä kirjoittaessa yli 200 joukkuetta ja luvut vielä kasvavat, kun jatkosta pudonneet joukkueet ilmoittautuvat sunnuntaina pelattaviin sivusarjoihin. Tärkeimmissä Xballia pelaavissa sarjoissa joukkuemäärä on yhteensä päälle sadan kolmenkymmenen, jossa on hieman kasvua viime vuoteen.

Talven mittaan pro-sarjassa on nähty aika massiivinen määrä pelaajavaihdoksia ja kauden avaus tuo lopultakin tietoa siitä kuinka joukkueet ovat onnistuneet saamaan uusien yhdistelmien pelin sujumaan kentällä. Kärkijoukkueista pienimmillä muutoksilla etenevät yhdysvaltalainen mestarijoukkue Houston Heat ja kolmanneksi sijoittunut venäläinen Moscow Red Legion, kun Sergey Solishnkov siirtyi Heatistä Legioonaan eikä muista muutoksista ole ilmoitettu. Viime kauden kakkoseksi sijoittuneessa kanadalaisessa Edmonton Impactissa ovi on sen sijaan käynyt tiuhempaan, kolme pelaajaa on lähtenyt ja kolme tullut tilalle.

Suurimmat muutokset taitavat olla eurotiimi MLKingsissä, joka ei tällä kaudella enää lennätä pelaajia Atlantin yli entiseen malliin. Sen sijaan joukkue haki koko joukon uusia kykyjä try-outtien kautta Yhdysvalloissa jatkavaan tiimiinsä, jotka pelaajat muutaman viime kauden pelaajan kanssa. Treenaaminen koko joukkueella taitaa jäädä vuoden mittaan aika vähiin, joten luvassa saattaa olla varsin hankala kausi.

Kokonaan uutena joukkueena ylimmässä sarjassa nähdään San Diego Aftermath, joka tulee pitkän linjan pro-joukkue Chicago Aftershockin paikalle. Aftermath on kokenut koko joukon muutoksia viime kauden jälkeen niin omistuksessa kuin myös pelaajistossakin, mukaan on tulossa useampi Aftershockin pelaaja.

Linkkejä nettilähetyksen seuraamiseen:

NXL:n presidentti Tom Cole videohaastattelussa muutama viikko ennen Vegasia ottaa kivasti kantaa varsin laajaan kirjoon eri kysymyksiä:

 

Tags