Tilastot
Haastattelussa Tero Kettu PH Paintballista
Lajin ulkopuolista tunnustusta, seuran juhlavuotta ja Metsäliigaa
Päijät-Hämeen Paintballin Tero Kettu on monessa mukana ja tälle vuodelle osuukin sitten kerralla tavallista enemmän, kun seura täyttää pyöreitä vuosia, Metsäliiga tekee uutta tulemista ja siihen päälle sattuu sitten tunnustusta odottamattomasta suunnasta.
Paintball.fi haastatteli Teroa alkuvuodesta:
Kimmo Kainulainen: Sait Heinolan kaupungin liikuntajaostolta kunniamaininnan paintballin eteen tehdystä työstä ja sen esiintuomisesta kaupunkilaisille, onnittelut. Tämmöiset lajin ja harrastajien ulkopuoliset palkinnot taitavat olla Suomessa aika harvinaisia elleivät sitten ennen kuulumattomia, minkälainen fiilis tapahtumasta jäi?
Tero Kettu: Olihan se ihan erilaista saada tunnustusta täysin lajin ulkopuoliselta toimijalta, kertoo toivon mukaan siitä että on ainakin yritetty tuoda toimintaamme esille näillä seuduin kun on kerta huomattu. Kiitoshan kuuluu kollektiivisesti kaikille Päijät-Hämeen Paintballin jäsenille, olen iloinen jos saan vaikka näin edustaa yhteistä työtämme.
Miltä paintballin asema ja tulevaisuus Heinolan ja Päijät-Hämeen alueella näyttää? Yhteistyö Heinolan suunnalla on ilmeisesti toiminut hyvin, on löytynyt pitkäaikaista metsäkentän paikkaa ja samalla myös toiminta Urheiluopiston alueella on pyörinyt.
Vaikka pientä ja tasaista kasvua saavutetaan vuosittain, ikävä kyllä, kaikesta aktiivisuudesta huolimatta, vielä pääpaino toiminnan pyörimisestä on aktiiviharrastajien ydinjoukolla. Mutta se tietenkin auttaa että nämä harrastajat ovat positiivisesti motivoituneita ja omalla esimerkillään innostavat satunnaisia kokeilijoita tuttavapiiristään mukaan.
Heinolan kaupunki on ollut vuosien aikaan hiljainen mutta vankka sekä ymmärtäväinen tukija toiminnallemme, siitä kiitokset ihmisille kyseisessä organisaatiossa.
Vierumäen kanssa homma on myös toiminut loistavasti, olemme mahdollistaneet kisakentällämme uuden vaihtoehdon heidän palvelutarjontaansa ja saaneet luottamusta siltä osin että toiminta jatkuu tulevaisuudessakin.
Minkämoinen merkitys Urheiluopistolla Vierumäellä olevalla kentällä on ollut koko seuralle, kenttä on paintball-alustaksi kuitenkin poikkeuksellisen näkyvällä paikalla? Miltä toiminta näyttäisi jos kenttää ei olisikaan saatu?
Varmaan oltaisiin edelleen entisissä ympyröissä. Ennen Vierumäen kenttää, kisaharjoittelu suoritettiin Hevossaaren pelialueella. Nykyisin Varikkokenttänä tunnettu osa aluetta oli hieman epätasainen mutta kuitenkin oman "supikenttä." Siellä ehdittiin pelata 2009-2014, tuli paikka tutuksi vierailijoillekin.
Suunnitelmissa oli itse asiassa että kentän pohjaa olisi ruvettu parantamaan tasaisemmaksi, mutta sitten aukesi optio Vierumäelle. 2014 alkoi talkoilu asian äärellä.
Vierumäen pelialue paransi huomattavasti urheilullisemman kisapeintin näkyvyyttä, ja ei ole kovin tavatonta että viikkotreenejämme saattaa seurata useitakin satunnaisia ohikulkijoita. Myös junnupeintti sai uutta potkua alueelta.
Lisäksi kun puitteet ovat hulppeat pukuhuoneoptioineen, sisävessoineen, sähköt ja juokseva vesi saatavilla, puhumattakaan sisätilojen talvikäyttö mahdollisuudesta, vaikea olisi kuvitella elämää ilman niitä :D
Minkälainen muutos lajin tunnettavuudessa on tapahtunut vaikkapa viimeisen kymmenen vuoden aikana Heinolassa, tarvitseeko yhä selitellä mistä on kyse yhtä paljon kuin aiemmin?
No ihmiset joiden kanssa on tekemisissä, tuntuvat olevan perillä hyvinkin ja aika laajalti on ollut kävijöitä. Viidakkorumpu on toiminut vaan silti löytyy yhä asiaa tuntemattomia.
Kirkkonummella kauden 2018 päätöstunnelmissa
Olet tiiviisti mukana Päijät-Hämeen Paintballin toiminnassa ja seuralla on alkanut 10-vuotisjuhlavuosi. Mitä on luvassa?
Jotain aina keksitään, kymmenen vuotta on yhdistyksen tähänastinen toiminta-aika, epävirallisemmin mutta yhtä aktiivisesti on toimittu jo vuodesta 2005. Kai sitä jokunen sessio juhlistamiseen pitää kehittää
Vuosikymmen on paintball-tiimille pitkä aika. Onkos juhlavuoden järjestelyiden aikana vuosien varrelta noussut mieleen jotain erityistä?
Onhan noita suurempia ja vanhempiakin tiimejä vielä olemassa, mutta samaten on moni jälkeemme tullut hävinnyt. Tietynlaista selviämistä siis
Merkkipaaluja ainakin omassa mielessä vuosien varrelta:
- lyhytaikainen ja ihanan vaarallisen oloinen Herralan tiilitehtaan ullakkokenttä 2005-2006
- ekat omat avoimet pelit 2005
- Metsäliigan kehittämiseen osallistuminen 2006
- Paason pelialue 2005-2007
- SPBL-sarjoihin osallistuminen ensimmäistä kertaa 2007
- ihan eka oikea kisaturnausvoitto Zap turnauksessa 2008 (Metsäliigan osakilpailua 2006 ei lasketa kun en ollut siellä )
- Jokamiespelit - konsepti 2008-2009
- ihan eka SPBL kierrosvoitto 2009 Piikkiössä
- oman pelialueen saaminen seuralle Hevossaaresta 2009
- Tuusulan sisäkentän talviturnaukset 2010-2011(?)
- Keräilyerän kolmen sarjahopean putki Metsaliigassa vuosina 2010-2012
- junnupeintin aloittaminen 2013
- 2014 aloitettu Vierumäen kisakentän rakentaminen
- eka järjestetty SPBL-kierros 2015
- SPBL:n 1. divarin sarjahopea 2016
- Mekano Cupin aloittaminen 2017
- Elektro Cup 2018
- ja tietty pelaaminen PH Generationsissa oman pojan kanssa 2018
Muuten ei ole jäänyt mieleen mitään .
Metsäliiga on jälleen käynnistymässä ja olet myös siinä vahvasti mukana, miltä tuleva kausi näyttää?
Paljon on kyselty parin vuoden aikana ja Anders/Joakim "kumpi on kumpi" Hedbergin kanssa yritetään nyt huutoon vastata, saada ihmiset tilille puheistaan
Yritetään kahta sarjatasoa (avoin ja mekaaninen), pienin osallistumiskustannuksin. Perinteinen 5 vs 5 metsäkentillä, ympäri Etelä-Suomea kolmessa eri turnauksessa. Vanhaan rentoon Metsäliigaan palaten.
Lisätietoja hommaa tuntemattomat saavat seuraamalla Facebookin Metsäliiga sivua, tutustumalla Paintball.fin Metsäliiga-artikkeleihin tai ottamalla yhteyttä metsaliiga@gmail.com.
Mistä löytyi into lähteä jälleen kasaamaan sarjaa tauon jälkeen?
Olin mukana alunperin kehittämässä sarjaa vuonna 2006 joten tuntui ihan luonnolliselta lähteä yrittämään jatkoa yhdelle "lapsistani," syteen tai saveen!
Mekaaniset sarjat ovat varsinkin Yhdysvalloissa nostaneet suosiotaan viimeisen reilun vuoden aikana ja tuoneet aikamoisen joukon vanhoja pelaajia takaisin lajin pariin. Minkälaisia toiveita siihen on asetettu?
Itse uskon vakaasti siihen että mekaanisen pelaamisen helppous ja halvemmat kustannukset tulevat houkuttamaan sekä vanhoja sekä uusia pelaajia mukaan, kunhan vain tarjontaa järjestetään. Ja osallistumalla selviää myös kuinka hauskaa se on.
Miltä näyttäisi Metsäliigan uuden tulemisen onnistunut kausi? Minkä verran joukkueita haluaisit nähdä?
Jos saisi molempiin sarjoihin viisi joukkuetta, se olisi jo aika hyvä saavutus.
Kuitenkin ajatuksena olisi saada jälleen monipuolista tarjontaa skenelle, joten jos saadaan kausivedettyä läpi ja pohjaa seuraavalle, olen tyytyväinen.
Kiitokset haastattelusta ja mielenkiintoista vuotta kaikkien tapahtumien kanssa.
Kiitos itsellesi lajin eteen puurtamisesta
Linkkejä:
Heinolassa kisaamassa Metsäliigan edellisessä elämässä